STFA, Enerya ile Doğalgaz Dağıtacak - Son Dakika
Güncel

STFA, Enerya ile Doğalgaz Dağıtacak

STFA Grubu, son dönemde yoğunlaştığı doğalgaz ve enerji faaliyetlerini Enerya markası altında topladı.

18.04.2014 13:15  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük holdingleri arasında bulunan ve dünyanın sayılı müteahhitlik şirketleri listesinde yer alan STFA Grubu, son dönemde yoğunlaştığı doğalgaz ve enerji faaliyetlerini Enerya markası altında topladı. 11 ilde doğalgaz dağıtım faaliyeti gösteren STFA Grubu'nun, ilk marka lansman tanıtımı Denizli'de yapıldı. Denizli'deki doğalgaz dağıtım şirketi markası olan Kentgaz, Enerya olarak değiştirilirken, şirketin Genel Müdürü Aslan Uzun, yapılacak yatırımlar sonrası hedeflerinin 2018 sonuna kadar yılda 3 milyar lira ciroya ulaşmak olduğunu söyledi.

STFA Grubu'nun, Nort Point Otel'de düzenlenen marka lansman yemeğine Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun ve çok sayıda davetli katıldı. Daha çok müteahhitlik yönüyle bilinen, ancak son 10 yıldan bu yana özellikle doğalgaz dağıtımıyla önemli bir enerji oyuncusu konumuna sahip olan firma, enerji alanındaki faaliyetlerini, Enerya markasıyla tek bir çatı altında topladı. Yeni markanın tanıtımında konuşan Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukçu, Denizli'ye 7 yılda 110 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtip, "Bu yıl yeni markamızla ve yapılacak yatırımlarla birlikte abone sayımızı 179 bin 637'ye çıkaracağız. Bu yıl Cumhuriyet, Hürriyet, Haydar, Hisar, Kocabaş, Demokrasi, Barbaros, Göveçlik, Akçeşme, Gerzele, Akhan mahalleleri ile Honaz İlçesi'ne doğalgaz taşıyacağız" dedi.

'MÜŞTERİ ODAKLI OLACAĞIZ'

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun ise Türkiye'nin ikinci en yaygın doğalgaz dağıtım şirketi olarak 11 şehirde, bugüne kadar 430 milyon liralık yatırım ile 6 bin 500 kilometrelik dağıtım ağı kurduklarını, 10 yıl içinde de hızlı bir yatırım planı ile 710 bin aboneye ulaştıklarını söyledi. Firmanın artık enerji sektöründe daha geniş alanda faaliyetlerini sürdüreceğini belirten Aslan Uzun, "Enerya ile doğalgazın yanı sıra, elektrik ticaretine de girmeyi planlıyoruz. Dağıtım çalışmalarımızın yanı sıra elektrik üretiminde de yer alacağız. Elektrik üretiminde öncelikli yatırım alanımız yenilenebilir enerji projeleri olacak. Enerya markamız altında, daha temiz, daha akılcı ve daha kolay felsefesi ile hizmet kalitemizi iyileştirerek daha müşteri odaklı bir şirket olacağız. 2 ay içinde 11 ildeki dağıtım şirketlerimizin hepsinin adı Enerya olacak" diye konuştu.

HEDEF, YIL SONUNA KADAR 100 BİN YENİ ABONE

Aslan Uzun, gelecek dönemde tüm enerji projelerine toplam 600 milyon lira yatırım planladıklarını belirtip, "Doğalgaz dağıtımında, 2014 yılı altyapı ve diğer çalışmalar için 70 milyon lira ayırdık. Doğalgaz yatırımlarımız her yıl devam edecek. 2014 sonuna kadar 100 bin yeni aboneye ulaşmayı ve 2.6 milyar metreküp gaz satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bugün 2.3 milyar metreküp gaz ticareti yürütüyoruz. Halihazırda dağıtım şirketlerimizin gaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 50'sini biz karşılıyoruz. 2018 yılında doğalgaz kullanım hacmimizin yüzde 70'ini kendimiz karşılayacağız. Kullanacağımız ve dağıtacağımız gazı toptancılarla yapacağımız anlaşmalar ve ithalat yolu ile doğrudan temin edeceğiz" dedi.

Uzun, yenilenebilir enerji üretiminde Türkiye ve MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) Bölgesi'nin en çok bilinen markalarından biri olmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Türkiye'de enerji dağıtımında ise ilk 3 oyuncudan biri olmak üzere yola çıkıyoruz. Elektrik ve doğal gaz ticaretinin yüzde 5'ini yöneteceğiz. Elektrik ticaretinde satacağımız elektriğin yüzde 30'unu yenilenebilir kaynaklardan, yüzde 70'ini de gaz ticareti yaptığımız termik kaynaklardan tedarik edeceğiz. 2018 yıl sonuna kadar yıllık 3 milyar TL ciro seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

STFA'nın 2003 yılında Energaz adıyla kurduğu ve doğalgaz dağıtım lisanslarına sahip olan ve ismi Enerya olarak değişen şirket, Antalya, Konya, Karaman, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir illeri ile Konya Ereğlisi'nde doğalgaz dağıtımı yapıyor. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel STFA, Enerya ile Doğalgaz Dağıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement