Sosyal Medya Derneğinden 'Haksız Kazanç' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sosyal Medya Derneğinden 'Haksız Kazanç' Açıklaması

Sosyal Medya Derneğinden \'Haksız Kazanç\' Açıklaması

İstanbul Sosyal Medya Dernek Başkanı (SOSMED) Mehmet Yunus Bağışlar, “19 Yaşında Para Basıyor” başlıklı habere ilişkin açıklamalarda bulundu.

27.01.2015 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sosyal Medya Dernek Başkanı (SOSMED) Mehmet Yunus Bağışlar, "19 Yaşında Para Basıyor" başlıklı habere ilişkin açıklamalarda bulundu.

SOSMED Mehmet Yunus Bağışlar, ulusal medya da yer alan "19 Yaşında Para Basıyor" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Bağışlar, "Hayatımızın vazgeçilmezi olan sosyal medya hesaplarımız neredeyse her birimizin şahsi yayın organı haline geldi. Bu hesapları kullanarak popüler olma çabasında olanların sayısı ise bir hayli fazla. Bu durumu fırsata dönüştürmek için çeşitli yazılımlar üreten bilgisayar korsanları, belirli ücretler karşılığında herhangi bir kişiyi yüceltmek ya da rencide etmek için binlerce kişinin hesabını onlardan habersiz olarak ele geçirmiş durumda" dedi.

"Takipçi satışı" uygulamasına dikkat çeken Bağışlar, "Son günlerde internet ortamında sıkça karşımıza çıkan 'takipçi satışı' uygulaması özellikle siyaset ve magazin dünyasınca yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Kişilerin haberi olmaksızın hesaplarını ele geçiren sosyal medya korsanları haksız kazanç elde etmek amacıyla talep eden kullanıcıların takipçi ve beğeni sayısını arttırmak için ele geçirdikleri bu hesapları kullanıyor" diye konuştu.

Yunus Bağışlar, merdiven altı iş yaparak sosyal medya uzmanı gibi kendini tanıtan kişilerin, hak etmedikleri kazançlar elde ederek aynı zamanda vergilendirmedikleri bu olağanüstü kazançlarını, durumdan haberi bile olmayan iyi niyetli sosyal medya kullanıcılarının sırtından para kazandıklarını belirtti. Bağışlar, uyguladıkları yöntemlerle kişilerin sosyal medya hesapları üzerinde usulsüz ve izinsiz tasarruflarda bulunarak kişisel verilere izinsiz erişim sağladıkları ve bu suretle başkalarına ait sosyal medya hesaplarını yönlendirdiklerinin anlaşılması üzerine vatandaşları uyardı.

Bağışlar, özellikle Twitter ve Facebook kullanıcılarının kendilerine cazip gibi görünen takipçi arttırma uygulamalarına itibar etmemeleri gerektiğine işaret ederek böyle bir durumda hesaplarını kalıcı olarak kaybedebileceklerini ifade etti. Bağışlar ayrıca bu tür kullanıcıların internette işlenen suçlar ve cezaları kapsamında; bilişim ağıyla haksız yarar sağlayana beş yıla kadar hapis, 2 bin güne kadar para cezası, sistemdeki veri veya programları bozan, silen, değiştiren, yok eden, erişilmez kılan veya sisteme veri veya program yerleştiren, programlara zarar verenlere beş yıla kadar hapis ve benzeri kanun maddeleri ile karşılaşabileceklerinin altını çizdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sosyal Medya Derneğinden 'Haksız Kazanç' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı
    15:33 Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

    Hatay'da gerçekleştirilen operasyonda, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 25 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda, yabancı uyrukluların ülkeye girişini sağladığı tespit edilen 2 göçmen kaçakçısı da tutuklandı. Yakalanan göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı
    15:33 Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı

    Adana'da DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu H.E.S. hakkında açılan dava sonucunda, sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, sanığın örgüt içinde aktif faaliyet yürüttüğü, toplantılar düzenlediği ve dijital materyallerinde örgüt mensuplarına ait fotoğrafların bulunduğu belirtildi.

  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    15:33 Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarına malzeme torbaları teslim edildi. Malzeme torbalarında oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu, sandık seçmen listesi ve görme engelli oy kullanma şablonu bulunuyor. İl ve ilçe merkezlerinde görevli sandık kurulu başkanlarına ise malzeme torbaları oy verme günü saat 05.00'te dağıtılacak.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

  • Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı
    15:31 Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını ve sürecin yakından takip edildiğini bildirdi. Bebek, ailesinin talebi üzerine bakanlığın kuruluşuna teslim edilmiş ve sağlık kontrolleri titizlikle yapılmıştır. Bebeğin kesin vefat sebebi otopsi sonucuyla belirlenecektir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 120 Sayılı Bülteni'ni Yayımladı
    15:27 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 120 Sayılı Bülteni'ni Yayımladı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 120 sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı.


Advertisement