Stoltenberg: "Nato, Gürcistan'da Varlığını Daha Fazla Gösterecek" - Son Dakika
Dünya

Stoltenberg: "Nato, Gürcistan'da Varlığını Daha Fazla Gösterecek"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te katıldığı askeri eğitim merkezi açılışında, “NATO, Gürcistan’da varlığını daha fazla gösterecek ve Gürcistan’ın uluslararası barış ve güvenliğe bağlılığı artacak” dedi.

27.08.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te katıldığı askeri eğitim merkezi açılışında, "NATO, Gürcistan'da varlığını daha fazla gösterecek ve Gürcistan'ın uluslararası barış ve güvenliğe bağlılığı artacak" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, askeri eğitim merkezi açılışı için gittiği Tiflis'te Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ve Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ile bir araya geldi. Merkezin açılışını Cumhurbaşkanı Margvelashvili, Başbakan Garibashvili ve bakanlarla birlikte yapan Stoltenberg, konuşmasında "Bugün NATO ve Gürcistan ilişkileri açısından önemli bir gün" dedi.

"Askeri eğitim merkezinin açılışı ortaklığımızın daha da derinleşmesini sağlayacak" diyen Stoltenberg, "Gürcistan güçleri NATO ile birlikte çalışacak. NATO, Gürcistan'da varlığını daha fazla gösterecek ve Gürcistan'ın uluslararası barış ve güvenliğe bağlılığı artacak" sözlerini kullandı.

Stoltenberg, "Gürcistanlı kadın ve erkek askerlerin NATO askerleriyle yan yana hizmet vereceği bu merkez Gürcistan'ın daha modern, daha 21'inci yüzyıla yakışır bir askeri güce sahip olmasını sağlayacak" şeklinde konuştu. Askeri merkezin sadece Gürcistan'a değil müttefik ülkelerin askeri güçlerine de yardım edeceğini bu ülkeler arasındaki ortaklığın yükünün hafifleyeceğini belirten Stoltenberg, "NATO, Gürcistan ve diğer müttefik ülkeler Afganistan'da birlikte nasıl çalışılacağını öğrendi ve pek çok deneyim elde etti. Bu merkezle birlikte daha önceden kazanılan deneyimler korunmuş ve güçlenmiş olacak" ifadelerine yer verdi.

Açılış, askeri törenin ardından sona erdi. - TİFLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Stoltenberg: 'Nato, Gürcistan'da Varlığını Daha Fazla Gösterecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü
    19:57 İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve beraberindeki heyet ile Tahran'da bir araya geldi. Görüşmede, Gazze'deki durum ve Siyonist rejimin saldırıları ele alındı. Nahhale, Gazze halkının direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail'in planlarını boşa çıkardığını vurguladı.


Advertisement