Sosyal Medyada Paylaşım Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler - Son Dakika
Dünya

Sosyal Medyada Paylaşım Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Sosyal medyada paylaştığınız bazı bilgiler, başınıza hiç düşünmediğiniz kadar büyük işler açabilir.

05.02.2016 11:36  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal ağlarda paylaştıklarınızın ne zaman size geri dönüp hayatınızı mahvedeceğini bilemezsiniz. Dünyada bazen çok masum gönderilerin bile aleyhinize kullanılabildiğine dair örnekler var. İşte sosyal ağda herhangi bir paylaşım yapmadan önce bilmeniz gerekenler.

TATİLDE OLDUĞUNUZU BİLDİRMEYİN

Hayatınızın bir sonraki macerası için büyük planlar yaptınız ve heyecanınızı sosyal ağlarda paylaşmak istiyorsunuz. Ne de olsa herkes, sosyal ağlarda tatillerini paylaşıp duruyor. Ancak tekrar düşünmenizde fayda var, çünkü bu davranışınız akıllıca olmayabilir. Sosyal ağlarda verdiğiniz bilgiler, hırsızların evinize girmesini kolaylaştırabilir.

Fotoğraflarınızı çektiğiniz anda paylaşmak yerine, eve döndüğünüzde paylaşmayı tercih edebilirsiniz. Evet, belki biraz heyecanı kaçmış olacak ancak kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız, başka çareniz yok.

KONUM VE CHECK-IN

Telefonlarımızın GPS yoluyla konum bilgimizi öğrenebildiğini biliyoruz. Peki web tarayıcınızın da konumunuzu belirleyebildiğini biliyor muydunuz? Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlar, durum paylaşımı yaptığınızda gönderinize konum bilgisi ekleyebiliyorlar.

Evinizin veya bulunduğunuz yerin adresini gerçekten paylaşmak istemiyorsanız, konumunuzun görüntülenmediğinden emin olun. Bunun yanında konum bildirmeye yönelik uygulamalar eğlenceli olsalar da, alacağınız riske değmeyebilir.

ÖZEL BİLGİLER

Özellikle işinizle ilgili bilgilerin bazıları, sözleşmelerle korunmuş olabilir. Bu tür bilgileri yanlışlıkla olsa bile sosyal ağlarda paylaşmanız ve bunu yaparken yakalanmanız, hoş karşılanmayabilir. Benzer şekilde çalıştığınız yerde yöneticiyseniz, şirketinizin geleceğe yönelik stratejilerini veya haftaya işten çıkarılacak olan kişileri paylaşmanız sizi davalarla karşı karşıya bırakabilir.

ŞİKAYET VE RANT

Patronunuzla veya iş arkadaşlarınızla ilgili sorunlarınızı sosyal ağlarda paylaşmanız haline bunu görenler olabilir ve bu nedenle başınız ağrıyabilir. Şirketiniz hakkında sosyal medyada kötü şeyler yazmanız da başınıza iş açabilir.

SUÇUNU ORTAYA ÇIKARAN MESAJLAR

Sosyal ağda yazdıklarınız sadece ceza almanız veya kovulmanızla sonuçlanmayabilir. "Dün akşam otomobilimi sürerken çok sarhoştum" gibi bir tweet, veya otoyolda giderken çektiğiniz selfie, yasakları çiğnediğinizi belgelemeniz anlamına geliyor.

KİŞİSEL TAVSİYELER

Hasta olan kişilere verdiğiniz tavsiyeler de başınızı yakabilir. "Paran cebinde kalsın istiyorsan doktora gitme" gibi tweet'lere çok rastlanıyor, ancak böyle paylaşımlarda bulunmadan önce bizce dikkat edin.

DAHA SONRADAN PİŞMAN OLACAĞINIZ HER TÜRLÜ DURUM

Sosyal medya için her zaman geçerli olan bir kural varsa, o da şu: Tüm dünyanın görmesini istemediğiniz şeyleri paylaşmayın. Paylaştığınız şeyi daha sonra internetten tam anlamıyla kaldırmanız mümkün olmayabilir. Paylaşımınızı kimlerin gördüğünü, kaydettiğini ve başkasıyla paylaşıp paylaşmadığını öğrenemezsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşım Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Son Dakika Dünya Sosyal Medyada Paylaşım Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Veli kara: Doğru sosyal medya tarafından fisleniyor insanlar yalan değil. Bilgileri paylaşmasın kimse 2 0 Yanıtla
  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.


Advertisement