Süleyman Seba Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Spor

Süleyman Seba Son Yolculuğuna Uğurlandı

Süleyman Seba Son Yolculuğuna Uğurlandı

Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Seba, taraflı tarafsız herkes tarafından saygıyla uğurlandı.

15.08.2014 14:16  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba için Vodafone Arena'da binlerce kişinin katılımıyla tören düzenlendi.

Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede önceki gün 88 yaşında vefat eden Seba'nın naaşı Akaretler'deki kulüp binasında yapılan törenin ardından, inşaat çalışmaları süren siyah-beyazlıların yeni stadı Vodafone Arena'ya getirildi. Buradaki taraftarlar Seba'nın naaşını "Süleyman Seba'nın evlatlarıyız" ve "Süleyman Seba ölmedi, kalbimizde yaşıyor" tezahüratlarıyla karşıladı. Statta, siyah-beyazlı taraftarların dışında çok sayıda Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor formalı kişiler de töreni takip etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yönetim kurulu üyeleri, siyah-beyazlı kulübün eski başkan ve yöneticileri, Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyetin yanı sıra, basketbol, voleybol, hentbol başta olmak üzere tüm amatör branştaki sporcular törende hazır bulundu. Seba döneminde görev yapan İngiliz eski teknik direktör Gordon Milne, efsane kadroda yer alan futbolcular ile Seba'nın yeğeni, Beşiktaş'ın eski futbolcu ve teknik direktörü Tayfur Havutçu da törene katıldı.

Törende spor, siyaset, iş ve magazin dünyasından birçok ünlü isim de yer aldı. Seba'yı son yolculuğunda Vodafone Arena'daki törende UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da aralarında yer aldığı kulüp başkanları ve temsilcileri, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski ve faal teknik direktörler, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da yalnız bırakmadı.

Öte yandan stada, Süleyman Seba'nın "İyi insan olmadan iyi Beşiktaşlı olunmaz" sözü ve "Sana söz büyük başkan, şampiyon olmasak da hep şerefli kalacağız" yazısının yer aldığı pankartlar asıldı.

Ayrıca törenden önce, taraftarlar tribüne alınmadıkları için güvenlik görevlileriyle kısa bir süre tartışma yaşadı. Daha sonra taraftarlar tribünlere alındı.

ORMAN: "ÇOK ÖNEMLİ BİR BARIŞ İNSANINI KAYBETTİK "

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, törende yaptığı konuşmada, Beşiktaş'ın çok önemli bir çınarını kaybettiğini söyledi.

Orman, acılarının çok büyük olduğunu anlatarak şunları kaydetti:

"Çok önemli bir barış insanını kaybettik. Büyük felaketlerden sonra, bütün toplumun birbiriyle kavga ettiği bir ortamda bile, bütün siyaset insanlarını bir araya getirebilecek çok önemli bir insanı kaybettik. Beşiktaşlılık duruşunun simgesiydi. Zarafet, centilmenlik ve rakiplerine saygı duymak, hak yememek, hakkını yedirmemek neydi, Süleyman ağabeyden öğrendik. Şeref'iyle oynamayı, Hakkı'yla kazanmayı bize o öğretti. Allah rahmet eylesin, Allah bizlere ona layık olmayı nasip etsin. Bu stadı bitirerek ona layık olmaya çalışacağız. Süleyman ağabey, 'Bazılarını bir zaman aldatabilirsiniz, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız' sözünü çok severdi. Süleyman ağabey bizi hiç aldatmadı."

Bu arada, başkan Orman'ın konuşmasının son bölümünde taraftarlar "Seba koysana, Seba koysana, stat adını Seba koysana" tezahüratıyla kesti. Taraftarların bu tezahüratlarına Fikret Orman, "İnşallah" şeklinde karşılık vererek sözlerini tamamladı.

KIZIL: "SPOR CAMİASINA İDOL OLMUŞ BİR İNSANDI"

Törende Süleyman Seba'nın ailesini temsilen Prof. Dr. Ayhan Kızıl da konuşma yaptı.

Kızıl, Seba'nın tüm Türkiye'nin onursal başkanı olduğunu belirterek, "Spor camiasına idol olmuş, gönüllerde yer tutmuş bir insandı. Medyada Seba anlatılıyor. Yaptıkları gösteriliyor. Şimdi dirilse 'ben bunları yapmadım' der. Altı ay süren rahatsızlığı boyunca desteklerini esirgemeyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Rahmi Koç'a teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanlar görevleri boyunca takdir edilmeyebilirler ama toplum onları değerlendirir ve bir köşeye koyar. Süleyman ağabey; ruhun şad, mekanın cennet, yolun açık olsun" ifadelerini kullandı.

Seba'nın naaşı Vodafone Arena'dan Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'ne götürüldü. Seba'nın naaşı cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Süleyman Seba Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement