Sosyal Bilimler Enstitüsü Başvuru ve Kayıtları - Son Dakika
Yerel

Sosyal Bilimler Enstitüsü Başvuru ve Kayıtları

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yüksek lisans ve doktora başvurularında Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yoğunluk yaşandığı bildirildi.

02.09.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yüksek lisans ve doktora başvurularında Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yoğunluk yaşandığı bildirildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yardımcı Doç. Dr. İsmail Hakkı İşcan, yaptığı açıklamada, yedi ana bilim dalında tezli-tezsiz yüksek lisans ve doktora programları için 281 kontenjanla öğrenci alım ilanına çıktıklarını, 700 kişinin başvuruda bulunduğu bildirdi.

Bu yıl yapılan alımın dört ana bilim dalında şahsen başvuru yöntemini benimsediği için önceki yıllardan farklılık oluşturduğunu ifade eden İşcan, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Bu yöntemle hem Bilecik ve çevresinde lisansüstü eğitim yapmayı amaçlayan ancak fırsat bulamayanlara imkan yaratmayı, hem de ana bilim dalları açısından lisansüstü eğitimde ciddi, disiplinli, derslere katılımla ilgili sorun yaşamayacak ve akademik dünyaya kapı aralamak isteyen bir öğrenci portföyü oluşturmayı hedeflenmektedir. Başvuruların yoğunluğunun üniversite için olduğu kadar kent için de bir övünç kaynağıdır. Üniversitenin temel misyonuna uygun olarak lisansüstü eğitimde Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak amacımız, özelikle bu bölge insanına akademik dünyaya katılma fırsatını sunmak, aynı zamanda yapılacak olan bilimsel çalışmalarla da bu bölgenin tarihi, kültürü ve ekonomik yapısı ve gelişimi için katkı sağlamaktır."

Bazı bölümlerde ilk defa kendi lisans mezunlarının yüksek lisans, yüksek lisans mezunlarının da doktora programlarına devam etme fırsatını yakaladıklarını bildiren İşcan, "Üniversitemizin lisans ve lisansüstü programları arasında devamlılığın oluşması adına önemli bir gelişmedir. Kendi öğrencimizle lisansüstü eğitime devam ediyor olmak kuşkusuz eğitimde istikrar yanında üniversite olarak ortaya koyduğumuz misyonu sağlamak adına da önemli bir avantaj oluşturacaktır" ifadesinde bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sosyal Bilimler Enstitüsü Başvuru ve Kayıtları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement