Su ürünleriyle ilgili gelişmeler sempozyumda tartışılacak - - Son Dakika
Güncel

Su ürünleriyle ilgili gelişmeler sempozyumda tartışılacak -

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nce 25-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek "Balıkçılık ve Akuatik (FABA) Sempozyumu"nda balıkçılıkla ilgili sorunlar ve yaşanan gelişmeler ele alınacak.

20.09.2014 02:53  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü İlhan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyumun 2003 yılından beri Türkiye'nin çeşitli illerinde yapıldığını anlattı.

Bu sene ilk kez bakanlık olarak sempozyumun sekreteryasını alarak organizasyona uluslararası bir kimlik kazandırmak istediklerini dile getiren Aydın, 48 ülkeden 600 bilim insanının etkinliğe katılacağını ifade etti.

Aydın, Osman Turan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek sempozyumda, 110'u sözlü olmak üzere 400 bildiri sunulacağını dile getirerek, "Katılımcıların 250'si yabancı, özellikle bölge ülkeleri olmak üzere Kore, Japonya, Norveç ve Almanya gibi 48 ülkeden katılımcı var" dedi.

Sempozyumda su ürünleriyle ilgili bilimsel gelişmeler ve yapılan çalışmaların tartışılacağını anlatan Aydın, "Bilim insanları 2 gün boyunca oturumlar yapacak. Oturumlarda bu konuları tartışacaklar. Sempozyum boyunca elde edilen pratik sonuçlar balıkçılarımız tarafından paylaşılacak, Balıkçılara dönük Türkçe oturum yapılacak" diye konuştu.

Aydın, bilimsel meselelerin yanı sıra 3'üncü gün kültür ve turizm etkinliklerinin yapılacağını belirterek, gelen misafirler için turlar düzenleyerek Trabzon'un tanıtılmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Su ürünleriyle ilgili gelişmeler sempozyumda tartışılacak -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Su ürünleriyle ilgili gelişmeler sempozyumda tartışılacak - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement