Soma Kaymakamı Atçı, İstanbul'a Vali Yardımcısı Olarak Atandı - Son Dakika
Güncel

Soma Kaymakamı Atçı, İstanbul'a Vali Yardımcısı Olarak Atandı

Soma Kaymakamı Atçı, İstanbul\'a Vali Yardımcısı Olarak Atandı

Manisa'nın maden faciasıyla sarsılan ilçesi Soma'nın Kaymakamı Bahattin Atçı, Mülki İdare Amirleri 2015 kararnamesiyle İstanbul Vali Yardımcılığı görevine atandı.

28.06.2015 19:02  Güncelleme: 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaymakam ve vali yardımcılarının bekledikleri Mülki İdare Amirleri 2015 kararnamesi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı. Ülke genelinde birçok mülki amirin yeri kararnameyle değişti. Geçen yıl 13 Mayıs'ta 301 madencinin öldüğü maden faciasının yaşandığı kentin Kaymakamı Bahattin Atçı da İstanbul Vali Yardımcılığı'na atandı.

"BU BİR GÖREVDİR, GÖREV DEĞİŞİMİDİR"

Atamayı değerlendiren Kaymakam Atçı, "Sonuçta bu bir görevdir, görev değişimidir. Soma için yaptığımız ve yapacağımız projelerimiz vardı. Ama tabii ki devletin işi yarım kalmaz. Soma için yapılacak projeleri gelen arkadaşımız bir şekilde sürdürür. Soma'dan ayrılmadan önce çocuk gelişim merkezinin ek bina projesini başlatmayı hedefliyoruz. Çünkü protokolü imzalamıştık. Soma'dan Ramazan Bayramı'na yakın ayrılacağım. Yerime ise Isparta Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş gelecek" dedi.

SİYASET HAYALİ YARIM KALDI

Uzun yıllardır düşündüğü siyaset için yola çıkan Bahattin Atçı, 7 Haziran Genel Seçimleri'nde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için geçen şubat ayında istifa etti. Yaklaşık 22 yıldır Mardin, Adıyaman, Sinop ve Trabzon'da vali yardımcılığı, Kütahya Dumlupınar, Adıyaman Tut, Muğla Milas, Çanakkale Bayramiç ve son olarak da Soma'da kaymakamlık yapan Bahattin Atçı, memleketi Şanlıurfa'dan AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Ancak, Atçı aday gösterilmedi. Aday gösterilmeyince tekrar görevine dönen Atçı, Soma Kaymakamlığını sürdürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma Kaymakamı Atçı, İstanbul'a Vali Yardımcısı Olarak Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • c-a: acaba istanbulun nufusunu azaltmayami geliyor malum denetim zaafiyetinde uzman 166 1 Yanıtla
  • şahin: somada maden ocağında çalışanların güvenliğini sağlayamamış ödül olarak istanbul vali yardımcılığı verilmiş vay memleketim. 39 6 Yanıtla
  • defacto: Ülke bakasi için akp kendini feshetmelidir 31 3 Yanıtla
  • defacto: America kendi valisinin kendi seciyor 8 24 Yanıtla
  • vatan evladı: 7 hazirandan beri akp de hiç bir değişiklik yok hala aynı kafada gidiyorlar hani hatalarını düzelteceklerdi bu atama uygun olmamış böyle giderse daha çok kan kaybeder akp 21 3 Yanıtla
  • N. : Mükafat iyiymiş. 18 2 Yanıtla
  • defacto: Valileri halk seçsin bu da nesi 9 9 Yanıtla
  • Cotanak: Akp zihniyeti degismez, hala ayni mantik, 6 0 Yanıtla
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement