Sözde "Ermeni Soykırımı" İddiaları - Son Dakika
Güncel

Sözde "Ermeni Soykırımı" İddiaları

Türkiye'nin çeşitli illerinden Erzurum'a gelen vatandaşlar sözde "Ermeni soykırımı" iddialarına tepki gösterdi.

24.04.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar, sözde "Ermeni soykırımı" iddialarına tepki gösterdi.

İstanbul'daki Erzurumlular Vakfı'nın öncülüğünde Karskapı Şehitliği'nde toplanan bir grup, şehitlik anıtı önünde saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Erzurum Kalkınma Vakfı üyesi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, burada yaptığı açıklamada, 1918 yılının ocak, şubat ve mart aylarında Erzurum'da Müslüman Türk soykırımı gerçekleştiğini, bunu yapanların Ermeni çeteleri olduğunu söyledi.

Rusların Erzurum'u terk etmesinden sonra Bolşevik ihtilali neticesinde, yaklaşık 4-5 ay Erzurum'un çeşitli bölgelerinde Müslüman ve Türklere yönelik katliamlar yapıldığını anlatan Kürkçüoğlu, "Erzurum'da da tıpkı diğer Anadolu şehirlerinde olduğu gibi eli silah tutanlar 7 ayrı cepheye gönderilmiştir. Cephe gerilerinde şehir ve kasabalarımız, Ermeni çetelerinin saldırılarına maruz kalmıştır. Bu noktadan baktığımızda Karskapı bölgesi 3 bin Müslümanın katledildiği bir bölgedir" diye konuştu.

Kürkçüoğlu, yabancı ve Osmanlı belgelerine bakıldığı zaman, burada Müslüman ve Türk ahalilerinin katledildiğinin görüldüğünü, Doğu Anadolu'da da Erzurum'un en fazla Müslüman Türk soykırımının yaşandığı şehir olduğunu belirtti.

Mevcut kaynaklara bakıldığı zaman Erzurum'da 50 bine yakın şehit olduğunu, bu şehitlerin de savaşla ilgisi olmayan yerli ahaliden insanlardan oluştuğunu ifade eden Kürkçüoğlu, asıl soykırıma uğrayanların Müslüman Türk halkı olduğunu kaydetti.

Kürkçüoğlu, 24 Nisan'ın Ermenilerin dünya gündemine taşıdığı uydurma bir tarih olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"24 Nisan 1915'te Sevk ve İskan Kanunu çıkmamıştır. Halbuki 24 Nisan 1915'te ne olmuştur? 1 Nisan ile 15 Nisan arasında, Van Kalesi civarında, 10 bine yakın Van'ın yerli halkı katledilmiştir. Bunun üzerine devlet aldığı bir idari tedbirle kendi vatandaşının canını, malını, namusunu korumak düşüncesiyle 24 Nisan 1915'te Ermeni cemiyetlerini kapatıyor ve 235 kişilik bir yönetici kadrosunu tutukluyor. Karskapı bölgesi bizim için kutsal bir mekandır. Asıl soykırıma uğrayan Müslüman Türk halkıdır. Bugün şehitlerimizin huzurunda Fatihalar okuyarak, 24 Nisan'ın kesinlikle bir soykırım günü olmadığını, sadece cemiyetlere yönelik idari tedbir kararlarının alındığı bir günden başka bir şey olmadığını duyuruyoruz."

Kürkçüoğlu, o dönemde Rusların ve Ermenilerin hedefinde Erzurum ve Van'ın olduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul Maltepe Erzurumlular Vakfı Kadın Kolları Başkanı Neşe Şairoğlu da Çanakkale, Kars, Karadeniz, her tarafta bir katliam, her tarafta bir mezalim olduğunu, bunun tek müsebbibinin de Ermeliler olduğu söyleyerek, "Onlar da biliyor bunun yalan olduğunu. Onlar da biliyor bunun iftira olduğunu ama niyetleri ne koparsak kar. Bizler hep hoşgörü, iyi niyet, tolerans gösteriyoruz. Bundan sonra temkinli, tedbirli, bilinçli olalım. Yapılanları unutmayalım. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayalım. Bu topraklarda hepimizin bir yakını, anası, babası, dedesi yatıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitliği dolaşan grup, Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ettikten sonra buradan ayrıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sözde 'Ermeni Soykırımı' İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement