Sorgusu Tamamlanan 17 Polis Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Sorgusu Tamamlanan 17 Polis Adliyeye Sevk Edildi

Emniyet'e yönelik düzenlenen 3. dalga operasyonda gözaltına alınan polislerden 17'si adliyeye sevk edildi.

02.09.2014 09:51  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün Emniyet'e yönelik bir operasyon daha gerçekleştirilmiş, sabah 06.30 sıralarında aralarında eski emniyet müdür yardımcıları Mahir Çakallı ve Hamza Tosun ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'nin eski müdürü Yakup Saygılı ve eski müdür yardımcısı Yasin Topçu, Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 14'ü rütbeli 33 polis gözaltına alınmıştı.

Bakan çocukları ile Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer aldığı yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarından 17'si, sağlık kontrolünün ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

"KRAL ÇIPLAK"

Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan polislerin sağlık kontrolleri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. Bugüne kadar gözaltındaki polisler sağlık kontrolüne sivil polis otomobilleriyle getirilirken, bugün çevik kuvvet polisinin otobüsüyle sağlık kontrolüne getirildiler. Basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için çevik kuvvet otobüsünü kapının önüne kadar getiren polis, kapının iki yanında da bekleyip, gazetecileri engellemeye çalıştı. Yoğun güvenlik önlemi altında getirilen polislerden biri “Kral çıplak!” şeklinde bağırdı. Bağıran polise, diğer polisler müdahale etti.

Sağlık kontrolüne getirilen isimler arasında eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı ve polis müdürü Mahir Çakallı da bulunuyor.

Polisler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

GÖZALTINA ALINAN POLİSLER

Gözaltına alınanlardan 2'si il emniyet müdür yardımcısı, 3'ü şube müdürü, 1'i emniyet amiri, 8'i başkomiser, komiser ve komiser yardımcısı, 19'u da polis memuru.

Gözaltına alınan 2 il emniyet müdür yardımcısından Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi' nde görevli Hamza Tosun Ankara'da, meslekten ihraç edilen Mahir Çakallı ise İstanbul'da gözaltına alındı.

Meslekten ihraç edilen şube müdürleri Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy ile halen Karaman'da görev yapan şube müdürü Yasin Topçu da İstanbul'da gözaltına alındı.

Şüphelilerden 1 emniyet amiri Afyonkarahisar'da, 4 başkomiserin İstanbul, Diyarbakır, Bitlis ve Van'da, 1 komiser İstanbul'da, 3 komiser yardımcısından 2'si İstanbul, diğeri Muğla'da, 19 polis memuru ise İstanbul, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Diyarbakır, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kütahya, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Zonguldak'taki adreslerinde işlem yapıldı.

GÖZALTI SEBEPLERİ

Şüpheli polislere resmi evrakta sahtecilik, hükümeti yıkmaya teşebbüs iddiaları başta olmak üzere birçok suçlama yöneltilirken, imha etmeleri gereken, yaptıkları dinleme operasyonlarının kayıtlarını sakladıkları öne sürülüyor.

22 TEMMUZ'DA BAŞLADI

İstanbul'da da 22 Temmuz ve 5 Ağustos tarihlerinde, Gülen Cemaati ile ilişkili oldukları iddia edilen polislere yönelik yasadışı dinleme suçlamasıyla operasyonlar düzenlenmiş, gözaltına alınan 160 polisten 42'si tutuklanmıştı.

Operasyonu kapsamında serbest kaldıktan sonra savcının itirazıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 polis de teslim olmuş, 5'i tutuklanmıştı.

Sorgusu Tamamlanan 17 Polis Adliyeye Sevk Edildi
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Sorgusu Tamamlanan 17 Polis Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • muhammet: Demek ki bunlar mesaj veriyor pensilvan ya ya sizinle ilgili delilleri sıfırladık hocam korkma diye bunların hepsi kendini bu ülkenin vazgeçilmezi zannediyorlardıki çıktı foyoları 4 30 Yanıtla
  • bakalım daha neler göreceğiz !!!: yolsuzluk ve rüşvete adı karışanların değil, bunu ortaya çıkaranların sorgulanması !!!!! 22 5 Yanıtla
  • prof: Polisler erdoganı dinlediler diye gözaltına alınıyorsa demek erdoganı dinlemek suc peki o zaman erdogan heryede 7/24 konusuyor türkiyedeki herkez erdoganı dinliyor buda şuç sayılmazmı 4 2 Yanıtla

Advertisement