Sultanahmet Bombacısını Türkiye'ye IŞİD'in Üst Düzey Sorumlusu Getirmiş - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet Bombacısını Türkiye'ye IŞİD'in Üst Düzey Sorumlusu Getirmiş

Sultahahmet'te polise yönelik canlı bomba saldırısı gerçekleştiren Diana Ramazova'yı Türkiye'ye son operasyonlarda tutuklanan Abdulla Abdullayev'in getirdiği ortaya çıktı.

29.07.2015 08:01  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarda yabancılardan sorumlu üst düzey yönetici Abdulla Abdullayev tutuklandı. Abdullayev'in, İstanbul Sultahahmet'te ocak ayında turizm merkezine yönelik canlı bomba saldırısı gerçekleştiren Diana Ramazova'yı Türkiye'ye getirdiği de ortaya çıktı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün cuma gününden bu yana düzenlediği operasyonlarda 57 IŞİD şüphelisi, 55 PKK-YDG-H şüphelisi, 14 de DKHP-C ve MLKP şüphelisi olmak üzere 126 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen DHKP-C şüphelilerinden 1'i tutuklanıp 8 kişiye adli kontrol hükümleri uygulanırken 5 kişi de serbest bırakıldı. Aynı baskınlarda gözaltına alınan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H şüphelilerinden ise 8 kişi tutuklanıp 19 kişiye adli kontrol uygulandı, 28 kişi de serbest bırakıldı.

TUTUKLULAR ARASINDA 'IŞİD'İN İSTANBUL EMİRİ' DE VAR

İstanbul genelindeki baskınlarda gözaltına alınan 57 IŞİD şüphelisinden ise 10'u tutuklanırken, 4 kişiye adli kontrol hükümleri uygulandı, 43 kişi de serbest bırakıldı. Cezaevine gönderilenler arasında, 'IŞİD'in İstanbul Emiri' olduğu öne sürülen Abdulla Abdulayev'in de bulunduğu bildirildi. Böylece terör örgütü üyeliğinden dünkü tutuklamalarla birlikte İstanbul'da cezaevine gönderilenlerin sayısı 19'u buldu.

KADIN CANLI BOMBAYI SAKLAYAN ABDULAYEV

Çeçen asıllı Abdulla Abdulayev ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Abdulayev'in ocak ayında İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen ve polis memuru Kenan Kumaş'ın şehit edildiği canlı bomba eylemindeki zanlı Diana Ramazova ile bağlantısı tespit edildi. Abdulayev'in, Dağıstanlı Ramazova'nın Türkiye'ye girişini sağladığı ve Başakşehir'de eylemden önce geçirdiği 4 gün boyunca da kendisine Abdulayev'in adamlarının yardımcı olduğu belirlendi. Tutuklanan Abdulayev'in emniyette ifade vermedi.

İLK TUTUKLANAN BAYANCUK'TU

İstanbul'da, Cuma günü 27 ilçede 145 adrese düzenlenen baskınlarda 126 şüpheli gözaltına alınmıştı. Pazar günü, aralarında Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk'un da bulunduğu 31 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürülmüştü. Bayancuk'la birlikte 4 şüpheli, terör örgütü IŞİD, 3 şüpheliyse terör örgütü PKK üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. 24 şüpheli serbest kalırken, 38 yabancı uyruklu şüpheli hakkında da sınırdışı işlemi uygulanacak.

'EBU HANZALA' İFADE VERMEYİ REDDETTİ

Operasyonda tutuklanan kilit isim Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk'un Emniyetteki sorgusunda, "IŞİD'e eleman kazandırma", "IŞİD'e eleman aktarımı" ve "IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu" iddialarıyla ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. Bayancuk'un, tüm soruları "Tağut düzenin adamısınız. Hepiniz kâfirsiniz. Şeriatla yönetilmeyen hiçbir devletin hükmü bizim için geçerli değildir. Sizi tanımıyorum" diyerek ifade vermeyi reddettiği öğrenildi. Bayancuk'un birlikte gözaltına alındığı eşininse serbest kaldığı, yardımcısı Enes S.'ninse ifade vermeyi reddettiği ve tutuklandığı öğrenildi. (Kaynak: Habertürk)

Sultanahmet Bombacısını Türkiye\'ye IŞİD\'in Üst Düzey Sorumlusu Getirmiş

Son Dakika Güncel Sultanahmet Bombacısını Türkiye'ye IŞİD'in Üst Düzey Sorumlusu Getirmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • zorro: yalan yalan yalaaann.ordaki bombayı pkk patlattı.hersey işidin üstüne yıkılmaya calısılıyor.türkiyeyi bölecekler 8 7 Yanıtla
  • Kaan b: Yolda görsek bombacı dermiyiz la buna ? hatuna bak bee 10 3 Yanıtla
  • savcı Zekeriya: güzel kadın 2 4 Yanıtla
  • yalnızkurt: şimdi sormazlarmı size daha önce bunları tutuklayan polisler neden içeride demek ki parelel adı altında istediğini tasfiye et sana biat edeni yücelt.yoksa bu yeni TÜRKİYE modeliniz mi? 2 3 Yanıtla
  • HRN61 : TAM BIR CANLI BOMBA BOM MMMMMMMMMMMM MMMMMMMMM 2 2 Yanıtla
  • OMER.HATTAB: ALLAH SENI KURTARSIN.HAKK GUNES GIBIDIR.KORLER ONU GOREMEZ.BU MILLET KOR.HAKKI GORMUYOR.Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı dileyenler)! Müşrikler sadece bir necistir (pisliktir). TEVBE -28 2 2 Yanıtla
  • BORA ALİ: hani işid yapmamıştı. ne oldu daha neler neler çıkacak bu örgütün kurucularını öğrandiğinizde fuat avniye sizler köle olucaksınız. 1 1 Yanıtla
  • temel61: ISID i oralara kim getirdi efendim duyamadim haaa AKP. 2 0 Yanıtla
  • bir dost: erzurum elazığ kürt şehri mi? elazığ''ın göbeğinde bir bağırsana burası kürt şehri diye ?? 0 1 Yanıtla
  • sözlük: ajan nikita 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K. tutuklanırken, diğer şahıslara adli kontrol kararı verildi.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement