Sorgun'da "İş Sağlığı ve Güvenliği" Konulu Seminer - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da "İş Sağlığı ve Güvenliği" Konulu Seminer

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "İş sağlığı ve güvenliği" konulu seminer düzenledi.

07.03.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "İş sağlığı ve güvenliği" konulu seminer düzenledi.

Oda Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, konuşmacı olarak katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim Uzman Yardımcısı Kübra Öztürk, iş kazalarında, savaşlardan daha çok insan öldüğünü söyledi.

Öztürk, Türkiye'de her gün 172 iş kazası yaşandığını, bu kazalarda 4 kişinin hayatını yitirdiğini, 6 kişinin ise sakat kaldığını belirterek, bu kazaların Türkiye'ye maliyetinin 50 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Öztürk, bu olumsuz durumun AB ilerleme raporlarına da girdiğini ve iş kazaları sayısının çok fazla olmasının eleştirildiğini kaydetti.

Risk analizi yaptırmayan ve eğitim almayan işyerlerine ağır idari para cezalarının 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında başta çok tehlikeli sınıfına giren inşaat firmaları olmak üzere bütün iş yerlerinin risk değerlendirmesini ve acil eylem planını bir an önce yaptırmaları gerekmektedir. İşyerinde bir tane sigortalı çalışanı bulunan iş yeri sahipleri bile bu analizi yaptırmak zorundadır. Kamu ve özel sektör farkı gözetmeksizin tüm çalışanlar kanun kapsamına alınmıştır." - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Konulu Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement