Soner Yalçın'a, Bilal Erdoğan'a Hakaretten Para Cezası Verildi - Son Dakika
Güncel

Soner Yalçın'a, Bilal Erdoğan'a Hakaretten Para Cezası Verildi

Soner Yalçın\'a, Bilal Erdoğan\'a Hakaretten Para Cezası Verildi

Gazeteci Soner Yalçın, yazdığı kitapta Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada bin 740 TL adli para cezasına çarptırıldı.

07.05.2015 11:56  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Soner Yalçın, "Erdoğan'ın Çalınan Dosyası" adli kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada bin 740 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Soner Yalçın 5 yıl içinde suç işlemezse dava ortadan kalkacak.

DURUŞMAYA TARAF AVUKATLARI KATILDI

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına "Basın yoluyla hakaret " suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Gazeteci Soner Yalçın ve şikayetçi Bilal Erdoğan katılmadı. Şikayetçi Bilal Erdoğan'ı duruşmada avukatı Hatice Özay temsil etti.

"MÜVEKKİLİMİN BERAATİNİ TALEP EDİYORUM"

Soner Yalçın'ın avukat Togay Topbaş'ın, "Ülkedeki siyasi iklime göre bazen kimin cezalandırılacağı değişse de aslında sonuç değişmez. Biz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) emsal kararlarından dosyaya koyduk. Biz verilebilecek bir mahkumiyet kararınında mutlaka AİHM'den döneceğini düşünüyoruz. Emsal kararlar bu yöndedir. Bu nedenle müvekkilim hakkında berat karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

"SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Şikayetçi Bilal Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay ise, "Şikayetimiz devam etmektedir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

SONER YALÇIN'A BİN 740 TL ADLİ PARA CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme, 'hakaret' suçundan Soner Yalçın'ı 87 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanık Yalçın'ın ekonomik durumuna göre günlüğü 20 TL'den bin 740 TL adli para cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. Soner Yalçın, 5 yıl içinde suç işlemezse dava ortadan kalkacak. Mahkeme ayrıca bin 500 TL'lik vekalet ücretininde sanık Soner Yalçın'dan tahsil edilerek, şikayetçi Bilal Erdoğan'ın avukatına verilmesini de kararlaştırdı.

SONER YALÇIN'IN SAVUNMASINDAN

Soner Yalçın 3 Martta görülen duruşmadaki savunmasında şunları söylemişti: "Esasen ilk söylenmesi gereken iddia makamı dava açarken bir niyet okuyuculuğu yapmıştır. Sözcükler incelendiğinde 'Bilal' sözcüğünün Arapça'dan geldiği 'Belal' şeklinde bir temele sahip olduğu ve Türkçe karşılığının da ak-kara ve siyah-beyaz şeklinde olduğu görülürken 'Berkin' sözcüğünün 'Sağlam, güvenli, zarar görmemiş' şeklinde anlamları olduğu belirgin olmakla, burada simgesel olarak bir husustan bahsedilmiştir. Örneğin; Yazarın kendisi ya da huzurdaki vekili kendisine 'Bilal' ya da 'Berkin'i' kendine yakın görebilir. Bir simge söz konusudur. İki Türkiye'den bahsedilirken, bu şekilde sembolize edilme kullanılmıştır. Yaptığım araştırmaya göre Türkiye'de de 106 bin 130 adet Bilal isiminde kişi vardır. Necmettin Bilal Erdoğan'ın bu simgeyi kendi üzerine alınması şaşırtıcıdır. O zaman geride kalan tüm isimlerin dava açma hakkı mevcuttur. Dolayısıyla Bilal Erdoğan'a yönelik bir kasıt yoktur. Kitabın bir önceki sayfasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu ve kızından bahsedilmiştir. Ancak Necmettin Bilal Erdoğan'ın kendisinden bahsedilmemiştir. Bilal'in Tayyip Erdoğan'ın oğlu olduğu söylenmemiştir. İlgili yazıda Necmettin Bilal Erdoğan'ın beli yerleri üzerine alınmış olması yazarın meselesi değil, kendisinin meselesidir."

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Soner Yalçın'ın Haziran 2014 basım tarihli "Kayıp Sicil - Erdoğan'ın Çalınan Dosyası" isimli kitabı üzerine, Bilal Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğu belirtilmişti. İddianamede, kitabın 328-330 sayfalarında Soner Yalçın'ın davaya konu yazıyı yazdığı ifade edilerek, Gezi eylemleri sırasında ölen Berkin Elvan ile hakkında soruşturma yapılan müşteki Necmettin Bilal Erdoğan arasında, bu iki şahsiyeti Türkiye'nin iki simgesi olarak niteleyip bilahare bir karşılaştırma yaptığı belirtilen iddianamede, içerik itibariyle Berkin Elvan'ın olumlayan özellikleri ilişkin anlatım sonrasında, şikayetçiye olumsuz nitelikteki tersi vasıfların yüklendiğinin görüldüğü kaydedilmişti. Şüpheli Yalçın'ın, yazısında, müştekinin aşağılanıp, küçük düşürüldüğü, alenen hakaret suçunun işlendiği kanaatine varıldığı ifade edilen iddianamede, Soner Yalçın'ın "Basın yoluyla hakaret " suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soner Yalçın'a, Bilal Erdoğan'a Hakaretten Para Cezası Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • GERÇEK ADAM: HERKES HADDİNİ BİLECEK KOSKOCA C BAŞKANINA VEYA AİLESİNE HAKARET EDEMEZ, EDEN İSE YASA GEREGİ CEZASINI ÇEKER VE SONUCUNA KATLANIR ODA TIPIIIIŞ TIPIIIIŞ.... 3 6 Yanıtla
  • Mustafa uzun: Ulan bilal oğlan 7 hazirandan sonra gemiciklerin ne olcak 6 0 Yanıtla
  • Demezler Mi: Kitabını Alasım Geldi İnanın ;) Kayıp Dosya Vay Be Neler Vardır ALLAh Bilir İçinde 5 0 Yanıtla
  • ADAM: LAN GERİ ZEKALILAR SANKİ İLK HAKARET DAVASI AÇIP KAZANAN BİLAL .. OLAYLARI NE KADAR SAPTIRIYORSUNUZ NASIL BİR AT GÖZLÜĞÜNÜZ VARR 1 2 Yanıtla
  • Mustafa: Kimse sesli düşünmeyecek yazmayacak çizmeyecek okumayacak eleştirmeyecek tuvalete ne zaman gidecek onada onlar karışsa çok iyi olacak... İleri demokrasi bu olsa gerek 2 0 Yanıtla
  • FATİH TORUNU: BÜTÜN ERDOĞAN AİLESİNE SEVİYORUZ SAYIYORUZ HÖRRRRRMETT GÖSTERİYORUZ. SAYGI DEĞER AİLE 1 1 Yanıtla
  • GERÇEK ADAM: HERKES HADDİNİ BİLECEK KOSKOCA C BAŞKANINA VEYA AİLESİNE HAKARET EDEMEZ, EDEN İSE YASA GEREGİ CEZASINI ÇEKER VE SONUCUNA KATLANIR ODA TIPIIIIŞ TIPIIIIŞ.... 1 0 Yanıtla
  • FERHAT: mini etekli soner. 1 0 Yanıtla
  • İŞTE PARAYA TAPAN YOBAZLAR: o parayı bilal oğlana verinde soner yalçının sadakası olsun bunlar bu ülkeyi ailecek yönetiyorlar boğazlarından hiç helal lokma girmemiştir buynlar ailecek harami haramzadeler allah bunlara bu paraları malları mülkleri yedirmeyecek çünki helal olan hiç bir varlıkları yoktur bunlara para ver başka bişi verme memleketi soydular acaba bilalin avukatıdamı harami haramzade acaba gerçi bunların hepsi aynı ben soner yalçının yerinde olsaydım bu cezaya ek 500 TL daha verirdim bilale sadaka diye bunlarda n utanma var n arlanma bilal paraları boşver bu dünyada birazda kuranı kerimi oku allah youna kendini ada hep para sayma. 0 0 Yanıtla
  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'da kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan şüphelinin evinde birçok tıbbi malzeme ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli mercilere sevk edilecek.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı
    15:06 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. İki grup arasında başlayan kavgada S.T., husumetli olduğu T.K.'yi hedef alarak ateş etti. Kavgada yoldan geçen bir kişi de saçmalardan etkilenerek yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheliler ise polis tarafından yakalandı. S.T. tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.


Advertisement