Spor Yoluyla Sosyal Katılım Destekleniyor - Son Dakika
Güncel

Spor Yoluyla Sosyal Katılım Destekleniyor

Spor Yoluyla Sosyal Katılım Destekleniyor

AB desteğinde 2013'te başlayan "Spor Eğitimiyle Sosyal Katılımın Desteklenmesi için Teknik Yardım Projesi" Diyarbakır, Batman ve Siverek'te bütün hızıyla devam ediyor.

05.05.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği desteğinde Ağustos 2013'te başlayan ve Ağustos 2015'te tamamlanacak olan "Spor Eğitimiyle Sosyal Katılımın Desteklenmesi için Teknik Yardım Projesi" Diyarbakır, Batman ve Siverek'te bütün hızıyla devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı denetiminde yürütülen proje kapsamındaki eğitimlerle sporu bir araç olarak kullanarak 8 bin dezavantajlı çocuk, genç ve engelli bireyin sosyal katılım ve uyumlarının artırılması hedefleniyor.

Eğitimde Spor Araç Olarak Kullanılıyor

Bir hafta süren eğitimlerde iletişim, ekip çalışması, sosyalleşme, ağ kurma gibi önemli beceriler veriliyor. Çocuk gruplarında sosyal beceriler ve uyuşmazlıkların çözümü gibi konulara önem verilmekte ve bunlara yönelik çeşitli sosyal oyunlar oynanıyor. Genç gruplarında, istihdama yönelik olarak, iş bulma, özgeçmiş yazma, iş görüşmeleri konularında bilgi veriliyor. Engelli çocuklardan da 400 kişi, özellikle motor becerilerin geliştirilmesi amacıyla sporun bir araç olarak kullanıldığı eğitimlerden yararlandırılıyor.

Gençlere Güven ve Takım Çalışması Aşılıyor

Proje takım lideri Anders Lönnqvist, Proje kapsamında, 10- 14, 15- 18 ve 19- 24 yaş gruplarına dört günlük eğitimlerin verildiğini söyledi. Küçük yaş grubuna verilen eğitimlerde daha çok "şiddet dışı iletişim", "güven", "takım çalışması", "yardımlaşma", "empati" ve "engellileri anlama" temalarına odaklanıldığına dikkat çeken Lönnqvist, diğer iki yaş grubunda ise, "girişimcilik", "CV hazırlama" ve "iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği" konularında eğitim aldığını vurguladı.

Çocuklara Hazar ve Olipmos'ta Yaz Kampı

Yine proje kapsamında toplamda 160 çocuk Hazar Gölü ve Olimpos'ta birer haftalık yaz kamplarına götürüldüğünü dile getiren Lönnqvist, "Bundan başka, 400 engelli çocuk özel hazırlanmış eğitim programlarına katıldı. 400'den fazla eğitimci birer haftalık eğitimler aldı. Toplamda 2 bin 850 ebeveyn yarım günlük 'Sağlıklı Aile ve Sağlıklı Yaşam' seminerlerine katıldı. Ebeveynlere yönelik farkındalık artırıcı faaliyetlerin amacı, sağlıklı yaşam, aile içi etkili iletişim ve çocuklara olumlu rol modeli olma konuları işlenmektedir. Yarım gün olarak planlanan faaliyetlerde toplam 2 bin ebeveynin faydalanması öngörülmüş ise de proje sonunda bu sayı 3 bin civarında gerçekleşerek daha geniş bir kitleye ulaşmıştır" dedi.

Projenin Sonucu Ankara'da Tartışılacak

Projenin son aşamasında, 2015 Mayıs ayı içerisinde Diyarbakır, Siverek ve Batman'da birer festival düzenleneceğine dikkat çeken Lönnqvist, sözlerini şöyle noktaladı:
"Bu festivallerin her birine proje faaliyetlerinde yer almış olan faydalanıcılardan 500'er kişi katılacak ve eğitimlerde öğrendikleri spor ve sosyal beceri oyunlarını sergileyeceklerdir. Festival aynı zamanda sporun doğrudan ve dolaylı faydalarının toplum tarafından daha iyi anlaşılması amacına hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Projede ulaşılan sonuçlar ve alınan dersler, 20- 21 Mayıs 2015 tarihinde Ankara Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek olan geniş katılımlı bir kapanış konferansında sunulacak ve tartışılacaktır. Konferansın ilk günü ulaşılan sonuçlar, ikinci gün ise ileride yapılacaklar ve sürdürülebilirlik konuları ele alınacaktır."

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Spor Yoluyla Sosyal Katılım Destekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme fırsatı sunarken, ABD'li firmalar da Türkiye pazarına girmek için yeni bağlantılar kurabilecek.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Otobüste infial yaratan görüntü! Kadına bakarak ulu orta kendini tatmin etti
    09:49 Otobüste infial yaratan görüntü! Kadına bakarak ulu orta kendini tatmin etti

    Seyir halindeki otobüste kapı önünde duran bir adamın ulu orta kendisini tatmin ettiği görüntü sosyal medyada infial yarattı. Karşısında oturan kadın tarafından cep telefonuyla kaydedilip tepki gösterilen şahıs, "Ben durağı arıyordum, sen beni yanlış anladın. Ben sana bir şey yaptım mı?" sözleriyle kendini savundu.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı
    09:47 Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla iftar yaptı. Ekici, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

  • Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'
    09:46 Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'

    Beyoğlu'nda yaşanan cinayetin şüphelisi, olayın ardından verdiği ifadede, oğlunun kendisini aşağıladığını ve amacının oğlunu öldürmek olduğunu ancak bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin geçmişte soyadını da değiştirdiği ortaya çıktı.

  • Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu
    09:46 Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu

    Erzincan'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Koyun ve kuzuların buluşma anları drone ile kaydedildi. Koyun besleyen üreticiler, kuzulama döneminde koyunları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle buluşturuyor. Kuzulayan koyunlar bir süre yavrularıyla aynı mekanda bırakılıyor ve daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle bir araya geliyor. Bu duygusal ve renkli anlar drone ile saniye saniye kaydedildi.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı
    09:44 Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı

    Beyoğlu'nda kurulan bir semt pazarında tezgahta duran 66 yaşındaki adamı silahla ateş açarak öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan, oğlunu öldürmek amacıyla tezgah açtıkları yere geldiğini ancak oğlunu bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Ayrıca saldırganın geçmişte soyadını da değiştirdiği belirlendi.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.


Advertisement