Sümeyye Erdoğan Milletvekili Adayı mı Oluyor - Son Dakika
Güncel

Sümeyye Erdoğan Milletvekili Adayı mı Oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın milletvekili olacağı kulislerde dile getiriliyor. İddialara göre son sözü aile meclisi söyleyecek.

01.02.2015 07:33  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçimlere yönelik çalışmaların hızlanması ve bürokratların 10 Şubat'a kadar istifa etme zorunluluğu, AK Parti'deki liste hareketliliğini hızlandırdı.

Bu hafta Maliye Müsteşarı Naci Ağbal ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun adaylık için istifa edeceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın milletvekili olacağı da kulislerde dile getiriliyor.

AİLE MECLİSİ KARARINI AÇIKLAMADI

Sümeyya Erdoğan'ın büyük olasılıkla milletvekili yapılacağı, ancak aile meclisinin kararını henüz açıklamadığı belirtiliyor.

Partinin bu seçimlerde TBMM'ye taşıyacağı türbanlı kadın vekillerinin sayısı da artacak. Meclis'e taşınması planlanan 60 kadın vekilin yarısının türbanlı olacağı belirtiliyor.

2 İSİM KESİN GİBİ

Milletvekili adayı olmak isteyen bürokratların 10 Şubat'a kadar istifa etmesi zorunlu. Bir hafta boyunca kulisler, özellikle Ak Parti'de siyaset yapmak isteyen bürokratların nabız yoklamalarıyla geçti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan onay almayan bürokratların istifasına izin verilmediği belirtilirken, kesinleşen 2 ismin, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu olduğu ifade ediliyor. Adaylık için gözler, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık danışmanlarına çevrilirken, ilk istifa Erdoğan'ın metin yazarı Aydın Ünal'dan geldi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un siyasete girip girmeyeceği de kulislerin en çok konuşulan konusu oldu. Bulut'un milletvekili adayı olmasına karşı, parti içerisinde ciddi direnç bulunuyor. Başbakanlık danışmanları Ertan Aydın ve Taha Özhan ile Adalet Bakanlığı danışmanı Adnan Boynukara hakkındaki kararlar da bu hafta netleşecek.

ÖZHASEKİ DIŞINDA GEÇİT YOK

Parti, belediye ve il başkanlarından 'milletvekili adayı' yapmayacak. Bunun tek istisnası Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olacak. Özhaseki, belediye başkan adayı yapılırken, ilk genel seçimlerde milletvekili yapılacağı ve yeni kabinede bakan olarak değerlendirileceği iddiaları da gündeme taşınmıştı.

FİDAN'IN DURUMU KRİTİK

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın siyasete taşınması da bu hafta karara bağlanacak. Hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan ile arası iyi olan Fidan'ın durumunu 2 kriter belirleyecek. Bunlar; MİT'in başına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikna edecek bir ismin bulunması ile Çözüm Süreci ve Paralel'le mücadelenin aksamayacağının garanti edilmesi. İktidar partisinin siyasete taşıyacağı bürokrat sayısının 15 civarında olacağı, bunlar arasında bazı illerin valilerinin de bulunduğu belirtiliyor.

4 ESKİ BAKANIN DURUMU

Haklarında yolsuzluk iddiası bulunan 4 eski bakanın siyasi geleceği de netleşiyor. 3 dönem kriterine takıldığı için aday gösterilemeyecek olan Egemen Bağış dışındaki 3 bakanın aday gösterilmeyeceği iddia ediliyor. Zafer Çağlayan'ın siyaseti bıraktığını daha önceden açıkladığı, diğer bakanların da partinin tavrını bildikleri için adaylık başvurusu yapmayacakları ifade ediliyor.

Sümeyye Erdoğan Milletvekili Adayı mı Oluyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sümeyye Erdoğan Milletvekili Adayı mı Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (78)

  • hasg...: TC kuruculari masondu. yeni tc nin kuruculari islamci reformistler olacak. hamdolsun. devir tersine donuyor artik. hakla batılı ayırmak günundur secimler. 15 53 Yanıtla
  • Ahmet düz: Kudurun emi İnşallah AKP hep iktidarda kalır Sizlerde kendizi yiyip bitirirsiniz inşallah Biz koyunlar memnunuz halimizden siz demokratlar Mutsuzsunuz bizi düşğneceğinize kendi hâlinizi düşünün Saldırganlaşöışsınız AKP yi bahane edip milletine malına canına kastediyorsunuz Ne mutlu AKP'ye oy verene 17 40 Yanıtla
  • koca reis: yakışır lider babanın lider evlatları putperestleri biraz rahatsız eder ama olsun 5 47 Yanıtla
  • bilgin: Zeka seviyesi üniversite kazanmaya bile yetmeyen bu kız mı vekil olcak ne hallere kaldın ülkem 26 26 Yanıtla
  • türbanlı vekil istemiyoruz: babanızın cifliği oldu türkiyeyi iyice civisini cıkardınız oyuncak oldu ülke elinizde dini kullarak siyaset yaptınız bu vatan ihanettir zaten başı örtülü millet vekilide isteiyoruz millet marsa gidiyor biz geriye gidiyoruz başı acıkda müslümandır sümmeyye istemiyoruz acaba spor yapabiliyormu sorsak kendisine 25 19 Yanıtla
  • türkiye türklerindir: akp dini silah gibi kullanıyor buda vatandaşı sevindiriyor ama malsef benim saf vatandaşım bunlara kanıyor kendinize gelin artık bunların öbür dünyada yaşacak yerleri kalmadı dini siyaset yapdılar bu akplierin türk olduğunada inanmıyoruz artık türkiye cumhuriyetina hakaret ediyorlar bunların hepsi vatanına ihanet ediyor zamanla anlacaklar zaten 19 25 Yanıtla
  • OSMAN OSMANOGLU: BIRAZDA KIZI AYAKABI KARTONU DOLDURSUN BABADAN KIZA GECER HAY MASALAH SEN NEYMISIN BE 38 3 Yanıtla
  • ajanda: buradan böyle ciyak ciyak feryad figan etmekle ne seçim kazandırır ne da kaybettirirsiniz sadece kendinizi tatmin edersiniz sade nasıl da laf soktum diye:). . . sade suya tirit arkadaşlar. 12 28 Yanıtla
  • yeterrr: Çok kişiden daha donanımlı kibar neden olmasın çok yakışır vallaa ol kızım 16 24 Yanıtla
  • dikkat: siz duydunumu erdoğanların türk küm dediğini duymadık tabikide 21 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement