Sözleşmeli Kamu Personeli Her Yıl Sözleşme Yenilemeyecek - Son Dakika
Ekonomi

Sözleşmeli Kamu Personeli Her Yıl Sözleşme Yenilemeyecek

Torba tasarıya eklenecek bir maddeyle özelleştirmeden kamuya gelen 4-C'liler artık her yıl sözleşme yenilemek zorunda kalmayacak.

24.07.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özelleştirmeden kamuya gelen 4-C’lilere müjde verdi.

Çelik, Meclis’te görüşmeleri süren torba tasarıya eklenecek bir maddeyle, 4-C’lilerin artık her yıl sözleşme yenilemeleri uygulamasına son verileceğini açıkladı. Kamu'da yaklaşık 50 bin 4-C'li personel bulunuyor.

MESLEKLERİNE UYGUN İŞLERDE ÇALIŞACAKLAR

Çelik, "Emekliliklerine kadar kesintisiz çalışacaklar" dediği 4-C’lilerin bundan böyle mesleklerine uygun işlerde çalışmak üzere yönlendirileceklerini de söyledi.

Çelik, torba tasarıya eklenecek düzenlemeye ilişkin şu bilgiyi verdi "Süreç içinde kendilrine bazı haklar verildi. Toplu sözleşme masasına da geldiler. Geçen yıl da ücretlerle ilgili yüzde 40’lara varan artışla birlikte aile yardıı sağlandı. Çalışma süreleri de 10 aydan 11 ay 28 güne çıkarıldı. Şimdi yapılacak düzenlemeyle çalışma süreleri 12 yıla tamamlanıyor. Emekli oluncaya kadar da her yıl sözleşmeye tabi olmayacaklar, emekli oluncaya kadar çalışma imkanı elde edecekler. Ayrıca mesleklerine, eğitim durumlarına göre kamuda istihdamlarında Devlet Personel Başkanlığı yönlendirme yapacak. Eğitimlerini ve geçmişlerini dikkate alacak."

SOSYAL YARDIM HAKLARI YOK

Kamuda çalışan 50 bin 4/C'li (geçici) personel bulunuyor. 4/C'liler bir yüdan az süreli veya mevsimlik sözleşme île çalıştırılıyor. Işçi sayılmayan 4/C'liler, diğer çalışanlarla aynı haklara sahip değil. Bu kapsamda çalıştırılanların yıllık izin, iş güvencesi, sosyal yardım gibi hakları yok. Ayrıca her yıl sözleşme yenilemek zorundalar. Yani daimi personel değiller. Bu yüzden de her yıl işsiz kalma endişesi taşıyorlar.

Sözleşmeli Kamu Personeli Her Yıl Sözleşme Yenilemeyecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Sözleşmeli Kamu Personeli Her Yıl Sözleşme Yenilemeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • seçmen: seçim yatırımları start almaya başlıyo sanırsam 25 1 Yanıtla
  • ase: Kamu personeli olmayan aile saglıgı elemanları ne olacak 2 4 Yanıtla
  • 8 yıldır mağdur 4/c'li: Bk şimdi Hasannnn. . . . . . . boj ölçüşeceğin insanlar 4/ cliler değil senin sen bilip bilmeden konuşma öyle. . . yoksa komik duruma düşersin bu ülkede herkez 850 TL ye çalışıyor 4/c meselesi başka mesele sen anlamassın. . . . . . . . . . yorumda yapma. . . . 1 0 Yanıtla
  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı
    18:37 Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Havza OSB'de alan genişlemesi yapılacak sahada inceleme gerçekleştirdi. Havza OSB'nin mevcut alanı 1 milyon metrekareden 10 milyon metrekareye çıkarıldı. Havza OSB, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.


Advertisement