Sporun Efsanelerini İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sporun Efsanelerini İftarda Buluştu

Ercan ATA - ANKARA / DHA Eski milli boksör, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan ve bu dönemde MHP'den Niğde Milletvekili seçilen Vedat Bayram, "Spor Bakanlığı MHP'nin uhdesinde olursa MHP çok ciddi bir performansla şu anda sırtı yerden kalkmayan Türk sporunun umudu olur" dedi.

01.07.2015 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ercan ATA - ANKARA/ DHA

Eski milli boksör, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan ve bu dönemde MHP'den Niğde Milletvekili seçilen Vedat Bayram, "Spor Bakanlığı MHP'nin uhdesinde olursa MHP çok ciddi bir performansla şu anda sırtı yerden kalkmayan Türk sporunun umudu olur" dedi.

Türk spor camiasının ünlü isimleri başkent Ankara'da düzenlenen iftarda buluştu. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ve MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram öncülüğünde düzenlenen iftar yemeğine eski olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık ve Mahmut Demir, Tekvando Federasyonu eski Başkanı Cengiz Yağız, Halter Federasyonu eski Başkanı Kenan Nuhut, il spor müdürleri ile spor muhabirleri katıldı.

İftar sonrası gazetecilere açıklama yapan Eski Milli boksör MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, "Türk sporu çok başarılı değil, adeta gelenek ve köklerinde koparılmış bir görüntü veriyor. Hayırlı Ramazan gününde vefa duygusu azalmış, birliktelikten uzak kalmış spor camiasını bu vesileyle toplayalım dedik. Türk sporuna emek verenler olarak bugün toplandık" dedi.

Bayram, MHP'nin çok dolu bir spor vizyonu olduğunu belirterek, Türk sporunu geliştirmeye yönelik üç önemli proje ortaya koyduğunu söyledi.

MİLLİ BOKSÖR BAYRAM: "MHP BİR FORMÜLE KAPALI, DİĞER FORMÜLLER AÇIK"

AK Parti-MHP koalisyonu olması durumunda MHP'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na özel bir talebi olup olmayacağına açıklık getiren Bayram, "Genel Başkanımız açıkladı. Koalisyon işlerinde biz çok fazla fikir yürütmüyoruz ve bu konuda bir kanaat belirtmiyoruz. Bu hususu Genel Başkanımız Sayın Devlet Bey değerlendiriyor. Ancak MHP, bazı kanallarda 'tüm formüllere kapalı' diye addediliyor, bir kere bu yanlış. MHP bir formüle kapalı, diğer formüllere açıktır. Bunu Genel Başkanımız Devlet Bey açıklamıştır. Dolayısıyla sportif konuda çok ciddi bir donanımı vardır. Diğer bakanlıklar olduğu gibi Spor Bakanlığı da MHP'nin uhdesinde olursa bence MHP çok ciddi bir performansla şu anda sırtı yerden kalkmayan Türk sporunun umudu olur. Bu ciddi bir iddiadır, bu iddiayı MHP ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

ESKİ MİLLİ FUTBOLCU SANCAKLI: "TÜRK SPORUNUN KIRMIZI KİTABINI HAZIRLADIK"

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, "Gerçekten çok güzel bir akşam. Siyasette insanlar bir yere gelebiliyor ama karşımda dünya ve olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık abi var. Çok duygulandım, çok da mutlu oldum" dedi.

Türkiye'de sporu bırakan, efsane isimlere yeteri kadar değer verilmediğini belirten Sancaklı, şöyle devam etti:

"MHP milletvekili olarak, spordan gelen bir milletvekili olarak kesinlikle bundan sonra elimizden ne geliyorsa yapacağız. Türk sporu şu anda çok kötü durumda. Son iki olimpiyatta dünyanın en kötü olimpiyatını geçirdik. Türk futbolu 2002'de dünya 3'üncüsü iken dünya 53'üncüsü. Spor ehil ellerde değil. Parlamentoya geldim, spor ağırlıklı olarak çalışacağımı düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımızın verdiği talimat, 'Türk sporuyla ilgili projelerinizi hazırlayın' yönünde. 4 yıldır hazırlanıyoruz. Şu anda Türk sporunun kırmızı kaplı kitabını hazırladık. Şahsi bir beklentimiz yok hem Türk sporunun daha iyi yerlere gelmesi hem de geçmişte efsane olan değerleri katarak Türk sporunu daha iyi yerlere getirmek istiyoruz" diye konuştu.

"ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM SONRA PARTİ VE BEN"

Koalisyon tartışmalarına yönelik değerlendirme yapan Sancaklı, "Halk koalisyon yapın' diye oy verdi. İlk çıkan tablo bu. İlk gece Sayın Genel Başkanın açıklamaları var, aynı çizgide duruyoruz. MHP'nin lideri diyor ki 'Önce ülkem ve milletim sonra parti ve ben.' Allah neyi kısmet edecek bilmiyoruz, biz aynı yerde duruyoruz" şeklinde konuştu.

Eski olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Mahmut Demir ise, "Bugün hem mübarek hem de tarihi bir gün. Sporun içinden gelen seçilmiş arkadaşlarımız, eski dünya, olimpiyat şampiyonu değerli ağabeylerimiz, spor basını, güzel bir birliktelik var. Bunun önümüzdeki süreçte devamını diliyoruz. Spor camiası büyük bir aile, büyük bir aileyi bir araya getirip bir sinerji yaşatılırsa sporcumuz çok olur" dedi.

Eski olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık da, "Vedat Bey ve Saffet Bey'e Türk spor camiasını bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Güzel bir akşamdı. Spor camiası hep böyle olmalı, el ele gönül gönüle ve tek yumruk. Böyle olursa Türk sporu kalkınır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sporun Efsanelerini İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.

  • Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı
    12:35 Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, üreticilere teslim edilmek üzere 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi verildi. Fide dağıtım törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir ve muhtarlar katıldı. Ünal, köylerde ekilmedik alan kalmasın, köyler böğürtlenle renklensin diye bir proje başlattıklarını söyledi. Kırsal bölgelerdeki çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla Kaymakamlık ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince deneme amaçlı olarak 27 köyde her haneye ikişer adet fide verileceğini belirtti.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:35 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ETSO'nun Şubat Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu onaylandı. Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, ETSO'nun sosyal sorumluluk anlayışıyla ramazan yardımlarını ve diğer faaliyetleri anlattı. Toplantı, Meclis üyelerinin dilek ve temenniler kısmıyla sona erdi.

  • Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı
    12:34 Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı

    Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim ve kontrollerde, kumar oynattığı tespit edilen 4 kıraathane, 1 salon ve 1 yardımlaşma derneği olmak üzere toplam 6 işletme mühürlenip kapatıldı.

  • Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı
    12:34 Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı

    Serdivan'da yaşayan bir kadın, evden çıkamadığı için siparişini kuryeye verdi. Kurye, müşterinin isteği üzerine kedinin karnını doyurdu ve bu anlar kask kamerasına yansıdı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı
    12:33 Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı

    Konya'nın Meram ilçesinde bir marketten silahlı soygun yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette gerçekleşen soygunun ardından çalışma başlattı. Şüphelinin İshak K. olduğu belirlendi. Zanlının soygunu kız arkadaşına para yardımı yapmak için gerçekleştirdiği öğrenildi. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ANSİAD toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'yı metro ile tanıştıracaklarını ve uluslararası standartlarda bir olimpik yüzme havuzu inşa edeceklerini duyurdu.

  • Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek
    12:33 Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek

    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıllık başkanlık döneminde Seyhan halkının kazanması ve hizmetlerin devam etmesi için çalıştıklarını belirtti. Akay, yeni dönemde de halkın desteğiyle hizmetlerin sürdürüleceğini vurguladı.


Advertisement