Şubat Ayında 70 İşçi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Şubat Ayında 70 İşçi Hayatını Kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin raporuna göre, Şubat ayında 5'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere en az 70 işçi yaşamını yitirdi.

03.03.2014 14:34  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre, Şubat ayında 5'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere en az 70 işçi yaşamını yitirdi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, basın ve meslek örgütlerinden derlediği veriler ışığında hazırladığı Şubat ayı raporunu açıkladı. İşçi ölümleri en çok inşaat, taşımacılık, tarım ve ticaret/eğitim/büro sektörlerinde yaşanırken, en çok ölümlerin yaşandığı şehirler ise Adana, Antalya, Hatay ve Kocaeli oldu.

Sigortasız, düşük ücretli, taşeron çalışmanın başat olduğu inşaat sektöründe ölümlerin oransal olarak arttığı vurgulanan raporda, inşaat işkolunda 17'si düşme nedenli olmak üzere 30 işçinin can verdiği bildirildi. Raporda tır, kamyon, minibüs, otobüs, ticari taksi, kargo araçlarını kullanan şoförler ve muavinlerinin güvencesiz çalışma koşullarının ölümlere davetiye çıkarttığı ve taşımacılık işkolunda 9 işçinin can verdiği kaydedildi.

Raporda, "Devlet ister sertifika versin ister yönetmelik çıkarsın tarım sektörü emekçilerinin sorununun özüne değinmiyor. Adı artık "sürü yönetim elemanı' olan çobanların ve mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarında bir değişiklik yok. Tarım işkolunda 7 emekçi can verdi. Çok farklı meslek gruplarını içeren ticaret/büro/eğitim/güzel sanatlar işkolunun ortak yönünü çalışma koşullarının hızla güvencesizleştirilmesi ve sonucunda emekçilerin işsiz kalması oluşturuyor. Ticaret/büro/eğitim/güzel sanatlar işkolunda 7 emekçi can verdi" denildi.

-"5 ÇOCUK VE 4 KADIN İŞÇİ DE YAŞAMINI YİTİRDİ"-

5 çocuk ve 4 kadın işçinin yaşamını yitirdiği belirtilen raporda şunlar kaydedildi:

"Üçü 14 yaş ve altı, ikisi 15-17 yaş aralığında 5 çocuk işçi can verdi. 12 yaşındaki tarım emekçisi Ahmet Güneysu elektrik çarpması, 15 yaşındaki çoban Seyrani Köstü silahla vurulma, 16 yaşındaki Suriyeli inşaat işçisi Abdul Hakim ve 17 yaşındaki inşaat işçisi Emre Aksüt düşme, 13 yaşındaki futbolcu Yavuzhan Gemisi ise antreman esnasında fenalaşma sonucu can verdi. 4 kadın işçi de Şubat ayı içerisisnde hayatını kaybetti. 18 yaşındaki mevsimlik tarım işçisi Sibel Can Polatlı romörktan düşme, 36 yaşındaki halı fabrikası işçisi Fatma Ünlübaş servis kazası, 35 yaşındaki işsiz öğretmen Gamze Filiz Arslan intihar, 25 yaşındaki çocuk giyim mağazası işçisi Derya Borçin ise trafik kazası sonucu can verdi."

Raporda ayrıca, 51 yaş ve üstünde çalışan 9 işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şubat Ayında 70 İşçi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement