Süleyman Soylu: "İlk Kez Millet Devleti Ele Geçiriyor" - Son Dakika
Politika

Süleyman Soylu: "İlk Kez Millet Devleti Ele Geçiriyor"

Süleyman Soylu: "İlk Kez Millet Devleti Ele Geçiriyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Temmuz ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Isparta’ya geldi.

18.07.2014 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Temmuz ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Isparta'ya geldi. İlk olarak parti binasına ziyarette bulunan Soylu, ardından esnaf ziyaretine çıktı. Bir süre çarşı merkezinde kalan Soylu, ardından Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'na geldi. Danışma Meclisi Toplantısı'na AK Parti Milletvekili Sürreya Sadi Bilgiç, İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ve belediye başkanları, belediye meclisi, il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

Soylu'nun gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Cumhurbaşkanlığı seçimini bir milat olarak, bir tarihin başlangıcı olarak kabul ettiklerini belirten Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yeniden buluşmanın en önemli adımı olarak kabul ettiklerini kaydetti. Türkiye'nin çok zorluklardan geçtiğini, belirterek konuşmasına başlayan Soylu, "Birileri bu millete bir tarih yazmaya kalkıştı. Siz yönetemezsiniz, siz kendi geleceğinizi oluşturamazsınız dediler. Geçmişte bu millet ezilmeye çalışıldı. Milletin bir arama yaşama ülküsü, zenginlikleri elinden alınmaya çalışıldı. Ne zaman demokratik bir hayata adım atıldığında bunu engellemeye çalıştılar. Burada amaçları milleti yönetimden uzaklaştırmaktı. Milletin sevdiği adamları milletin elinde almaya çalıştılar. Adnan Menderes'e büyük iftiralar atıldı. Menderes'in kasasına kadın iç çamaşırları konularak, bu şekilde bir sapkın ortaya çıkarmaya çalıştılar" diye konuştu.

BÜTÜN BUNLAR BİR PROJE

Milletin 60 gramlık oy pusulası ile kendi geleneklerine, göreneklerine, inançlarına sahip çıkarak, milletin kendisini ötekileştirmeye çalışanlara bu şekilde cevap verdiğini söyleyen Soylu, "Milletin iradesine rağmen bazıları ülkeyi karıştırmaya devam etti. Çocukları sağcı solcu, vatandaşları Alevi Sünni, irticacı laik, Türk Kürt diye ayrıştırmaya, bu şekilde milletin enerjisinin bir araya gelmesini engellemeye çalıştılar. Bütün bunlar bir projeydi. Bu projede 27 Nisan, 28 Şubat, 1980 darbesi, 1971 muhtırası, 1960 darbesi, Menemen ve Dersim olayları var. Bu projede Anadolu'da birliği bozan, Anadolu'yu kendilerinin yönetmek istediği bir kadro var" dedi.

İHSANOĞLU İÇİN BAHATTİN YAKIŞTIRMASI

AK Parti'nin 13 yıldır, büyük bir direnç ortaya koyduğunu belirten Soylu, "Bu direnci sadece iktidarda kalmak için ortaya koymadık, sadece hizmet etmek için ortaya koymadık, sadece hastane yapalım diye koymadık, sadece 175 üniversitesi ile 81 vilayetimizi şereflendirmek için ortaya koymadık, bu direnci Marmaray'ı yapmak için ortaya koymadık. Bizim 300 yıllık bir hayalimiz var. Bu hayalin peşinden koşuyoruz. Başbakanımız inşallah Cumhurbaşkanı olacak. Recep Tayyip Erdoğan, 21'inci asrın başında bu hayali kazandırdı. Güçlü, yeni, özgür Türkiye. Bu medeniyetin bütün varlıklarını, etrafındaki coğrafya ile bütünleştirebilecek bir Türkiye. Biz bu toprakların zenginliğine inanıyoruz. Bugün Gazze'de yaşananların ne olduğunu biliyoruz. Gazze'de 260 masum insan katledildi. Bugün, tarih her anında kara leke olarak adlandırılacak bir olaya tanıklık ediyoruz. Hem de 21'inci yüzyılın başında, küreselleşmenin, iletişimin en üst noktaya geldiği bir çağda buna şahitlik ediyoruz. İnsanların ölümünü canlı canlı seyrediyoruz. Bir zulmü, bir vicdansızlığı, bir insanlık dışı dramı canlı canlı seyrediyoruz. Bunu Batı da, Mısır da seyrediyor. Bir Cumhurbaşkanı adayı var. Paralelci onla beraber, Aydın Doğan onunla beraber, Kılıçdaroğlu onunla beraber, Bahçeli'ye ne demeli... Bahçeli de onunla beraber doğru mu? Bu Bahçeli ve Kılıçdaroğlu zaten bir yaraya merhem olsalardı, kendilerine merhem olurlardı. Buldukları adam kime benziyor biliyor musunuz? Söyleyeyim. Ben bu milletin bir evladı olarak utanıyorum. 12 yıldır bu ülkede Başbakanlık yapmış, dünyanın her tarafında ay yıldızlı bayrağımızı, bizim ezanımızı, bütün değerlerimizi onuru ile temsil etmiş bir adamın karşısına bula bula sosyal medyada Bahattin gibi bir tip var, onun gibi bir adam çıkarmışlar yazıklar olsun" açıklamasında bulundu

"GECE AÇIKTA KALDIN GALİBA"

Güçlü bir Türkiye'nin güçlü bir aktöre ihtiyacının olduğunu söyleyen Soylu, "Biz isterdik ki Başbakanımızın karşısına daha güçlü, kuvvetli, kudretli, mücadele ettiğimizde kora kor mücadele eden, bizim ortaya koyduğumuz sözleri, sonuna kadar bir şekilde takip edebilecek, bir var bir yok adamlardan ne Türkiye'ye ne de dünyaya bir fayda gelir. Bunların dertleri Türkiye'nin eski günlerine dönmesi. Yıllardır bu kadroları yıldırmaya çalıştılar, parti kapatmaya çalıştılar. Hürriyet gazetesinde Aydın Doğan maaşlı bir kalem var. Bir gün iş takipçisi, bir gün sosyolog, bir gün tarihçi, bir gün ekonomist ama esas adı bukalemun. Bugün köşesinde yazmış. Çünkü kapatamadılar. Çünkü milletin sesi olan siyasi partiyi, bu büyük mücadele anlayışını tasfiye edemediler, zayıflatamadılar, Diyor ki galiba AK Parti bir şekilde bölünecek. Dur. Galiba açıkta kaldın bu gece. Bu tip adamlar var. Bu adamlar kaşarlanmış fitneci diyorum. Bunlar nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyorlar biliyor musunuz? Aydın Doğan'ın kapısına pijama ile karşıladığı bir Cumhurbaşkanı istiyorlar" şeklinde konuştu.

"CUMHURİYET TARİHİ SENİN KADAR YALANCI SİYASETÇİ GÖRMEDİ"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Soylu, "30 Mart seçimleri Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en önemli adımlardan birisi. O Kılıçdaroğlu afra tafra satıyordu. Hani bu ülkenin Başbakanı kaçıyordu. Ey Kılıçdaroğlu Cumhuriyet tarihi senin kadar yalancı ve ahlaksız bir siyasetçi görmedi ve görmeyecek. Sabahtan akşama kadar bu ülkenin Başbakanına hakaret ediyorlar. Ülkede taş üstüne taş mı koydun bir çivi mi çaktın? Bir hastane mi yaptın? İnsanlarımızın özgürlüğüne ait bir adım mı attın? Dün bu ülkenin insanlarını kutuplaştırırken, bir tarafta Türk Kürt derken bir tarafta Alevi Sünni derken aman bize bundan fayda gelir biz bundan ne elde ederiz anlayışı içinde oldun. Bu ülkede başörtülüler üniversiteye giremiyorlardı. Kamuda görev alamıyorlardı. Meclis'te kadınlar, kendi kıyafetleriyle özgür bir şekilde duramıyorlardı. Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyenler 28 Şubat'ın yasaklarının duvarlarıyla karşılaşıyorlardı. Ağrına gidiyor tabi. Türkiye zenginliklerine kavuşuyor. Başbakan Erdoğan ve kadrolarıyla kavuşuyor" dedi.

"MENDERES'E YAPTIKLARINI DEMİREL'E DE YAPTILAR"

Bu nedenle Türkiye'yi idare etmek isteyenlerin elbette hakaret edeceklerini, iftira atacaklarını, telefon dinleyeceklerini, montaj, şantaj yapacaklarını kaydeden Soylu, "Millet 30 Mart'ta olduğu gibi onları sandığın dibine çökertecek. Bunlar için tek şey Türkiye'yi idare etmek. Nasıl Menderes'e yaptılarsa aynısını Süleyman Demirel'e de yaptılar. Bir ülkenin başbakanına hakaret, tehdit ettiler. ya bizim dediğimizi yaparsın ya da namusuna kadar iftira atarız. Rahmetli bir hanımefendi üzerinden siyaset yapmaya çalıştılar. Aynısını Tansu Çiller'e yaptılar. Bunların ahlakı, duyguları, ölçüleri yoktur. Tek ölçüleri Türkiye'yi hortumlamaktır. AK Partililer buna müsaade etmeyin. Onun için Gezi olaylarını, 17- 25 Aralık'ı çıkardılar. Bu ülkenin namuslu insanlarına siz ülkenizin menfaatlerini savunduğunuz sürece biz sizin karşınızda beton gibi dururuz mesajı vermeye çalıştılar" diye konuştu.

"MİLLET BAHÇELİ'YE GEREKEN CEVABI VERECEK"

MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Soylu, "Ya Bahçeli'ye ne demeli? Sen Rahşan Ecevit'in etekleri atına girdin diye bu millet seni 1999'da Meclis dışında bıraktı. Bu millet sana 10 Ağustos'ta gerekli cevabı verecek. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Bir tarafta ismini söylemekte zorlandığınız, gelecekte ne yapacağını bilmediğiniz, kumandası kimin elinde olduğu belli olmayan, koalisyon unsuru, herkesin istediği gibi yönlendireceği bir adama mı, diğer tarafta ayyıldız pasaportu gördüğünde dün gümrük memurunun bekle dediği bugün 70 ülkeye gittiğinizde o pasaportu gördüğünde gümrük memurunun saygıyla ayağa kalktığı ülkeyi bu noktaya getiren adama mı? Kişi başına 25 bin dolar gelir hedefi ortaya koyan adama mı? Öğrencisine her okul başladığı dönemde kitaplarını masa üzerine koyan anlayışın sahibine mi? Bugün 785 bin kilometrekarede ayyıldızlı bayrağı onurlu şekilde dalgalandıran adama mı? Ayyıldızlı bayrağı Kosava'da, Suriye'de dalgalandıran bir yiğit kahramana mı sahip çıkacaklar?" diye sordu.

"İLK KEZ MİLLET DEVLETİ ELE GEÇİRİYOR"

Bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk kez halkın kendi iradesiyle beraber kendi devlet başkanını seçeceği bir seçim olduğunu ileten Soylu, ilk kez devleti bu milletin ele geçirdiğini söyledi. Soylu, sözlerinin devamında, "Onun için eski Türkiye unsurları bir araya geldiler. Faiz ortakları. Türkiye'nin bölünmesinden, parçalanmasından medet umanlar ilk kez bir araya geldiler. Bir yıkım ekibi şer ittifakı olarak çalışıyorlar. Ama tarih bunun hesabını soracaktır. Çünkü millet dimdik ayakta durmaktadır. Isparta'dan yüzde 60'ın üzerinde oyla Cumhurbaşkanlığı için Sayın Erdoğan'a destek istiyoruz. Çok gayret gösterip çok çalışmalıyız. Çok mücadele etmeliyiz. Sahayı sadece Başbakanımıza bırakmayalım. SKM Başkanlığında İl Başkanınızın vereceği programları harfiyen yerine getirip her yerde olmalısınız. Ak Parti'nin rakibi bugün ikinci sırada gösterilen aday değildir. İsmini söyleyemiyorum. Bazen hatırlayamıyorum kusura bakmayın. Kampanyanın sonuna doğru belki hatırlarım. Şapkadan adam çıkartıp zekamızla dalga geçmeye çalışıyorlar. Bizim rakibimiz yüzde 49.9'dur. Bizim rakibimiz ne söylediğini anlamadığımız, Diyarbakır'da başka konuşan İstanbul'da İstanbul sosyetesine yaranmaya çalışan çakma sosyetik Selahattin Demirtaş hiç değil. Çözüm süreci Erdoğan'a bağlı değilmiş diyor. Eee yapsaydınız. Orada neler yaptığını, hangi huzursuzlukları meydana getirdiğini bilmiyor muyuz? Aydın Doğan'ın kanatları altına girmişsin çözüm üretmeye çalışıyorsun. Biz ne olduğunu bilmiyor muyuz?" dedi.

Soylu, daha sonra kongre merkezinin bahçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Süleyman Soylu: 'İlk Kez Millet Devleti Ele Geçiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım
    00:09 Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in halk buluşmasında konuşan Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, “Sandığa giderken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Mesela yanan ormanlarımız sırasında buraya zamanında uçak getiremeyenleri, Söğüt halkının elinden arazileri alınıp Okluk Koyunda saray yapanları düşünmemiz lazım" dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.


Advertisement