Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz! - Son Dakika
Magazin

Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz!

Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz!

Bülent İnal, efsanevi kahraman 'Tatar Ramazan'a hayat veren son isim oldu.

09.05.2013 06:03  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

atv'nin yeni dizisi 'Tatar Ramazan'da başrol oynayan Bülent İnal; yeni bir dönem dizisiyle seyircinin karşısında. Pos bıyıklarının ve ciddi görünümünün altında daima gülümseyen biri olan İnal; yeni dizisini, evliliğini, baba olmayı ve hatalarını, Marie Claire dergisinden Berin Yavuzlar'a anlattı...

Kimdir 'Tatar Ramazan'? Nasıl bir karakter, nereden gelip nereye gidiyor?

'Tatar Ramazan'ın en sevdiğim yanı; hak ve adalet peşinde koşan biri olması.

Sizin de sanki bu hayatta tavırlı bir duruşunuz var.

Göze sokmayı, çok konuşmayı sevmem ama tabii ki bir tavrım var. 'Tatar Ramazan'ı da o yüzden çok seviyorum. Küçük bir dünyası; bir ailesi, sevdiği kadın ve dostları var. Gördüğü haksızlıklara, adaletsizliklere başkaldıran bir karakter. En son noktada belediye başkanını öldürmesiyle birlikte hapishane ve sürgün hayatı başlıyor ve sistemle kavgasına devam ediyor. Böyle bir karakter; biraz fazla gözükara. Setteki bazı sahnelerde dizi ekibi "Abi yürü, arkandayız!" diye tezahürat yapıyor. İnsanlar kendi söyleyemediklerini, içinde tuttuklarını bir başkası haykırdığı ve eyleme geçirdiği zaman çok heyecanlanıyor, onun peşinden gidiyorlar. Bu anlamda cesaret verici bir karakter diye düşünüyorum.

BENİM İÇİN YIKIM OLDU

Oyunculuğun zor yanları neler?

Günde 15 saati sette geçirmek... Zaman zaman kendimi sorguluyorum; bu nasıl bir meslektir, böyle devam eder mi diye. Yapacağın zamanlar belli zaten oyunculuğu... 1999'da 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdiğim zaman ne yapacağımı bilemedim. Devlet ve Şehir Tiyatroları'nın sınavlarına girdim ama kazanamadım. O zaman bir yıkım oluyor insanda. Televizyon sektörünün gelişmesiyle kendimi hiç hayal etmediğim bir sektörde buldum. Oysa tiyatro yapmak, küçük, sakin bir dünya kurmak istiyordum kendime.

Bundan sonra tiyatro yapmanız mümkün olmaz mı?

Arada bir hevesleniyoruz tiyatro kuralım diye birkaç arkadaşla; karşılaştığımız zorluklar bizi vazgeçiriyor.

Nedir o zorluklar?

Sahne yok, devlet desteği yok, herkesin birçok şeyden vazgeçmesi gerekiyor. Şimdi de biraz korku var içimde. Sahneye çıkma korkusu başlıyor bir süre sonra. Belki o korku beni fazlasıyla etkiliyor. Belki de çok yapmak istemiyorumdur, kendimi kandırıyorumdur; onu da bilmiyorum.

ARTIK EŞİMLE ANI YAŞIYORUZ

Başka korkularınız var mı? İyi baba olmaktan yana endişeniz var mı mesela?

Sonunu düşünen kahraman olamaz! Başta çok evhamlıydım, ona güzel bir hayat sunabilecek miyim diye dertlendim. Bir ara Melis'le kendimizi; hangi okula versek, oradan çıkınca hangi liseye göndersek falan derken bulduk. Çocuk daha iki aylıktı. Daha sonra onun beklediği tek şeyin sevgi olduğuna karar verdik. Artık anı yaşıyoruz.

Adapte olabildiniz mi evliliğe, koca olmaya, sonra da baba olmaya?

Ben herhalde böyle bir şeye hazırmışım. Çok severim aile kavramını, ev hayatını, kalabalıkları. O yüzden hemen kabullendim, hiç zorlanmadım. Doğru zaman, doğru kişi... Onlar bir araya geldiği zaman zaten çok düşünecek bir şey yok.

Hatalardan ders çıkarmak, bir şeyler öğrenmek; yaş almanın en iyi yanı olsa gerek...

Yanlışlarım çok şey öğretti bana. Mesleki olarak da öyle... Çok hat yaptım, o hatalar bir sonraki hatayı doğurdu. Şimdilerde doğru yerdeyim, her anlamda doğru olanı tercih ettim. Zamanla olgunlaşıyor insan.

AİLEYİ HEP BİR ARADA TUTMAYA ÖZEN GÖSTERİRİZ

Nasıl bir ailede büyüdünüz?

Urfa'da doğdum, 7 yaşına kadar orada büyüdüm. Babam Urfalı, postanede memur. Annemse hemşire. 17 yaşında hemşirelik okumak için evden kaçmış. Mezun olduktan sonra Urfa'ya tayini çıkmış ve babamla tanışmışlar. Hala hatırlarım; büyük avlular, yemekler, damda kurulan yataklar... Ben çok severim kalabalıkları, büyük sofraları, aile yemeklerini. Herkesi davet ederim ya da muhakkak bir ortam yaratmaya çalışırım. Demek ki genlerimize işlemiş. Bir de çok erken yaşta babamı ve babaannemi kaybettim. O yüzden ben, annem, ablam, ağabeyim; aileyi hep bir arada tutmaya özen gösteririz. Babam 38 yaşında trafik kazasında öldü. Annem o sırada 33 yaşındaydı ve bir daha hiç evlenmedi, çocuklarına adadı kendini.

Babanızdan ne öğrendiniz?

7 yaşından sonra babamla çok az vakit geçirebildim. Ben 7-8 yaşındayken annemle Libya'ya çalışmaya gitmişlerdi, üç-beş sene ayrı kaldık. Döndükten sonra da hayatını kaybetti. Sadece belli anlar var aklımda. Ama tabii ki ondan bana bulaşan şeyler olmuştur. Çok güzel yemek yapardı; ben de güzel yapıyorum. Enteresan şekilde sanatçı bir yanı vardı. Sürekli suluboya resim yapar, fotoğraf çekerdi. Çok okurdu. Böyle şeyler geçti ondan bana ya da örnek almışız farkında olmadan.

ÇOCUĞUMA "KENDİ HAYATINI YAŞA" DİYEBİLİRİM SADECE

Oğlunuz Çınar'a ne öğreteceksiniz? İnsan kendi sıkıntılarından yola çıkarak birçok şey söyleyebilir. "Kendini ezdirme" mi diyeyim, "Hep neşeli ol" mu?

Bunun doğru olduğunu sanmıyorum. "Kendi hayatını yaşa" diyebilirim ona. Herkes bir şey söylüyor ama insanın kendi doğrusunu bulması, bir muhakeme gücünün olması daha iyi. Bir de anne-babanın birlikte olmasını, çocuk gelişimi açısından çok önemsiyorum. Boşanmaları sevmiyorum. Boşanmış insanları ve çocuklarını görünce üzülüyorum. Evlenmeden önce hep, "İnşallah doğru insanı bulurum; bir ömür boyu çocuğu birlikte büyütürüz ve hiç ayrılmayız" derdim.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kim Milyoner Olmak İster'e katılan yarışmacı, ilginç tepkileriyle dikkat çekti
    11:52 Kim Milyoner Olmak İster'e katılan yarışmacı, ilginç tepkileriyle dikkat çekti

    Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Yağmur Ateş, çıkardığı ilginç sesler ve hareketleriyle dikkat çekti. Yarışmacının tepkilerine ne cevap vereceğini şaşıran sunucu Kenan İmirzalıoğlu ise yayına devam etmeye çalıştı.

  • Paris Hilton, Coachella'dan Taylor Swift ve Travis Kelce için yer açmak amacıyla çıkarıldı
    11:43 Paris Hilton, Coachella'dan Taylor Swift ve Travis Kelce için yer açmak amacıyla çıkarıldı

    Paris Hilton, Coachella Müzik Festivali'nde VIP alanından, Taylor Swift ve erkek arkadaşı Travis Kelce için yer açılmak amacıyla çıkarıldı. Hilton ile birlikte birkaç A sınıfı misafir de alandan çıkarıldı. Hilton, eşi Carter Reum ve arkadaşlarıyla VIP platformunda parti yaparken görüldü. Ancak güvenlik, Swift ve Kelce'nin geleceği için herkesi VIP alanından çıkardı. Taylor Swift, festivali arkadaşlarıyla birlikte ziyaret etti ve sevgilisi Travis Kelce'nin setine katıldı.

  • Emma Watson, 'pahalı' bir cinsel tatmin sitesine abone olduğunu açıkladı
    11:18 Emma Watson, 'pahalı' bir cinsel tatmin sitesine abone olduğunu açıkladı

    Ünlü oyuncu Emma Watson, kadın cinselliğine adanmış pahalı bir abonelik tabanlı web sitesine üye olduğunu açıkladı. Watson, bu siteyi 'değerli' olarak nitelendirdi ve daha uzun süre var olmasını dilemişti. 2014 yılında kurulan web sitesi, kadınların orgazm olmasını sağlamak için eğitici videolar sunuyor. Site, kadın cinselliği çevresindeki tabuları yıkmayı ve kadınların zevk deneyimlerini çevreleyen karmaşıklıklarla mücadele etmeyi amaçlıyor.

  • Kızılcık Şerbeti'nden fragman geldi! Nursema, Umut'u başka kadınla yakalıyor
    11:17 Kızılcık Şerbeti'nden fragman geldi! Nursema, Umut'u başka kadınla yakalıyor

    Kızılcık Şerbeti'nin cuma günü yayınlanacak 59. bölüm fragmanında boşanma kararı alan Nursema, eve gittiğinde eşi Umut'u kendi yatağında başka bir kadınla yakalıyor.

  • K-Pop Yıldızı Park Bo Ram 30 Yaşında Hayatını Kaybetti
    11:08 K-Pop Yıldızı Park Bo Ram 30 Yaşında Hayatını Kaybetti

    K-Pop yıldızı Park Bo Ram, yeni müzik projesi üzerinde çalışırken arkadaşının evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı ve otopsi talep etti. Bo Ram, son 10 yılda K-pop'ta öne çıkan bir figürdü ve yakın zamanda yeni müzik projeleri üzerinde çalışıyordu. Hayranları derinden sarsıldı ve genç yaşta kaybettikleri için üzüntülerini dile getirdi.

  • Aksaray'da Kemal Sunal ve Yeşilçam izleri
    11:06 Aksaray'da Kemal Sunal ve Yeşilçam izleri

    1985 yılında çekilen 'Keriz' filminin Aksaray'ın Gücünkaya köyünde oynayan köy halkı, hatıralarını anlattı. Kemal Sunal'ın Türkiye'yi güldürdüğü ama kendi hiç gülmediği belirtildi. Filmin çekildiği köyde halen Yeşilçam'ın izleri görülebilmektedir.

  • Müge Anlı'nın Programında Etiyopyalı Eman'ın 28 Yıllık Hasreti Son Buldu
    10:30 Müge Anlı'nın Programında Etiyopyalı Eman'ın 28 Yıllık Hasreti Son Buldu

    Müge Anlı'nın programında, Etiyopyalı Eman'ın yıllardır aradığı ailesi bulundu. Eman, babasını aramak için geç kalmış olmasına rağmen amcası ve ağabeyiyle tanıştı. Müge Anlı, aileyi bir araya getirme çağrısında bulundu.

  • Hadise, konserinde frikik yakalamaya çalışan kameramana ayar verdi
    10:30 Hadise, konserinde frikik yakalamaya çalışan kameramana ayar verdi

    Süper mini elbisesiyle Kıbrıs'ta konser veren Hadise, sahnenin önüne gelerek aşağıdan görüntü almaya çalışan kameramana tepki göstererek "Herkes saygı duyarak karşıdan çekti, siz geldiniz aşağıdan çekiyorsunuz. Montajınızı göreceğiz. Frikik değil, bu bir mayo. Kıyafetin parçası" dedi.

  • Yeşilçam'ın unutulmazlarından 'Keriz' filminin çekildiği köyde izler hala yaşamaya devam ediyor
    10:26 Yeşilçam'ın unutulmazlarından 'Keriz' filminin çekildiği köyde izler hala yaşamaya devam ediyor

    1985 yılında Kemal Sunal ve Perihan Savaş'ın başrolünü paylaştığı 'Keriz' filminin çekildiği Aksaray'ın Gücünkaya köyü, 39 yıl sonra bile Yeşilçam'ın etkisini taşıyor. Filmde oynayan köy halkı, o günleri gülerek anlatırken, Kemal Sunal'ın normal hayatta ciddi biri olduğu belirtildi.

  • Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın ve Elif Vurgun'a dava açıyor
    10:06 Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın ve Elif Vurgun'a dava açıyor

    Yılmaz Erdoğan, kendisiyle sevgili olduğunu söyleyerek kardeşi aracılığıyla özel fotoğraflarını yayınlayan Cansu Taşkın'a dava açıyor.

  • 5 yaşındaki oğluna milyonluk araç aldığı konuşulan Kenan Sofuoğlu: Araba bizim değil
    09:09 5 yaşındaki oğluna milyonluk araç aldığı konuşulan Kenan Sofuoğlu: Araba bizim değil

    5 yaşına giren oğluna milyonluk araç aldığı söylentisiyle adından söz ettiren Kenan Sofuoğlu, eleştirilerin ardından sessizliğini bozdu. Oğluna araba almadığını söyleyen Sofuoğlu, "Araç bizim değil, arkadaşım doğum gününde kullansın diye süsleyip piste getirdi" dedi.

  • Metin Akpınar'ın kızı
    08:10 Metin Akpınar'ın kızı "Ablamın babası ünlü bir gazeteci" dedi, Uğur Dündar'dan cevap geldi

    Metin Akpınar'ın yıllar önce evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen kızı Duygu Nebioğlu, yaptığı açıklamada "Bir ablamın da babası medya dünyasından çok ünlü bir isim" dedi. Söz konusu kişinin Uğur Dündar olduğu ortaya çıkınca gazeteciden açıklama geldi. Davada gizlilik olduğunu söyleyen Dündar, "Adli tıp kurumu DNA incelemesini bitirdi ve biyolojik babalık iddiasını reddetti" ifadelerini kullandı.


Advertisement