Spotify Ceo'sundan Gizlilik Politikaları Hakkında Açıklama - Son Dakika
Teknoloji

Spotify Ceo'sundan Gizlilik Politikaları Hakkında Açıklama

Spotify Ceo\'sundan Gizlilik Politikaları Hakkında Açıklama

Spotify, kafa karışıklığına sebebiyet verdikleri için özür dileyerek konuya açıklık getirdi.

25.08.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberimizde, Spotify'ın yeni gizlilik politikalarından söz etmiştik. Kısa süre sonra gelen açıklamada ise, durumun yanlış anlaşıldığı bildirilmiş ve Spotify'dan düzeltmeler gelmişti. Detaylar için buraya bakabilirsiniz.


Şimdi ise, yaşanan bu sıkıcı durumun ardından Spotify CEO'su Daniel Ek'in yaptığı resmi açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz:


"Yeni hüküm ve koşullar ile gizlilik politikasını paylaştığımız bugünlerde, ulaştığımız bilgiler ve bu bilgiler ile ne yaptığımız kafa karışıklığına neden oldu. Bunun için özür diliyoruz. Yeni gizlilik politikasının ne anlama geldiği ve paylaşmayı seçtiğiniz bilgilerin nasıl kullanılacağı veya kullanılmayacağı konusunu daha açık bir şekilde anlatmalıydık. Kullanıcıların kişisel bilgiler konusundaki kaygılarını anlıyoruz. Kullanıcılarımızın bilgilerinin gizliliğine ve paylaşılan bilgilerin tüm kontrolünün onlarda olması konusuna yüzde 100 taahhüt veriyoruz. Bu kapsamda birkaç konuya açıklık getirmek isterim.


Yeni gizlilik politikamızda; fotoğraf, konum, sesli komut ve rehber gibi yeni bilgilere erişmek üzere izninizi alabileceğimizi belirttik. Burada da çok açıkça belirtmek istiyorum: Eğer istemiyorsanız, bu bilgileri paylaşmak zorunda değilsiniz. Bu bilgilerin herhangi birine ulaşmadan önce açık bir şekilde izninizi isteyeceğiz ve bunları, yalnızca Spotify deneyiminizi kişiselleştirmek amacı ile kullanacağız.


Fotoğraflar: Açıkça belirtilmiş izniniz olmadan asla fotoğraf arşivinize erişmeyeceğiz ve fotoğraf arşivinizden veya kamera kayıtlarınızdan asla aktarma veya tarama yapmayacağız. Fotoğraflarınıza erişim izni verirseniz, yalnızca özel olarak belirttiğiniz resimlere ulaşacağız veya kullanacağız. Fotoğraflarınız yalnızca, size özel oluşturulan çalma listelerinin kapak görseli veya profil fotoğrafınız gibi sizin denetimizde ve tercih ettiğiniz şekilde kullanılacak.


Konum: Açıkça belirtilmiş izniniz olmadan konumunuz ile ilgili bilgilere erişmeyeceğiz ve kullanmayacağız. Konumunuzu, tavsiye edeceğimiz müzikleri özelleştirmek ve bulunduğunuz bölgedeki en çok dinlenen müzikler ile ilgili size bilgi vermek için kullanacağız. Eğer daha sonra fikrinizi değiştirirseniz, konum paylaşımını istediğiniz zaman durdurabilirsiniz.


Ses: Hiç bir zaman izniniz olmadan cihazınızın mikrofonuna erişim sağlamayacağız. Birçok insan Spotify'ı sesli komut durumda kullanmayı tercih ediyor. İlerleyen sürümlerde şarkı atlama, durdurma ve uygulama yönetmeye izin veren sesli komutları da ekleyebiliriz. Sesli komutları dilediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz.


Rehber: İzniniz olmadan, rehberinizdeki kişilere asla erişim sağlamayacağız. Spotify bir sosyal platform ve birçok kişi keşfettiği müzikleri arkadaşları ile paylaşmak istiyor. Tercih ederseniz gelecekte size, rehberinizdeki kişileri Spotify'da arayarak bulabilme imkanı da sağlayabiliriz.


Paylaşım: Gizlilik politikası aynı zamanda reklam verenler, hak sahipleri ve mobil ağlardan da bahsediyor. Bu yeni bir durum değil. Mobil sağlayıcıları üzerinden giriş yapan Spotify üyeleri için bazı bilgilerin paylaşımı bir gereklilik. Pazarlama ve reklam konularında yardımcı olan ortaklarımız ile de bazı verileri paylaşıyoruz. Ama bu bilgiler anonim ve kişisel bilgileriniz onlarla paylaşılmıyor. Kaygılarınızı açıkça duyduk. Gizlilik politikamızı, yukarıda belirtilen konuları daha iyi yansıtacak şekilde önümüzdeki haftalarda güncelleyeceğiz. Bizlere privacycomments@spotify.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Sizlere kulak veriyoruz ve kaygılarınızı çok ciddiye alıyoruz."


Daniel Ek, Spotify CEO'su.



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Spotify Ceo'sundan Gizlilik Politikaları Hakkında Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement