Sosyal Güvenlik Kurumu, Malatya'da 'Kitup Iı Projesi'ni Duyuruyor - Son Dakika
Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu, Malatya'da 'Kitup Iı Projesi'ni Duyuruyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, Malatya\'da \'Kitup Iı Projesi\'ni Duyuruyor

“Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi” kapsamındaki etkinliklerine Malatya’da devam edecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu, 12 Mayıs tarihinde, medya mensupları ve muhtarlarla bir araya geliyor.

08.05.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" kapsamındaki etkinliklerine Malatya'da devam edecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu, 12 Mayıs tarihinde, medya mensupları ve muhtarlarla bir araya geliyor.

Türkiye'de, sosyal güvenliğin sürdürülebilirliğini zedeleyen, kayıt dışı çalışan işçilerin haklarından mahrum kalmasına neden olan kayıt dışı istihdamla mücadele etmek amacıyla yenilikçi bir tutum sergileyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Eylül 2014 tarihinde hayata geçirdiği "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi"nin (KİTUP II) sekizinci şehri olan Malatya'da çalışmalarına devam ediyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı olan KİTUP II projesi, kayıtlı istihdamın önemi, kayıt dışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda güncel gelişmeler ışığında toplumu bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Son on yılda uyguladığı etkin yöntemlerle kayıt dışı istihdamın yüzde 50'lerden yüzde 32'lere düşmesini sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki" projesiyle farkındalığın artırılmasını ve tutum değişikliği amaçlıyor. Genç kuşaklara odaklanarak sorunun çözümüne temelden, bütünsel bir anlayış getiren, kayıtlı istihdamın öneminin fark edilmesini ve savunulmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyulan projeyle kayıtlı istihdamın artırılması planlanıyor.

SGK üst düzey yöneticilerinin yanı sıra kişisel gelişim uzmanlarının da katılacağı etkinliklerde basın mensupları, tarımda çalışanlar ve muhtarlara yönelik bilgilendirmeler yapılacak. Sosyal güvenliğin yararları, çalışanların yasal hakları, kayıt dışı çalışmanın ülke ekonomisine olan zararları gibi başlıklarda yapılacak farkındalık faaliyetlerinin Malatya'daki programı şöyle:

12 Mayıs Salı

12.00 - 13.30 SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup SÜNGÜ ile SGK Malatya İl Müdürü Ayten Kara'nın katılımıyla basın mensuplarıyla öğle yemeği ve ardından bilgilendirme toplantısı (Ramada Plaza Altınkayısı).

14.00 - 16.00 SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü ile SGK Malatya İl Müdürü Ayten Kara'nın katılımıyla muhtarlarla bilgilendirme toplantısı (Ramada Plaza Altınkayısı). - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Güvenlik Kurumu, Malatya'da 'Kitup Iı Projesi'ni Duyuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement