Sunexpress, 25 Yıllık Tarihinin En Yüksek Cirosunu Yakaladı - Son Dakika
Güncel

Sunexpress, 25 Yıllık Tarihinin En Yüksek Cirosunu Yakaladı

Sunexpress, 25 Yıllık Tarihinin En Yüksek Cirosunu Yakaladı

Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, kuruluşunun 25'inci yılını kutladığı 2014'te, önceki yıla oranla yüzde 15 büyüyerek 1 milyar 25 milyon Euro'yla tarihinin en yüksek cirosunu elde etti.

18.02.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, kuruluşunun 25'inci yılını kutladığı 2014'te, önceki yıla oranla yüzde 15 büyüyerek 1 milyar 25 milyon Euro'yla tarihinin en yüksek cirosunu elde etti. 2014'te taşınan yolcu sayısı 7 milyon 300 bin olurken, doluluk oranı ise yüzde 85 olarak gerçekleşti.

Antalya'da SunExpress Plaza'da düzenlenen basın toplantısında konuşan SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, son 3 yılda sağlıklı ve başarılı bir büyüme gerçekleştirdiklerini anlattı. Schwaiger, "Kuruluşumuzun 25'inci yılında en büyük rekorumuzu kırdık" dedi. Schwaiger, SunExpress'in son üç yıldır önemli başarılara imza attığını belirterek, şöyle konuştu:

"2014'te rekor bir iş hacmi yakaladık. 2014'te satışlarımızda, önceki yıla göre yüzde 15'lik artış yakalayarak, 1 milyar 25 milyon Euro'luk gelire ulaştık. 2014'te taşıdığımız yolcu sayısı 7 milyon 300 bin olurken, doluluk oranımız ise yüzde 85 olarak gerçekleşti."

SunExpress'in son yıllarda yakaladığı büyümeyle Türkiye'nin satışlarda en büyük 50 şirketi arasına girdiğini kaydeden Schwaiger, "Böylesine güçlü bir büyümenin arkasında 25 ülkeden 3 bin 400 çalışanımız ve tabi ki ana ortaklarımız olan Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın bilgi birikimi desteği var" dedi.

2015 HEDEFLERİ

Schwaiger, SunExpress'in genel stratejisi hakkında da şunları söyledi:

"Ana iş kolumuz olan turizmde Türkiye ve Almanya'daki pozisyonumuzu güçlendirdik. Türkiye'de merkezimiz Antalya ve İzmir'den yurt içi ve yurt dışı uçuş ağımızı sürekli büyütüyoruz. 2010 yılında Almanya'da kurduğumuz SunExpress Deutschland da hem Türkiye hem diğer, İspanya, Mısır, Yunanistan gibi turistik bölgelere uçuşlarıyla başarılı bir trend yakaladı ve kar etmeye başladı. Yakaladığımız bu büyümeyi 2015'te sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda 2015 hedefimiz 1.1 milyar Euro ciro, 8 milyondan fazla yolcu oranını yakalamak."

ANADOLU JET'İN 29 UÇAĞINI İŞLETİYOR

SunExpress'in her ne kadar çekirdek işinin Türkiye'ye turist getirmek olsa da çok önemli başka bir iş kolunun, başka havayolları adına uçak işletmek olduğunu belirten Schwaiger, bu bağlamda Anadolu Jet'le işbirliği içinde, onların filosunu işlettiklerini söyledi. Bu işbirliğinin SunExpres'in kış aylarında iş kapasitesini de artırdığını belirten Paul Schwaiger, pilotlardan teknikere ve kabin memurlarına hizmetin kendilerince verildiğini, fakat ticari sorumluluğun Anadolu Jet'te olduğunu söyledi. Schwaiger, 2015 yılında Anadolu Jet'in 29 uçağını uçuracaklarını kaydetti.

50 BOEING SİPARİŞİ

SunExpress Genel Müdürü Schwaiger, şirketin büyüme stratejisi içinde 2014 yılında yaklaşık 4 milyar 750 milyon dolar değerinde, 10'u opsiyonlu olmak üzere, toplam 50 adet Boeing 737-800 NG ve Boeing 737-8 MAX için sipariş verdiklerini belirtti. Schwaiger, Haziranda ilk uçaklarını teslim alacaklarını ve yol içinde 5'inin filoya dahil olacağını söyledi.

PETROL FİYATLARI

Schwaiger, 2017'de 10 milyon yolcu hedefiyle çalıştıklarını belirterek gelecek 5 yıl içinde değişen tüketici tercihlerine uyum sağlamaları gerektiğini söyledi. Bu noktada müşterinin en düşük bilet fiyatına ulaşmak gibi bir arayışı olduğunu belirten Schwaiger, "Müşteri bunun yanında tercih şansına sahip olmak istiyor. Biz de bu nedenle en cazip, en düşük bilet fiyatını sunuyoruz, ilaveleri yolcu kendisi yapabiliyor. Bunlar da şirketler için ek gelir haline geliyor" dedi. Gelecek 5 yıl için yeni piyasa arayışında İskandinav ülkeleri ve Fransa yeni destinasyonları değerlendirdiklerini belirten Genel Müdür Schwaiger, bir soru üzerine "Petrol fiyatlarında yaşanan çok büyük düşüş var ama havayollarındaki maliyetlerin de düşmesi beklenemez. Hemen bir yansıması olmasını bekleyemeyiz. Fakat petrol fiyatları bu şekilde kalmaya devam ederse bilet fiyatlarının da düşmesini bekleyebiliriz" diye konuştu.

YENİ ROTALAR EKLENİYOR

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, 2015 yaz sezonuyla beraber İzmir ve Antalya'dan Avrupa'da toplam 16 yeni noktaya daha uçmaya başlayacaklarını söyledi. Antalya, İzmir, İstanbul, Adana, Alanya/ Gazipaşa, Ankara, Bodrum, Dalaman, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon'dan yurt dışına haftada 482 uçuş gerçekleştireceklerini belirten Çizmecioğlu, şöyle konuştu:

"Antalya'ya tarifeli seferlerle en fazla turist getiren havayoluyuz ve iç hatlarda da Antalya'yı 8 kente direkt uçuşlarla bağlıyoruz. Antalya'dan yurt dışına gerçekleştirdiği mevcut 38 destinasyonun arasına tarifeli olarak Paris CDG, Strazburg, Lyon, Nantes, Cenova, Memmingen, Kopenhag, Lüksemburg, Amsterdam ve Stokholm'ü de ekleyeceğiz. Toplamda Antalya'dan 12 ülkede tam 48 dış hat noktasına haftada 267 uçuş gerçekleştireceğiz. İzmir'den mevcut 30 yurt dışı hattının yanı sıra, bu yaz sezonunda Belçika'da Brüksel, İtalya'da Roma ve Milano, Fransa'da Toulouse, Azerbaycan'da Bakü ve İngiltere'de Londra'ya da uçmaya başlayacağız. Bu uçuşlarla beraber İzmir'den Avrupa'da 14 ülkede 36 dış hat noktasına haftada 123 uçuş gerçekleştireceğiz."

PERSONEL ALIMI

Faruk Çizmecioğlu, bu büyüme stratejisi kapsamında 2015 yılı içinde, en az rakamlarla 200'ü kabin, 60'dan fazla kokpit ve 30 yer işletmede olmak üzere 350'den fazla personel istihdamının söz konusu olduğunu söyledi.

ALMANYA'DA GELİR YÜZDE 44 ARTTI

SunExpress Almanya (SXD) operasyonları hakkında bilgi veren SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, SunExpress Almanya'nın 2014'te 1 milyon 76 bin yolcu taşıyarak başarılı bir operasyona imza attıklarını söyledi. Aydın, "SunExpress Almanya, geçen yıla göre gelirini yüzde 44 artırarak 273 milyon Euro gelir etti. 2014'ü net bir kar ile kapattı" dedi. SunExpress'in yeni iş kolu olan wet-lease operasyonlarında Anadolu Jet'le başarılı sonuçlar aldığını belirten Aydın, "Bu başarılı modeli şimdi de Lufthansa'nın uzun menzilli, düşük maliyetli turistik uçuşları için uygulayacağız" dedi. Bu konuda Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın anlaştığını belirten Aydın, "Lufthansa'nın şirketi Eurowings ile SunExpress Deutschland arasında bir wet-lease anlaşması yapıldı" dedi.

25 YILIN RAKAMLARI

Antalya'da düzenlenen basın toplantısı, SunExpress'in 25 yıllık tarihinden verilen rakamlarla sona erdi. SunExpress Genel Müdürü Schwaiger, 25 yılda dünyanın güneşe uzaklığının 5 katı, 748 milyon 584 bin kilometre uçuş gerçekleştiğini ve bu uçuşlarda 63 milyon yolcu, 1 milyon 200 bin ton bagaj taşıdıklarını söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sunexpress, 25 Yıllık Tarihinin En Yüksek Cirosunu Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.


Advertisement