Spor Toto 2. Lig - Son Dakika
Spor

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig

TKİ Tavşanlı Linyitspor’un eski teknik direktörü Ümit Turmuş, Ümraniyespor karşılaşmasında taraftarla girdiği münakaşa nedeniyle ceza aldı.

27.01.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un eski teknik direktörü Ümit Turmuş, Ümraniyespor karşılaşmasında taraftarla girdiği münakaşa nedeniyle ceza aldı. Spor'da Şiddetin Önlenmesi Yasası'na göre verilen ceza nedeniyle Turmuş, Linyitspor'un maçları esnasında karakola giderek statta olmadığına dair imza atıyor. Turmuş bu duruma isyan ederek, "33 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey görmedim. Meğer ben de holiganmışım" dedi.

Sezonun ilk yarısında oynanan TKİ Tavşanlı Linyitspor - Ümraniyespor maçı öncesi bir taraftarla sözlü atışma yaşayan Ümit Turmuş, mahkeme tarafından cezalandırıldı. Turmuş'un Linyitspor maçlarına gitmesi yasaklandı. Ümit Turmuş, kendisine Spor'da Şiddeti Önleme Yasası'na göre işlem yapıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Sorumlusu olarak son Ümraniye maçımda bir taraftarın maç öncesi yedek kulübesinin üzerinden sözlü tacizine maruz kalmıştım. Küfrün ve fiziksel temasın olmadığı bu hadise sonrası o şahıstan şikayetçi olmuştum. Karşı taraf da benden şikayetçi olmuş. Birkaç gün sonra hatırlı arkadaşlarla gelip benden özür diledi ve bunun üzerine karşılıklı şikayetleri geri alma kararı aldık. Ancak dava düşmemiş, karakolda verdiğimiz ifadeler sonrası ikimize de statlara girmeme ve Tavşanlı Linyitspor maçları saatinde karakola imza verme tedbiri konmuş. Bana bir tebliğ olmamıştı ve Malatya maçı sonrası bir polis memurunun 4 gün önce aramasıyla uygulamayı öğrendim. Sporda şiddet yasası özü itibarıyla taraftarların sözlü veya fiili saldırılarına karşı teknik adam, futbolcu ve yöneticileri korumak için çıkmıştı. Uygulamada bunun böyle olmadığını yaşayarak görüyorum. 33 yıldır antrenör olarak hiçbir ceza almadım. Galibiyeti de yenilgiyi de başkalarına fatura etmedim. Eleştirilerim varsa da medeni bir şekilde yaptım. Nisan ayındaki mahkemeye kadar sistem otomatik olarak tüm maçlara girişten men ediyor."

Yasal düzenlemelerde eksikler olduğunu düşündüğünü belirten Ümit Turmuş, "Meslekten soğuma noktasına geldiğim. Bu tip olaylar bizim gibi birikimli insanları meslekten iyice soğutuyor. Meğer ben de bir holiganmışım. Benim adalet duygum bu olayla zedelendi" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Toto 2. Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement