Soylu: Frağı Değil Vizyon Belgesi Olmalı - Son Dakika
Güncel

Soylu: Frağı Değil Vizyon Belgesi Olmalı

Soylu: Frağı Değil Vizyon Belgesi Olmalı

Soylu, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için, 'Bizim seçeceğimiz cumhurbaşkanı frağı ile gündem olmamalı, elçileri kabulüyle gündem olmamalı. Cumhurbaşkanı adayımızdan vizyon belgeleri görüyoruz.

07.08.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soylu, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için, 'Bizim seçeceğimiz cumhurbaşkanı frağı ile gündem olmamalı, elçileri kabulüyle gündem olmamalı. Cumhurbaşkanı adayımızdan vizyon belgeleri görüyoruz. Yeni cumhurbaşkanımız enerji, eğitim, sağlık hedeflerinden kendisini sorumlu tutan iddia ortaya koyan bir anlayışa sahip olmalıdır" dedi.

Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi iki gün kalacağı İzmir'e gelen AK Parti'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, sivil toplum kuruluşları, vakıf ve dernekler ile teşkilatları ziyaret etti. Partisinin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için oy isteyen Soylu, İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı makamının uzun zamandır vesayet makamı olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

"Her cumhurbaşkanlığı seçimi, bizim ülkemizde kriz haline dönüşmüştür. Bu krizi gören siyasal yapı ve millet, referandumda kararını bu krizin yaşanmaması üzerine vermiştir. Halkın cumhurbaşkanını seçmesi Türkiye'nin gelişmişliğinin göstergesidir. Türkiye eski Türkiye değil. Bizim seçeceğimiz cumhurbaşkanı frağı ile gündem olmamalı, elçileri kabulüyle gündem olmamalı. Cumhurbaşkanı adayımızdan vizyon belgeleri görüyoruz. Yeni cumhurbaşkanımız enerji, eğitim, sağlık hedeflerinden kendisini sorumlu tutan iddia ortaya koyan bir anlayışa sahip olmalıdır. Daha aktif, daha koşan ve Türkiye'nin meselelerini her tarafta iyi bir noktaya gelmesi için çaba sarf eden bir cumhurbaşkanın seçmeye doğru gidiyoruz. Uzun zamandır da biliyorsunuz cumhurbaşkanlığı makamı bir vesayet makamıydı. Ne zamana kadar? Bu özellikle Türkiye'de yürütmeyi çift başlı yapmak, yürütmenin etkinliğini azaltmak, yasama ve yargının dışında başka bir denge sisteminin içine sokmak vardı. Turgut Özal, Kenan Evren, Mesut Yılmaz, Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin adım atmasındaki engelleri gerçekleştiren bir vesayet makamıydı. Türkiye şimdi yürütmeyi gerçekleştiriyor. Bunu bir devrim olarak nitelendirmeliyiz."

'FAZLA OY PUSULASI YSK TEMİNATINDA"

'TÜRKİYE'DE CUMHURBAŞKANI SİYASETİN GÖBEĞİNDEDİR"

Soylu, İhsanoğlu'nun kendisini siyaset üstü görmesini de eleştirerek, şöyle konuştu:

'Bırakın çiğ bir kampanya yürütmeyi bu gördüğümüz tablodan anlaşılıyor ki siyaset üstü bir mekanizma olarak kendini görüp siyasete eksik bakan hor bakan bir anlayış. 'Ben siyaset üstüyüm' diyor. Bir cumhurbaşkanı dış politikayı değerlendirirken kendine gelen bir yasayı değerlendirirken siyaset üstü mü oluyor' Hayır. Türkiye'de cumhurbaşkanı siyasetin göbeğindedir. Her zaman da böyle olmuştur. Kararları sözleri anlayışı ve tavırlarıyla cumhurbaşkanları siyasetin göbeğinde olmuştur. Bunu anlayamayacak zihni bundan uzak bir yapıyla karşı karşıyayız. Pazar akşamı milletimiz kararını verecektir ve Türkiye, yeni Türkiye'nin kapılarını açacaktır."

Soylu, İzmir'de referandumdan yüzde 37 oy çıktığını belirtip, cumhurbaşkanlığı seçiminde bunun çok üzerine çıkacaklarını öne sürerek, 'Referandumda kaç almıştık, yüzde 37 üzerine koyun. İzmir'de ne olduğunu rakamlardan biliyorum. İzmir'de çok güzel bir sonuç olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soylu: Frağı Değil Vizyon Belgesi Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement