Sporda 2014 Böyle Geçti - Son Dakika
Spor

Sporda 2014 Böyle Geçti

Sporda 2014 Böyle Geçti

Milli karateciler Serap Özçelik ve Enes Erkan'ın dünya şampiyonu olduğu kasım ayında, voleybol ve basketbolda kadınlar millilerin Avrupa şampiyonalarındaki rakipleri belirlendi A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile yaptığı eleme maçında kaleci Volkan Demirel stattan ayrıldığı sırada güvenlik görevlileri ile basın mensupları arasında yaşanan arbede, yılın on birinci ayında akıllarda kalan olaylar arasında yer aldı Galatasaray ile maç yapmak için İstanbul'a gelen Kızılyıldız Basketbol Takımı'nın bir taraftarının karşılaşma öncesinde bıçaklanarak öldürülmesi, bu ayın üzücü olaylarından biri olarak hafızalarda yer etti Formula 1'de Mercedes takımının Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, ikinci dünya şampiyonluğuna imza attı.

22.12.2014 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli karateciler Serap Özçelik ve Enes Erkan'ın dünya şampiyonu olduğu kasım ayında, "Filenin Sultanları" ile "Potanın Perileri"nin Avrupa şampiyonalarındaki rakipleri belli oldu.

A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Kazakistan ile yaptığı maçta yaşananlar, yılın on birinci ayında hafızalarda yer eden olaylardan biri oldu. Türkiye'nin A Grubu'ndaki 4. maçında Kazakistan'ı 3-1 yenerek ilk galibiyetini aldığı bu maça, kaleci Volkan Demirel'in sahayı terk etmesi damga vurdu. Demirel, maç öncesi ısındığı sırada tribünden kendisine yönelik protestolar nedeniyle statı terk etti. Daha sonra milli kaleci, ikinci yarının başında takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile Türk Telekom Arena'ya döndü. Volkan, Emre ve Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile stattan ayrıldığı sırada ise yanlarında bulunan güvenlik elemanlarıyla görüntü almaya çalışan basın mensupları arasında itişmeler yaşandı. Güvenlik elemanlarının bazılarının sert tavırlarına gazeteciler tepki gösterince arbede çıktı. Güvenlik elemanları, yaşanan arbede sonrasında basın mensuplarına saldırdı.

Bu ayın üzücü olaylarından biri ise Kızılyıldız basketbol takımının bir taraftarının İstanbul'da bıçaklanarak öldürülmesi oldu. Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan THY Avrupa Ligi basketbol maçı öncesi çıkan olayda kalbinden bıçaklanan Sırbistan uyruklu taraftar Marko İvkoviç hayatını kaybetti. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu gözaltına alınan 7 kişi, Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Adliyeye gönderilen 7 şüpheliden biri tutuklandı, 6'sı serbest bırakıldı.

Milli sporcular Serap Özçelik ve Enes Erkan'ın, Almanya'da düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanmaları, Türk karatesi açısından önemli bir gelişme oldu.

A Bayan Milli Voleybol Takımı'nın 2015 CEV Avrupa Şampiyonası'ndaki, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın ise 2015 Avrupa Şampiyonası finallerindeki rakipleri belirlendi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2014 sezonu şampiyonu, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton oldu.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), Ebola salgını nedeniyle 2015 Afrika Uluslar Kupası'nın evsahipliğini Fas'tan aldı ve ülkenin milli takımını da turnuvadan diskalifiye etti.

2014 yılının kasım ayında Türkiye'de ve dünyada öne çıkan önemli olaylar şöyle:

1 Kasım:

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Prof. Dr. Uğur Erdener, yeniden başkanlığa seçildi.

8 Kasım:

Milli sporcu Serap Özçelik, Almanya'nın Bremen kentinde yapılan 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda 50 kiloda Türk kökenli Alman sporcu Duygu Buğur'u yenerek, +84 kiloda milli sporcu Enes Erkan da İranlı Sajad Ganjzadeh'ı 5-4 yenerek dünya şampiyonu oldu.

- Kazakistan'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye, 2 gümüş madalya elde etti. Almatı kentindeki Baluan Sholak Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada 72 ülkeden 223'ü kadın 538 sporcu mücadele etti. Türkiye ise 7'si kadın 13 sporcu ile temsil edildi. Madalya sıralamasında toplam 12'si altın 21 madalya ile birinciliği elde eden Kuzey Kore, herhangi bir spor dalında ilk kez madalya tablosunun zirvesinde yer alarak ülke sporu için önemli bir başarıya imza attı. Kuzey Kore'yi 9'u altın 32 madalya ile Çin takip etti. Evsahibi Kazakistan ile 7'şer altın toplayan Rusya ise toplam madalya sayısında 18'e ulaşarak rakibini geride bıraktı ve üçüncülüğün sahibi oldu.

Türkiye, şampiyonayı Sibel Özkan Konak'ın kazandığı iki gümüş madalyayla tamamladı. Türkiye'nin madalya umutlarından kadınlar 48 kiloda yarışan Sibel Özkan Konak, koparmada 84, toplamda ise 189 kiloluk kaldırışıyla 2 gümüş madalya kazandı. Aynı sıklette podyuma çıkan eski olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan ise koparma, silkme ve toplamda sıfır çekerek şampiyonaya veda etti.

9 Kasım:

- MotoGP'de sezonun 18. ve son yarışı Valencia Grand Prix'sinde 13. zaferini kutlayan Repsol Honda'dan Marc Marquez, 1997'de Mick Doohan'ın eline geçirdiği "bir sezonda en fazla yarış kazanan sürücü" rekorunu kırdı.

11 Kasım:

- Afrika Futbol Konfederasyonu, 2015 Afrika Uluslar Kupası'nın evsahipliğini Fas'tan aldı ve ülkenin milli takımını da turnuvadan diskalifiye etti. Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan CAF İcra Kurulu, 17 Ocak-8 Şubat 2015 tarihlerinde yapılması planlanan 30. Afrika Uluslar Kupası'nın evsahipliğinin, özellikle Batı Afrika ülkelerinde görülen Ebola salgını nedeniyle organizasyonun ertelenmesini talep eden Fas'tan alındığını açıkladı.

- Uluslararası Kayak Federasyonu, Tayland adına yarışan Britanya vatandaşı keman virtüözü kayakçı Vanessa-Mae Vanakorn'u, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na katılmak için şike yaptığı gerekçesiyle müsabakalardan 4 yıl men etti.

12 Kasım:

- Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, 2015 yılında FIFA listesinde yer alacak hakemleri açıkladı. Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım'ın yer almadığı listeye, Tolga Özkalfa ve Ali Palabıyık dahil oldu. FIFA yardımcı hakemlerde ise Volkan Narinç'in yerine Ceyhun Sesigüzel listeye alındı.

- A Bayan Milli Voleybol Takımı'nın 2015 CEV Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oldu. Filenin Sultanları, evsahibi Belçika'nın yanı sıra Macaristan ve Azerbaycan- Slovakya eşleşmesinin galibinin de yer aldığı B Grubu'nda mücadele edecek.

14 Kasım:

-  Uluslararası Amatör Boks Birliği Olağan Kongresi'nde başkanlığa, 2006'dan bu yana görevde bulunan Tayvanlı Dr. Wu Ching-Kuo yeniden seçildi.

16 Kasım:

- A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 4. maçında Kazakistan'ı 3-1 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Maça, A Milli Futbol Takımı kalecisi Volkan Demirel'in sahayı terk etmesi damga vurdu. Demirel, maç öncesi ısındığı sırada tribünden kendisine yönelik protestolar nedeniyle sahayı terk etti. Milli kaleci, ikinci yarının başında takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile Türk Telekom Arena'ya döndü. Volkan, Emre ve Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile stattan ayrıldığı sırada yanlarında bulunan güvenlik elemanlarıyla görüntü almaya çalışan basın mensupları arasında itişmeler yaşandı. Güvenlik elemanlarının bazılarının sert tavırlarına gazeteciler tepki gösterince arbede çıktı. Güvenlik elemanları, yaşanan arbede sonrasında basın mensuplarına saldırdı.

18 Kasım:

- Fransa'nın 10 Haziran-10 Temmuz 2016 tarihlerinde evsahipliği yapacağı Avrupa Futbol Şampiyonası'nın maskotu belli oldu. Maskot olarak, Super Victor isimli, 16 numaralı Fransa Milli Takımı formasını giyen kırmızı pelerinli erkek çocuğu tercih edildi.

19 Kasım:

- Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlerinden 74 yaşındaki Tevfik Sarpkaya vefat etti.

22 Kasım:

- Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği 43. Genel Kurulu'nda Erzurum'un, 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne evsahipliği yapacağı açıklandı.

- Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan THY Avrupa Ligi basketbol maçı öncesi çıkan olayda, kalbinden bıçaklanan Sırbistan uyruklu taraftar Marko İvkoviç hayatını kaybetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İvkoviç için Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'e başsağlığı diledi. Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, İvkoviç'in ölümünden duyulan derin üzüntü belirtilerek, "Adli bir vaka olan bu olayın Galatasaray Kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz" denildi.

Sırp taraftarın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından Atatürk Havalimanı'na getirildi. İvkoviç'in cenazesi buradan THY uçağıyla Sırbistan'a gönderildi.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Marko İvkoviç'in öldürülmesiyle ilgili "Türkiye'den aldıkları cevaplardan memnun olduklarını ve faillerin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini" söyledi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu gözaltına alınan 7 kişi Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Adliyeye gönderilen 7 şüpheliden biri tutuklandı, 6'sı serbest bırakıldı.

23 Kasım:

- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2014 sezonunun 19. ve son yarışı Abu Dabi Grand Prix'sini kazanan Mercedes takımının Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, kariyerinin ikinci şampiyonluğunu elde etti.

26 Kasım:

- Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun efsane isimlerinden "Küçük Fikret" lakaplı Fikret Kırcan, 95 yaşında hayatını kaybetti.

- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Belçika takımı Anderlecht'e 2-0 mağlup olan Galatasaray, grupta bir maçı kalmasına rağmen Avrupa kupalarına veda etti.

27 Kasım:

FIFA kasım ayı dünya sıralaması açıklandı. Almanya zirvedeki yerini korurken, Türkiye, 2 basamak gerileyerek 48. sıraya düştü.

- UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Asteras ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, grupta bir maçı kalmasına rağmen 2. tura yükselmeyi garantiledi.

29 Kasım:

- A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2015 Avrupa Şampiyonası finallerinde B Grubu'nda Belarus, Polonya, İtalya ve Yunanistan ile eşleşti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sporda 2014 Böyle Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement