Sony, Planlar Tutmazsa Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir - Son Dakika
Teknoloji

Sony, Planlar Tutmazsa Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir

Sony, Planlar Tutmazsa Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir

Daha evvel de benzer haberler gelmiş, ama doğrulanmamıştı.

08.10.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Japon teknoloji firması Sony, 2016 itibarıyla akıllı telefon sektöründen çekilebilir. Sony'den bu konuda gelen bir açıklama yok, ancak bazı raporlar bu yönde. Belirtilenlere göre Sony CEO'su Kazuo Hirai, firmanın Xperia akıllı telefon ailesi için bir yıllık süreç belirledi ve 2016 itibarıyla belirlenen hedeflerin tutup tutmadığı, telefon bölümünün kâr edip etmediği görülecek ve bu sonuca göre alternatif seçenekler belirlenerek akıllı telefon sektöründen çıkış gündeme gelecek.


Sony'nin Amerika'da yaklaşık %1'lik, kendi evi Japonya'da da %17.5'lik pazar payı var ve bu paylar yüksek değil. Ayrıca, Çinli üreticilerin hazırlayıp satışa sunduğu düşük fiyatlı telefonlar da Sony'yi rekabet konusunda zor durumda bırakan bir diğer etken.


Sony, yakın bir zamanda yeni Xperia Z5 telefon ailesini görücüye çıkarmış ve bu ailede özellikle 4K ekran çözünürlüğü bulunan Xperia Z5 Premium dikkatleri üzerine toplamıştı. Detaylar için buraya bakabilirsiniz.


Daha evvel de Sony'nin akıllı telefon pazarından çıkabileceğine yönelik haberler gelmiş, ama Sony bu haberleri yalanlamıştı. Şimdilerde bu söylentiler tekrar hortladı ve bakalım Sony'den yeni yanıtlar gelecek mi...



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony, Planlar Tutmazsa Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement