Sözlü'den Öğretmenler Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Sözlü'den Öğretmenler Günü Mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerin, özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilerek, daha verimli hizmet vermelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

23.11.2014 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerin, özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilerek, daha verimli hizmet vermelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Sözlü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Eli öpülesi öğretmenlerimizin, ülkemizi, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmek, yarınlara hazırlamak ve çağdaş dünyayla rekabet edebilir hale getirmek gibi çok önemli ve kutsal bir görevi var. Bu görevi büyük fedakarlık, azim ve kararlılıkla yerine getiren öğretmenlerimizin zihinlerinin rahat olması ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için millet ve devlet olarak üzerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Öğretmenlerimizin geçim derdiyle uğraşmadan, eğitime odaklanmaları için, onların özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Önder, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Öğretmenler; Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diyerek, öğretmenlere olan güvenini dile getirdiğini ve onların omuzlarına çok yüce bir görev yüklediğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşaması adına, çağdaş milletlerin seviyesine ulaşıp, medeni dünyanın parçası olma yolunda verdiği mücadelede öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Ülkemizde eğitim sisteminin sık sık değiştirilmesi ve toplumun Cumhuriyet kazanımlarından uzaklaştırılmaya çalışılması, öğretmenlerimizi zaman zaman zor durumda bırakmaktadır. Cumhuriyetimizin kazanımlarını Türk Milleti'nin zihnine kazımak, Cumhuriyetin ne denli kutsal ve vazgeçilmez olduğunu çocuklarımızın benliğine işlemek adına öğretmenlerimizin bundan sonra çok daha yoğun çaba göstermesi gerekmektedir. Bu yolda öğretmenlerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan desteklenmesi, modern ülkelerdeki meslektaşlarına yakın haklara kavuşturulması gerekmektedir. Atama bekleyen öğretmenlerimizle ilgili sorunun bir ön önce çözülmesi, eğitime devlet bütçesinden ayrılan payın artırılması da, öğretmenler gününde mutlaka bir kez daha hatırlatılması gereken ve çözümü yolunda harekete geçilmesi gereken sorunlardır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatacak nesilleri yetiştirecek öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor ve onlara, gösterdikleri fedakarlık nedeniyle gönülden teşekkürü borç biliyorum." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü'den Öğretmenler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement