Stk'lardan İtidal Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Stk'lardan İtidal Çağrısı

Stk\'lardan İtidal Çağrısı

Diyarbakır’da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) çağrısı ile yarın Diyarbakır’da düzenlenmesi planlanan yürüyüşle ilgili itidal çağrısı yaptı.

31.10.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) çağrısı ile yarın Diyarbakır'da düzenlenmesi planlanan yürüyüşle ilgili itidal çağrısı yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının yarın herhangi bir gerginlik yaşamaması için Diyarbakır Valiliği, DTK ve HDP'li yöneticilerle görüşeceği bildirildi.

Diyarbakır'daki 20 sivil toplum kuruluşu ve meslek odaları tarafından HDP, HDK, DTK ve DBP'nin çağrısıyla yarın yapılması planlanan kitlesel yürüyüşe ilişkin ortak basın açıklaması düzenlendi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) yapılan açıklamayı sivil toplum örgütleri adına okuyan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, sivil toplum kuruluşları olarak bölgede yaşanan gelişmelerden kaygı duyduklarını söyledi. Ebedinoğlu, "6-8 Ekim olaylarının bölgemizi birçok yönden olumsuz etkilediği ve çözüm sürecini yaraladığı ortadayken, hemen arkasından Adana, Van, Bingöl, Kars, Yüksekova, Silopi ve en son Diyarbakır'da bir astsubayın vurulmasıyla yaşanan ölümlerin toplumun sürece olan inancını zayıflattığı ve toplumu geleceğe dair endişelendirdiği gerçeği ortadadır. Yaşam hakkının ihlali ile sonuçlanan bu olayları tasvip etmiyor ve kınıyoruz" dedi.

"HERKES ÇABA SARF ETMELİDİR"

Güçlü bir şekilde çözüm sürecinin önemli ve değerli olduğunun tekrardan altını çizmek istediklerini ifade eden Ebedinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu sebeple herkes ve herkesim çözüm sürecinin akamate uğramaması konusunda azami çaba sarf etmelidir. Ancak son yaşanan olaylar öncesi ve sonrasında tarafların kullandığı dil ve üslubun çözüm sürecinin ruhuna uygun olmadığını da vurgulamak istiyoruz. Özellikle temsil makamında bulunan kişilerin topluma yayıldıkça etkisi daha da artan, toplumu kutuplaştıran söylemlerden uzak durmak konusunda daha dikkatli olması gerekmektedir."

"DEMOKRATİK SINIRLAR İÇERİSİNDE KALMALI"

Herkesin olaylar karşısında demokratik tepkilerini koyma hakkı olduğuna inandıklarını vurgulayan Ebedinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak bu hakkın kullanımı hiçbir zaman bir başka insanın hak ve özgürlüğünü sınırlayacak, bu hak ve özgürlüklere zarar verecek bir boyuta ulaşmaması tepkinin meşruluğu açısından önemlidir. Bu minvar üzere 6-8 Ekim olaylarının çeşitli yönlerden toplumda meydana getirdiği sonuçlar da göz önüne alınarak, 1 Kasım'da yapılması düşünülen Kobani'ye destek yürüyüşünün demokratik sınırlar içerisinde kalmasını ve yapılmasını, toplumun can ve mal güvenliğini tehdit edecek şiddet hareketlerine dönüşmemesini özellikle sorumluluk sahibi herkesten talep ediyoruz."

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ebedinoğlu, başta DTK olmak üzere HDP ve Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret ederek, duyarlılık göstermeleri konusunda görüşmeler yapacaklarını vurguladı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Ayrıca, görevlendirilen personel sayısı, elektrik arızalarının önlenmesi, kesintisiz iletişim için alınan tedbirler ve seçim sandıklarının güvenliği gibi konular da ele alındı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Eskişehir'de Toz Taşınımı Nedeniyle Yağmurla Çamur Yağdı
    09:31 Eskişehir'de Toz Taşınımı Nedeniyle Yağmurla Çamur Yağdı

    Eskişehir'de sabaha karşı meydana gelen yağmur, toz taşınımı nedeniyle çamurlu bir şekilde yağdı. Bu durum, park halindeki araçların kaporta ve camları ile binaların pencerelerinin hafif çamurla kaplanmasına sebep oldu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeksi kontratı yükselişle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeksi kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 artışla 10.114,75 puandan başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı
    09:29 Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine yönelik yapılan operasyonda 1'i firari hükümlü toplam 9 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerini yakalamak için çalışma başlattı. Operasyon sonucunda çete üyeleri yakalandı ve aramalarda ruhsatsız tabanca, mermi ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti
    09:27 Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti

    İstanbul Üsküdar sahilinde bir bankta oturan şahıs, vatandaşların gözleri önünde ulu orta kendini tatmin ederken görüntülendi. Yürüyüş yapanların olaya ilgisiz kalmaları ve herhangi bir tepki vermemeleri dikkat çekti.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı
    09:21 Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hıdırlar köyünde bulunan M.B'ye ait eve baskın düzenledi. Operasyonda, 450 litre sahte şarap, 15 litre etil alkol, 1 litre anason yağı, içki damıtma ve arıtma düzenekleri ile ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu bulundu. M.B gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement