Soma Davasında Polisten Avukata Tehdit: İllaki Görüşeceğiz - Son Dakika
Güncel

Soma Davasında Polisten Avukata Tehdit: İllaki Görüşeceğiz

Soma Davasında Polisten Avukata Tehdit: İllaki Görüşeceğiz

Soma protestosu nedeniyle 43 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasında gerginlik çıktı. Duruşmaya silahla giren polisin avukata "İllaki görüşeceğiz" demesi tepki çekti.

29.01.2015 11:12  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma protestosu nedeniyle 43 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması gergin geçti. Duruşma salonuna silahlı giren bir polis memurunun avukat Anıl Armağan Akkuş'a "İllaki görüşeceğiz" demesi tepki çekti. Dava dosyasında kendisini "gönüllü milli yazar" olarak tanımlayan bir kişinin, eylemcilerden "milli değerlere zarar verdikleri" gerekçesiyle şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasını protesto amacıyla Ankara'da 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan gösteri sonrası 43 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna muhalefet etme suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşması Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

AVUKATA "İLLAKİ GÖRÜŞECEĞİZ" TEHDİDİ

Sanık avukatları, E.B isimli polis memurunun silahlı olarak duruşma salonuna girdiğini iddia etti. Avukat açıklamalarını sürdürürken polis memuru salon dışına çıktı. Bunun üzerine Hakim Sülayman Savut, polisi salona çağırarak kimlik tespit yaptırdı. Kimlik tespitinin ardından E.B isimli polis dışarı çıkarken, savunmasına devam eden avukat Anıl Armağan Akkuş'a "İllaki görüşeceğiz, karşılaşacağız" dedi. Polis memurunun bu sözleri hakim tarafından tutanağa geçirildi.

"DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANDIK"

Sanıklar, savunmalarında demokratik haklarını kullandıklarını belirtti. Duruşmada üç polis de davaya müdahillik talebinde bulundu. Bu amaçla ifadesi alınan Çevik Kuvvet polisi F.A, "Soma nedeniyle biz daha üzgündük. Hatta amirlerimiz eylemde gaz, cop ve su kullanılmayacağını söyledi. Ama bize saldırı olunca kullanmak zorunda kaldık" dedi.

GÖNÜLLÜ MİLLİ YAZAR ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Dava dosyasında kendisini gönüllü milli yazar olarak tanıtan Murat Ö. isimli bir kişinin de şikayetçi olarak yer aldığı anlaşıldı. Murat Ö.'nün eylemcilerinden milli değerlere zarar verdikleri iddiasıyla şikayetçi olduğu anlaşıldı. Murat Ö., 15 Mayıs 2014 tarihinde Emniyet'te verdiği ifadesinde, özetle şunları belirtti:

"MİLLİ DEĞERLERE ZARAR VERİYORLAR"

"Ülkeme ve milli değerlerime zarara veren bu gruba yardımcı olmak için yanlarına gittim, orada bulunan şahıslara 'kardeşlerim ben araştırmacı gönüllü milli yazarım, sizin de elinizde ay yıldızlı bayrağımızı gördüm ve yanınıza geldim. Söyleyin ne istiyorsunuz ben devlet büyüklerimle görüşürüm' dedim. Grupta bulunan şahıslar benimle dalga geçerek 'biz milli yazar tanımıyoruz biz ateistiz' diye söylediler. Bunun üzerine ben de 'siz yanlış yoldasınız kardeşlerim. Çünkü bu ay yıldızlı bayrak inananların bayrağıdır, inançsızların değil. Sizin bu yaptığınız ülkemize ve milli değerlerimize zarar vermekten öte bir şey değildir, kendinize gelin" dedim. Bu arada benim söylediklerime tepki gösteren şahıslar etrafımı sardılar ben de korkarak grubun içerisinde ayrıldım. Ben de bir vatandaş olarak tepkimi koymak için Emniyet Müdürlüğüne gelerek devletim ve milletim adına bu tür eylemleri yapan vatandaşlardan davacı ve şikayetçiyim."

Duruşma, sanık ifadelerinin alımının devam edilmesi için ileri bir tarihe ertelendi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Soma Davasında Polisten Avukata Tehdit: İllaki Görüşeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ctr: çekip vuracak avukatı bu eşkiya sürüsü polisler pkklıların kankileri oldu çıktılar başımıza 17 8 Yanıtla
  • Anadolu Partili kamil: Komisyon alıp İhaleyi peşkeş çektiniz, gebe kaldığınız için denetlemeyip ihmal ettiniz, çok kar etmek için Öldürdünüz, sağ kalıp uyananı tekmelediniz, konuşanı korkutup sindirdiniz, uyanıkları doyurup susturdunuz, şimdi mahkemeye bin bir fitne sokup sulandırmaya çalışıyorsunuz. Allah'a nasıl hesap vereceksiniz hiç düşündünüz mü? 10 0 Yanıtla
  • cilalı yazı: somada ölenlerin hakkını savunanlar haklıdır ölüme sebeb olanları savunanlarda sonuna kadar haksızdır. buna yanlış diyende kötülüğün kardeşidir. 10 0 Yanıtla
  • sivridil: at sahibine göre kişner 5 2 Yanıtla
  • ZaLaL: Tr'de bu bir gelenektir Herhes herkese gider yapar Yani haber cacik haber 3 2 Yanıtla
  • Erka joe: al işte 3 0 Yanıtla
  • İstanbul'da Kuvvetli Yağış Trafiği Olumsuz Etkiledi
    14:13 İstanbul'da Kuvvetli Yağış Trafiği Olumsuz Etkiledi

    İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Büyükçekmece'de yolda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. D-100 kara yolu Güzelşehir mevkisinde su birikintileri oluştu ve sürücüler manevra yapmak zorunda kaldı. Araç sürücüleri ani fren yaparak olası trafik kazalarının önüne geçti. Ayrıca, Güzelşehir'de bulunan alt geçit su altında kaldı. İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yaşandı.

  • Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti
    14:13 Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti

    Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti. Demirbaş, kulüp antrenörleri ve sporcuları kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demirbaş, sporculara her zaman destek olacaklarını belirtti ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit ise, Demirbaş'a verdiği destek için teşekkür etti.

  • KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi
    14:09 KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi

    Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında İstanbul'da mezunlar buluşması düzenlendi. Proje kapsamında eğitim alan ve iş hayatına atılan kadın girişimcilerin katıldığı buluşmada, KADEM Girişimcilik Danışmanı Esra Soylu, projenin büyüyen ve etkisini genişleten bir hikaye olduğunu belirtti. Programda kadın girişimcilerin başarı hikayeleri paylaşıldı ve mentör buluşmaları gerçekleştirildi.

  • Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
    14:08 Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tır ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Lüleburgaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol yeniden açıldı.

  • Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    14:08 Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Bakan Özhaseki, Kayseri için iyi şeyler söyleyeceklerini ve iyi hayaller kuracaklarını belirtti.

  • Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı
    14:06 Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Kursiyerlere törenle belgeleri verildi.

  • İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    14:06 İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

    İzmit Belediyesi'nin 2024 yılı nisan ayı meclisi gerçekleşti. Başkan Hürriyet, birleştirici mesajlar vererek 400 bin İzmitliye hizmet etmek için söz verdi.


Advertisement