Sosyal Medya Fenomenleri Nilüferlilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sosyal Medya Fenomenleri Nilüferlilerle Buluştu

Sosyal Medya Fenomenleri Nilüferlilerle Buluştu

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ‘Gençlik Sokağı’ etkinlikleri kapsamında internetin fenomen isimleri halkla buluştu.

19.05.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin 'Gençlik Sokağı' etkinlikleri kapsamında internetin fenomen isimleri halkla buluştu.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen 'Gençlik Sokağı', birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. 3 Fidan Parkı'nda gerçekleştirilen 'Fenomanyak Muhabbet' etkinliğinde, sosyal medyanın fenomen isimleri olan Atilla Taş, Hakim Türkmen, Esra Akpınar (@RayMalifalitiko) ve Orçun Ortaç (@taci_kalkavan), sevenleriyle buluştu. Takipçilerinin merak ettikleri soruları cevaplayan fenomen isimler, sosyal medyada karşılaştıkları ilginç olayları da anlattı. Twitter üzerinden yarışma düzenlenerek bir kişiye iPad hediye edildi.

Fenomen olmak için herhangi bir uğraş göstermediklerini belirten Orçun Ortaç, "Hiçbirimiz fenomen olarak dünyaya gelmedik. Sadece sosyal medyaya kendimizce bir şeyler karalamak, eğlenmek ve birileriyle tanışmak için girdik. Bizi farklı kılan yanımız, anlatmak istediklerimizi 140 karakterde binlerce insanın anlayacağı şekilde yazmak. Öyle bir yeteneğimiz var. Herhangi bir üstün yeteneğimiz yok. Çoğu sosyal medya kullanıcısından daha az sosyal medyanın içindeyim" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyaya ilk olarak eğlence amaçlı katıldığını ve fazla zaman geçiremediğini belirten Esra Akpınar, "Zaman içinde reaksiyon gördükçe daha fazla ilgilenmeye başladım. İnsanlarla tanıştıkça tweet atma isteği geldi. Bu yüzden ilk iki yılım yolda yürürken bile 'acaba ne yazsam?' düşüncesiyle geçti. Ancak Gezi olayları sonrasında sosyal medya sıkıcı olmaya başladı" şeklinde konuştu.

Son beş yıldır sosyal medyanın geleneksel medyanın önüne geçtiğini söyleyen Hakim Türkmen, "Sosyal medyada bir olay konuşuluyor, tartışılıyor ve bitiyor. Televizyonlar ise bu olayı son dakika haberi olarak geçiyor. Kişilerin artık kendisine ait bir medyası var. Sosyal medya karşı konulamaz bir hale geldi ve bu şekilde de devam edecek" dedi.

Sosyal medyada sahte bir hassasiyet olduğunu belirten Atilla Taş, "Kan bulmak için bir paylaşım yaptığınızda 150 -200 retweet alıyor, ancak politik bir tweet attığınızda 1500 -2000 retweet alıyor. Enerjiyi doğru yere kullanmadığımızı düşünüyorum. Şah Fırat operasyonunu Türkiye'ye ilk ben duyurdum. Bir gün televizyonda haber kanalında belgesel olduğunu gördüm. Ne zaman haber kanalında belgesel yayınlansa bu ülkede bir şeyler oluyor. Penguen belgeseli yayınlanırken Gezi Parkı olayı yaşandı" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Medya Fenomenleri Nilüferlilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement