Somalı Maden İşçileri 'Kıdem Tazminatı' İçin Ankara'ya Geldi - Son Dakika
Güncel

Somalı Maden İşçileri 'Kıdem Tazminatı' İçin Ankara'ya Geldi

Somalı Maden İşçileri \'Kıdem Tazminatı\' İçin Ankara\'ya Geldi

Somalı maden işçileri, maden faciasının ardından aylar geçmesine rağmen kıdem tazminatını alamadıklarını belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

10.02.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somalı maden işçileri, maden faciasının ardından aylar geçmesine rağmen kıdem tazminatını alamadıklarını belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı. Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, "İşten çıkan işçileri daha fazla mağdur etmeyin. Kıdem tazminatlarını ödeyin. Bu ödemeleri yapın. İşten çıkan işçileri istihdam yaratın" dedi.

Soma'da maden facianın ardından aylar geçmesine rağmen kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını öne süren Somalı madenciler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı. Madenciler adına basın açıklamasını Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Akçul yaptı. Akçul, " Çalışma yaşamından sorumlu bakanımız da madenlerden sorumlu bakanlarımıza sesleniyoruz. Şehitlerimizin kemikleri sızlatmayın. İşten çıkan işçileri daha fazla mağdur etmeyin, kıdem tazminatlarını ödeyin. Bu ödemeleri yapın. İşten çıkan işçileri istihdam yaratın. İşten çıkan kıdem tazminatı ödenmeyen işçiler bir kaç yüz kişi geldiler ama bunda ısrar edilirse bu kıdem tazminatlarının ödenmesi çarçabuk yerine getirilmezse bu meydanlara binlerle tekrar geleceğiz" dedi.

Somalı maden işçilerinin eylemine CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'da destek verdi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Somalı Maden İşçileri 'Kıdem Tazminatı' İçin Ankara'ya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement