Sümerpark'ta Hayaller Gerçek Oluyor - Son Dakika
Yerel

Sümerpark'ta Hayaller Gerçek Oluyor

Sümerpark\'ta Hayaller Gerçek Oluyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 20'si kadın 35 öğrenciyi, güzel sanatlar ve resim öğretmenliği bölümlerinin yetenek sınavlarına hazırlıyor.

19.06.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda güzel sanatlar ve resim öğretmenliği bölümlerine hazırlanan adaylara yaklaşan sınavlar nedeniyle ücretsiz resim kursu açtı.

Mayıs ayının başında Sî u Ronahi Sanat Atölyesi'nde açılan kurslardan, 20'si kadın 35 öğrenci faydalanıyor. Eylül 2015'e kadar devam edecek kurslar, haftanın 5 günü düzenli bir şekilde sürdürülüyor. Kursiyerler açılan ücretsiz kursta, çizgi çalışması, hareketli figür, desen ve imgesel çalışmalarla üniversiteye hazırlanıyorlar.

Şimdiye kadar 92 öğrencinin sınavları kazanması sağlandı

Güzel sanatlar ve resim öğretmenliği bölümüne hazırlanan öğrencilere yönelik altı yıldır ücretsiz kurslarını sürdüren Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü'nün bu hizmeti sayesinde şimdiye kadar 92 öğrenci Türkiye'deki çeşitli üniversitelerin güzel sanatlar ve resim öğretmenliği bölümüne yerleşti.

İlgili Gençlerde Katılıyor

Öte yandan Sî u Ronahi Sanat Atölyesi'ndeki kurslardan sadece üniversitelerin resim bölümüne hazırlanan öğrenciler değil, ilgi duyan gençlerde faydalanıyor. Gençlere hobi amaçlı resim (kara kalem ve yağlı boya), çini ve seramik alanında kurslar veriliyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sümerpark'ta Hayaller Gerçek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement