Son Seçim Anketinde AK Parti Yüzde 43'ün Altına Düştü, HDP Barajı Aşıyor - Son Dakika
Güncel

Son Seçim Anketinde AK Parti Yüzde 43'ün Altına Düştü, HDP Barajı Aşıyor

ANDY-AR son seçim anketini açıkladı. AK Parti oyları yüzde 41,9'a inmiş görünüyor. HDP barajı geçerken MHP yüzde 14 ve CHP yüzde 26 civarında oy alıyor.

26.05.2015 16:08  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son seçim anketi sonuçları ANDY-Ar şirketinden geldi. Mayıs ayının son diliminde yapılan seçim anketi sonuçlarına göre AK Parti oyları yüzde 43'ün de altına inmiş görünüyor.

Oranlara baktığımızda HDP yüzde 10,7 ile barajı aşarken CHP yüzde 26 bandındaki yerinin koruyor. MHP ise yüzde 14 ile seçmenden destek alıyor.

Yapılan tüm anketlerde hemen hemen AK Parti'nin oyu yüzde 45'in üstünde gözükürken bazı anketlerde yüzde 43 civarındaydı. ANDY-Ar'ın anketinde yüzde 41.9 düşmesi ve ANDY-Ar'ın seçimin bilen şirketi olarak öne çıkması soğuk duş etkisi yarattı.

49 İLDE YAPILDI

Andy-Ar şirketinin anketi, 21-24 Mayıs tarihleri arasında 49 ilde 4 bin 166 denekle yapıldı. Anket verilerine bakılacak olursa Türkiye 8 Haziran sabahına koalisyonla uyanabilir.

KOALİSYON DÖNEMİ Mİ DÖNÜYOR

Anketten çıkan verilere bakıldığında AK Parti'nin tek başına iktidar olması için gereken 276 vekili çıkarması zor gözüküyor ve bu da Türkiye'nin 13 yıl öncesine döneceğini ve koalisyon döneminin başlayacağını gösteriyor.

İŞTE SON OY ORANLARI:

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin alacağı oy oranı şöyle görünüyor;

AK PARTİ yüzde 41.9
CHP yüzde 25.8
MHP yüzde 16.0
HDP yüzde 10.7
SP-MİLLİ İTTİFAK yüzde 3.2

Son Seçim Anketinde AK Parti Yüzde 43\'ün Altına Düştü, HDP Barajı Aşıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Son Seçim Anketinde AK Parti Yüzde 43'ün Altına Düştü, HDP Barajı Aşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (245)

  • Bir adam: Hdp 93 20 Yanıtla
  • TURAN: NEDEN AKP....ÇÜNKÜ DİĞERLERİ KONUŞUR AKP YAPAR..SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ..GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ... MANTİK BUNU GEREKTİRİYOR.. CHP ALEVİ,ERMENİ PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMEDİ... CHP PLAJLARİN,CİBLAKLARİN PARTİSİDİR...CHP AYYAŞ LARİN PARTİSİDİR....HDP PKK PARTİSİ ...POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...BU İKİ PARTİ DİNİ,KİTABİ,BAYRAĞI SEVMEZLER..TÜRK DÜŞMANLARI BU İKİ PARTİYİ DESTEKLİYOR NEDEN ACABA...AKLİN YOLU BİR ONUN İÇİN OYLAR AKP YE.. BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN BUNLARA ASLA OY VERMEZ..LÜTFEN CEVREMİZDEKİ İNSANLARİ UYARALİM...BİZİM İNSANİMİZ SAFDİR......... 46 32 Yanıtla
  • eski hdp: Bizler artk oyuzu ak partiye werioruzz 14 63 Yanıtla
  • igdirli: Oyumuz baskan seloya kurt harekatina yasasin h d p 39 30 Yanıtla ...: kaç paraya sattınız 0 0
  • Hızır: Oyumuzzzzzzzzzzzzzzz akpyyyyyyyyyyy düşmanlar catlasınnnnnnnmmmmmmmm 17 50 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: OYUM AK PARTİYE 13 51 Yanıtla
  • konyali: HDP LILER BOŞA KONUŞMAN HDP BAŞA GEÇIPTE ASKERLERIMIZI ŞEHIT ETTIRMEYECEGIZ INŞALLAH HIÇ BIR ZAMAN OY ALAMAZ HDP HER ZAMAN AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP YAŞASIN DEVUT OGLU 18 40 Yanıtla
  • konyali: 100 DE 1000 BUTUN OYLAR AKP AKP AKP AKP 12 45 Yanıtla
  • TURAN: NEDEN AKP....ÇÜNKÜ DİĞERLERİ KONUŞUR AKP YAPAR..SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ..GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ... MANTİK BUNU GEREKTİRİYOR.. CHP ALEVİ,ERMENİ PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMEDİ... CHP PLAJLARİN,CİBLAKLARİN PARTİSİDİR...CHP AYYAŞ LARİN PARTİSİDİR....HDP PKK PARTİSİ ...POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...BU İKİ PARTİ DİNİ,KİTABİ,BAYRAĞI SEVMEZLER..TÜRK DÜŞMANLARI BU İKİ PARTİYİ DESTEKLİYOR NEDEN ACABA...KOYU MHP LİYİM AMA MHP İKTİDAR OLAMAZ,KEŞKE OLSA...AKLİN YOLU BİR ONUN İÇİN OYLAR AKP YE.. BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN BUNLARA ASLA OY VERMEZ..LÜTFEN CEVREMİZDEKİ İNSANLARİUYARALİM...BİZİM İNSANİMİZ SAFDİR......... 9 47 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement