Spor Toto 2. Lig'de Perde Açılıyor - Son Dakika
Spor

Spor Toto 2. Lig'de Perde Açılıyor

İki ayrı grupta 37 takımın mücadele edeceği 2. Lig'de 2014 2015 sezonunun ilk maçı yarın Kırmızı Grup'ta Altay ile BUGSAŞ Spor arasında İzmir'de oynanacak.

29.08.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 2. Lig'de 2014-2015 sezonu yarın başlayacak.

İki ayrı grupta toplam 37 takımın mücadele vereceği ligde yeni sezonun ilk maçı, yarın Kırmızı Grup'ta Altay ile BUGSAŞ Spor arasında İzmir'de oynanacak.

Yeni sezonda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta, Altay, Bandırmaspor, Birlik Nakliyat Düzyurtspor, BUGSAŞ Spor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Gölbaşıspor, Göztepe, Gümüşhanespor, Hatayspor, İnegölspor, Kahramanmaraşspor, Kırklarelispor, Kocaeli Birlikspor, MKE Ankaragücü, Nazilli Belediyespor, Pazarspor, Sarıyer ve Tepecikspor, Beyaz Grup'ta ise 1461 Trabzon, Aydınspor 1923, Bayrampaşa, Fatih Karagümrük, Fethiyespor, Hacettepe, Kartalspor, Keçiörengücü, Konya Anadolu Selçukluspor, Körfez İskenderunspor, Menemen Belediyespor, Ofspor, Pendikspor, Tarsus İdmanyurdu, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Tokatspor, Turgutluspor, Ümraniyespor ve Yeni Malatyaspor takımları mücadele edecek.

Ligde ilk yarı 21 Aralık 2014, normal sezon ise 3 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak müsabakalarla sona erecek.

Statü

Spor Toto 2. Lig'de normal sezonu grup lideri olarak tamamlayan iki takım direkt PTT 1. Lig'e yükselecek.

Gruplarını 2, 3, 4, ve 5. sıralarda tamamlayan 8 takım, 1. Lig'e yükselecek üçüncü ekibin belirleneceği play-off müsabakalarına katılım hakkı elde edecek.

Play-off etabında, gruplarda 2. sırayı alan ekipler, diğer grubun 5.'siyle, 3. sırayı alan takımlar ise diğer grubun 4.'süyle çift maç eleme usulüne göre karşı karşıya gelecek. Tur atlayan ekipler, yine kendi aralarında çift maç eleme usulüyle yapacakları müsabakaların ardından, play-off finaline çıkma mücadelesi verecekler.

PTT 1. Lig'e yükselecek ekip, play-off finaline kalan iki takım arasında, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek bir tarafsız sahada, tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmanın ardından belli olacak.

Ligde, 19 takımlı Beyaz Grup'ta son 4 sırayı alan ekipler ile 18 takımlı Kırmızı Grup'ta son 3 sırayı alacak takımlar ise Spor Toto 3. Lig'e düşecek.

İlk hafta programı

Spor Toto 2. Lig gruplarında ilk hafta maçlarının programı şöyle:

Kırmızı Grup:

Yarın:

17.30 Altay-BUGSAŞ (Menemen Şehir)

31 Ağustos Pazar:

16.30 Hatayspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor (Antakya Atatürk)

16.30 Gölbaşıspor-Göztepe (Gölbaşı İlçe)

17.00 Tepecikspor-Bandırmaspor (Tepecik Belediye)

17.00 Sarıyer-Birlik Nakliyat Düzyurtspor (Yusuf Ziya Öniş)

17.00 İnegölspor-Pazarspor (İnegöl İlçe)

17.00 Nazilli Belediyespor-Gümüşhanespor (Nazilli Şehir)

17.00 Kocaeli Birlikspor-Kırklarelispor (İsmetpaşa)

20.00 Kahramanmaraşspor-MKE Ankaragücü (Kahramanmaraş 12 Şubat)

Beyaz Grup:

31 Ağustos Pazar:

16.00 1461 Trabzon-Tokatspor (Akçaabat Fatih)

16.30 Hacettepe-Keçiörengücü (Cebeci İnönü)

17.00 Turgutluspor-Kartalspor (Turgutlu 7 Eylül)

17.00 Ümraniyespor-Konya Anadolu Selçukluspor (Ümraniye Belediye İlçe)

17.00 Aydınspor 1923-Bayrampaşa (Adnan Menderes)

17.00 Fatih Karagümrük-Körfez İskenderunspor (Bayrampaşa Çetin Emeç)

20.00 Tarsus İdmanyurdu-TKİ Tavşanlı Linyitspor (Tarsus İlçe)

20.00 Yeni Malatyaspor-Ofspor (Malatya İnönü)

20.00 Fethiyespor-Menemenspor - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor Toto 2. Lig'de Perde Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor
    11:39 Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele eğitimlerini sürdürüyor. Uzunköprü ilçesine bağlı Bıldır ve Elmalı köylerinde halk pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, Kadın Destek Uygulamasını (KADES) tanıttı. Ayrıca trafik jandarması timleri, Üyüklütatar köyünde vatandaşlara trafik eğitimi verdi.

  • Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçına üç puan için gidiyor
    11:36 Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçına üç puan için gidiyor

    Çaykur Rizespor'un kanat oyuncusu Altin Zeqiri, iyi bir dönem geçirdiklerini belirterek, İstanbulspor maçına üç puan için gideceklerini söyledi. Zeqiri, takım olarak sezon sonu hedeflerine odaklandıklarını ve ligdeki maçları tek tek ele alarak en iyi şekilde sonuç almak istediklerini ifade etti.

  • Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor
    11:36 Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor

    TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Denizlispor, alt sıralardan kurtulma adına önemli olan karşılaşmaya 3 puan parolası ile hazırlanıyor. Denizlispor, 31 puanla 15. sırada bulunan ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu
    11:35 Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu

    Türkiye Güreş Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen iftar programında güreş camiası bir araya geldi. Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır ve TGF Başkanı Şeref Eroğlu'nun da katıldığı iftarda, güreşin Türk kültüründeki önemi vurgulandı. Türk güreşinin yükselişte olduğu belirtilirken, Paris 2024 Olimpiyatları'nda büyük başarılar hedeflendiği ifade edildi. Ayrıca, Türk güreşinin geçmişte elde ettiği başarıların devam etmesi ve yeni kotalar alınması amaçlandığı belirtildi.

  • Bambaşka biri olmuş! Mesut Özil'in son halini görenlerin ağzı açıkta kaldı
    11:34 Bambaşka biri olmuş! Mesut Özil'in son halini görenlerin ağzı açıkta kaldı

    Geçtiğimiz yıl futbolu bırakan ve daha sonra vücut geliştirmeye başlayan eski futbolcu Mesut Özil'in kaslı hali görenleri şaşkına çevirdi. Yıldız futbolcunun son gönderisine beğeni ve yorum yağdı.

  • Güreş camiası iftarda bir araya geldi
    11:32 Güreş camiası iftarda bir araya geldi

    Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, İstanbul Mersinli Ahmet Kireççi Kamp ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen iftarda kulüp başkanları, milli sporcular ve antrenörlerle buluştu.

  • Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, spor muhabirleriyle iftar programında buluştu
    11:27 Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, spor muhabirleriyle iftar programında buluştu

    Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Antalyaspor'un sponsorlarından Balıkçı İrfan'da düzenlenen iftar programında kentteki spor muhabirleriyle bir araya geldi. Boztepe, konuşmasında Ramazan ayını kutlayarak, Balıkçı İrfan ve ekibine teşekkür etti.

  • Türkiye Boks Federasyonu, Avrupa Şampiyonası'nda zirveye çıkmak istiyor
    11:26 Türkiye Boks Federasyonu, Avrupa Şampiyonası'nda zirveye çıkmak istiyor

    Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, gelecek ay düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda zirveye çıkmak istediklerini ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda rekor sayıda madalya beklediklerini söyledi. Gözgeç, ayrıca boks branşının Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'nda olmama ihtimaline dikkat çekti ve 2024 Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası'nın Antalya'da düzenleneceğini müjdeledi.

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.

  • Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor
    11:17 Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

    16 yaşındaki milli dartçı Süleyman Can Durmuş, 7 yıllık sporculuk kariyerinde 75 madalya kazandı. Türkiye'de katıldığı 82 müsabakanın yarısında şampiyonluğu elde eden Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dart Milli Takım Antrenörü Halil Durmuş, yeğeni Süleyman'ın başarılarından gurur duyduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtti. Süleyman Can Durmuş ise dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

  • TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak
    11:15 TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak

    TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kulübe verilen transfer yasağının yanlış değerlendirildiğini belirterek, hedeflerinin ligde düşme tehlikesinden uzak bir sıralamada kalmak olduğunu söyledi. Korkmaz, takımın güvenli bölgede kalmak için mücadele ettiğini ve şampiyonluğu belirleyebilecek güce sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve takıma destek vermelerini istedi.


Advertisement