Somalili Yetimlere, Türkiye'nin Sahip Çıkmasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Somalili Yetimlere, Türkiye'nin Sahip Çıkmasını İstiyor

Somalili yetimlere, Türkiye'nin sahip çıkmasını istiyor- Ummul Yatiim Foundation Kurucusu Mohammed: - "Bizim ülkemize ilk gelen Türkiye'ydi.

01.03.2015 00:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somalili yetimlere, Türkiye'nin sahip çıkmasını istiyor- Ummul Yatiim Foundation Kurucusu Mohammed: - "Bizim ülkemize ilk gelen Türkiye'ydi. Dönemin Türk Başbakanı o gün ülkemize geldi ve o günden sonra değişim başladı. Osmanlı ve Somali arasında uzun zamanlı bir dostluk bağı vardı. Şimdi Türkiye var ve biz Türkiye'den bu çocuklar için koruma talep ediyoruz" Somaliland'deki Yetim Anneleri Vakfı (Ummul Yatiim Foundation) Kurucusu Amina Şehk Mohammed, ülkelerine ilk yardıma koşan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Dönemin Türk Başbakanı o gün ülkemize geldi ve o günden sonra değişim başladı. Osmanlı ve Somali arasında uzun zamanlı bir dostluk bağı vardı. Şimdi Türkiye var ve biz Türkiye'den bu çocuklar için koruma talep ediyoruz" dedi.Bir iş adamının davetiyle Isparta'ya gelen Mohammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somaliland'da yıllar boyunca yaşanan iç savaş nedeniyle çok sayıda çocuğun yetim kaldığını söyledi. Bu yetimlerin bakımını üstelenecek kimse olmaması nedeniyle 2005 yılında Ummul Yatiim Foundation'u kurduklarını anlatan Mohammed, bu şekilde çocukların bakımını ve eğitimini üstlendiklerini kaydetti.Türkiye'den gelen ve ülkede okul açan Türklerden, istedikleri yardıma cevap bulamadıklarını anlatan Mohammed, "Onlar, sadece Avrupa'ya gidecek öğrenciler için yardım ediyordu. Biz ise yetimlerimizin Müslüman bir ülkede eğitim görmesini istedik" dedi.Ülkesine gelen bir işadamı ile tanıştığını ve daveti üzerine Isparta'ya geldiğini ifade eden Mohammed, şöyle konuştu: "Türk halkına bir çağrıda bulunmak istiyorum: Türkiye'yi unutamayız. Çünkü biz kötü durumdayken ve ağlıyorken, Türkler bize yardım ediyordu. Bizim ülkemize ilk gelen Türkiye'ydi. Dönemin Türk Başbakanı o gün ülkemize geldi ve o günden sonra değişim başladı. Osmanlı ve Somali arasında uzun zamanlı bir dostluk bağı vardı. Şimdi Türkiye var ve biz Türkiye'den bu çocuklar için koruma talep ediyoruz."Somaliland'ın tamamen Müslüman bir ülkeye ihtiyacının olduğunu dile getiren Mohammed, "Şimdi bakımını üstlendiğimiz 600 yetim çocuk var. Bunların yaşları 3 ila 10 arasında. Kendi imkanlarımız çoğu zaman yeterli olmuyor. Biz Türk hükümetinden, ülkemizde yetimler için okullar inşa etmesini istiyoruz" dedi. .

Somalili Yetimlere, Türkiye\'nin Sahip Çıkmasını İstiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somalili Yetimlere, Türkiye'nin Sahip Çıkmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement