Sözlü: "Ülkücü Bileğiyle Değil, Beyniyle ve Yüreğiyle Konuşan İnsandır" - Son Dakika
Yerel

Sözlü: "Ülkücü Bileğiyle Değil, Beyniyle ve Yüreğiyle Konuşan İnsandır"

Sözlü: "Ülkücü Bileğiyle Değil, Beyniyle ve Yüreğiyle Konuşan İnsandır"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nda verdiği konferansta, gençlerin kendilerini bilgiyle donatması gerektiğini ve bunun yolunun da çok okumaktan geçtiğini söyledi.

13.10.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nda verdiği konferansta, gençlerin kendilerini bilgiyle donatması gerektiğini ve bunun yolunun da çok okumaktan geçtiğini söyledi.

Sözlü, Adana Ülkü Ocakları'nda, "Ocağa Giden Genç 'Başkan' Olur" konulu interaktif konferansa konuşmacı olarak katıldı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Uzunlular, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda ülkücü genç katıldı.

Sürekli ve samimi duruşun, başarıya giden yolu açacağını belirten Başkan Sözlü, öğrencilik yıllarından başlayarak siyasete giriş sürecini anlattı.

Sözlü, Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarından itibaren yoğunlaşan mücadelesinin, askerlik görevinin ardından Ceyhan'da devam ettiğini kaydetti. Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Ceyhan Belediye Başkanlığı'na gidiş süreciyle ilgili de bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, "Allah siyasette yolumuzu açtı ve inançlı bir ülküdaşınız olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yürüdük. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in başta olmak üzere, teşkilatımızın teveccühü, halkımızın tercihiyle Büyükşehir Belediye Başkanı oldum" dedi.

"ZİHNEN KUŞANMALISINIZ"

Ülkücü gençlerin bilgi birikimlerini artırarak Türkiye'nin sosyal meselelerine kafa yorması gerektiğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Milletimizin geleceğiyle ilgili, önünüze çıkacak engelleri bertaraf etme noktasında zihnen kuşanmalısınız. Gençler, öğrenciler olarak, ailelerinize, velilerinize karşı sorumluluklarını yerine getirmeli, başarılı talebeler olmalısınız. Öğreniminizde zafiyet göstermemelisiniz" dedi.

Ülkücü gençlere başarılı olmanın yöntemleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, "Türk Milliyetçisi yazarlardan periyodik olarak takip ettikleriniz olmalı. 'Ayda bir kitap okuyorum, Ziya Gökalp'ten, Ahmet Yesevi'den, Hüseyin Nihal Atsız'dan başlayarak şu yazarı bitirdim' diyemiyorsanız, şu anda başladığınız ve ilerleme azminde olduğunuz yolda eksikleriniz var demektir. Bu eksik taşları teker teker yerine koymalısınız. Bunlar bir disiplin içinde gerçekleştirilmeli" diye konuştu.

"CAMİANIN DİSİPLİNİNE UYUN"

Gençlerin illegal olayların içinde olmaması gerektiğini bildiren Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

"Ülkü Ocakları'ndaki gençlerimizle ilgili illegal tavsiyelerin içinde hiç bir şekilde yokuz. Ülkücü; bileğiyle değil, beyniyle, yüreğiyle konuşan adamdır. Bizi sokaklarda bilek gücüyle, ağır bedeller öderken görmek isteyenler, sandıklarda bir türlü Milliyetçi Hareket'i görmezler. Camiamızın, teşkilat başkanlarının disiplinine uyun. Kendinizi bilgiyle teçhiz edin, donatın. Zamanın bütün teçhizatlarıyla donanmalıyız. Zaman bilgi çağı. Bilgiyle her şey ele geçirilir. Bilgi sahibi olmanın yolu da okumaktan geçer. Nitelikli ülkücü olarak fark edilmek istiyorsanız, yanınızdaki arkadaşlarınızdan daha bilgili olmak zorundasınız. Bu dönemde okumak çok kolay değil. Sosyal medya, bilgisayar bizim dönemimizde böyle sık kullanılmıyordu. Sizleri nasıl cezbettiğini biliyorum. Yasaklarla değil elbette ama gönüllü bir şekilde okuyarak eksiğinizi giderin arkadaşlar."

Konferansı dinleyenlerin sorularını da yanıtlayan Başkan Sözlü, seçimlerde başarıyı yükseltmenin yollarından, kadınların siyasette ön plana çıkarılmasına, toplu taşıma ücretlerinden, üniversitedeki öğrenci seçimlerine kadar farklı konularda sorulara yanıt verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü: 'Ülkücü Bileğiyle Değil, Beyniyle ve Yüreğiyle Konuşan İnsandır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement