Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

AK Parti Soma İlçe Başkanı Özkan: 'Kapalı olan üç maden ocağından öncelikle Işıklar Ocağının bir an önce tüm eksiklerinin tamamlanarak ve iş güvenliği önlemleri de tamamıyla alınmış olarak üretime açılmasını arzu ediyoruz''

11.10.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Soma İlçe Başkanı Ali Özkan, üretim faaliyeti durdurulan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'ye ait Işıklar maden ocağının bir an önce açılmasını arzuladıklarını bildirdi.

Soma Kömür İşletmelerine ait maden ocaklarında üretimin durdurulmasıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Özkan, "Kapalı olan üç maden ocağından öncelikle Işıklar ocağının bir an önce tüm eksiklerinin tamamlanarak ve iş güvenliği önlemleri de tamamıyla alınmış olarak üretime açılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Maden ocaklarının eksiklerinin tamamlanması ve yeniden üretime açılabilmesi için gerekli çalışmalar şirket yetkilileri, MİGEM ve Çalışma Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Aldığımız bilgilere göre müfettişler tarafından tespit edilen ve düzeltilmesi istenen hususlar büyük ölçüde tamamlandı. Kapalı olan üç maden ocağından öncelikle Işıklar Ocağının bir an önce tüm eksiklerinin tamamlanarak ve iş güvenliği önlemleri de tamamıyla alınmış olarak üretime açılmasını arzu ediyoruz. Bu konuda Milletvekillerimiz, gerek Enerji Bakanlığı yetkilileri gerekse Çalışma Bakanlığı yetkilileri ile koordinasyon halinde çalışmaları yürütülüyor. Söz konusu madenlerde binlerce işçi kardeşimiz çalışıyor, evine ekmek götürüyor. İşçi kardeşlerimizin her türlü iş güvenliği sağlanmış olarak işlerine dönmeleri için her türlü çaba gösteriliyor.

Bu hafta içerisinde bu konuda çok somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Maden kazası sonrası işçi kardeşlerimize ne söz verildi ise bu konuda hükümetimiz tarafından gerekli adımlar atıldı ve uygulamaya geçildi. Bundan sonra da işçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için ne yapılması gerekiyorsa bu adımlar da atılacaktır. İşçi kardeşlerimizin sabır ve metanetle sürecin tamamlanmasını beklemelerini istirham ediyoruz."

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait Eynez maden ocağında 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia sonrası faaliyeti durdurulan aynı şirkete ait Işıklar maden ocağında üretim, 9 Eylül'de yeniden başlamış ve bin 200 işçi, iş başı yapmış ancak üretim izin verilen sahada üretim yapılacak kömür kalmadığından üretim durdurulmuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement