Zeytinlerini Korumaya Gelen Köylülere Kelepçe ve Biber Gazı - Son Dakika
Güncel

Zeytinlerini Korumaya Gelen Köylülere Kelepçe ve Biber Gazı

Zeytinlerini Korumaya Gelen Köylülere Kelepçe ve Biber Gazı

Manisa Soma'da kurulması planlanan termik santral için zeytinlik alanlara dozerlerle girerek ağaç kesimi yapan şirket görevlileri ile köylüler arasında arbede çıktı.

21.10.2014 12:30  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde kurulması planlanan termik santralle ilgili bu sabah zeytinlik alanlara dozerlerle girerek ağaç kesimi yapan şirket görevlileri ile tepki gösteren köylüler arasında arbede çıktı. Şirketin güvenlik görevlileri 11 köylüyü kelepçeledi. Jandarma tarafından şirket görevlilerinin elinden alınan ve tartaklandıklarını belirten köylüler, kelepçeli halde hastaneye götürüldü. Darp raporu alan köylüler şikayetçi oldu.

ŞİRKET ZEYTİNLİKLERİN ETRAFINI ÇEVİRDİ

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla, Soma'daki zeytinlikler, Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için, acele kamulaştırıldı. Bunun üzerine, Soma'ya yapılacak üçüncü termik santralin kurulacağı Yırca Mahallesi ile bu santrale verilecek kömürün bulunduğu saha olan Deniş Mahallesi'nde oturanlar, zeytinliklerin kamulaştırılmasına tepki amacıyla geçen 1 Eylül'de eylem yaptı. Acele kamulaştırma sürecinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için de dava açıldı. Davaya rağmen Kolin Şirketler Grubu, zeytinliklerin çevresini, tel örgü ile çevirdi.

AĞAÇ KESİMİ YAPILMAYA BAŞLANDI

Zeytinliklerin bulunduğu Yırca Mahallesi sakinleri ve Greenpeace yetkilileri, Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi'ni durumdan haberdar edip, şirketin zeytinlik alanlara zarar vermesi olasılığına karşı gerekli önlemlerin alınmasını için suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularını değerlendiren Soma Cumhuriyet Başsavcılığı da kamulaştırma kararı nedeniyle 'kovuşturmaya gerek yok' kararı verdi. Öte yandan acele kamulaştırmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava sonuçlanmadan 17 Eylül'den itibaren bölgede aralıklarla ağaç kesimi yapılmaya başlandı.



JANDARMA ARACIYLA HASTANEYE KALDIRDILAR

Bugün sabah saatlerinde zeytin toplamak için bölgeye giden yaklaşık 80 köylü, şirkete bağlı 4 dozer ve 100 görevlinin ağaç kesimi yaptığını gördü. Yaklaşık bin ağacın kesilmesine tepki gösteren köylüler ile şirket çalışanları arasında tartışma çıktı. Arbedeye dönen tartışmada tartaklandığı iddia edilen 11 köylü, ayrıca yere yatırılıp kelepçelendi.

Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma, kelepçelenen köylüleri şirket çalışanlarının elinden aldı. Dayak yediğini belirtilen köylüler, jandarma aracıyla hastaneye kaldırıldı. Şirket çalışanlarının anahtarlarını kaybettiğini söylemesi üzerine köylülerin kelepçeli hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Tedavilerin ardından taburcu edilen köylüler, İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Jandarma köylülerin kollarınki kelepçeleri açtı. Anahtarları bulunamadığı için tamamen çıkartılamayan kelepçelerin köylülerin tek kollarında takılı halde durduğu belirtildi. İfadelerine başvurulan köylülerin şikayetçi olduğu, ancak herhangi bir gözaltı işlemi uygulanmadığı belirtildi.



Öte yandan; olayı cep telefonuyla görüntüleyen köylülerin yanlarına gelen bazı şirket çalışanlarının, kendilerini sivil jandarma olarak tanıtıp kaydedilen görüntüleri sildirdiği ileri sürüldü.

O ANLARI ANLATTILAR

Şirket görevlilerinin kendilerini tartakladığını belirten çiftçi 34 yaşındaki Oktay Uyan, "Sabaha karşı şirket yetkilileri iş makinesi ile zeytinlik araziye girmişler. Biz de zeytin ağaçlarını kesmemeleri için müdahale ettik, engel olmaya çalıştık. Bizlere kelepçe taktılar" dedi. Bir diğer köylü 18 yaşındaki Ercan Demir, "Bizi yere yatırdılar. Cop ve tekmeleyerek darp ettiler. Özel güvenliğin kelepçe takma yetkileri yok" diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP'Lİ MİLLETVETİLİ ÖZEL SOMA'DA

Sabah saatlerinde meydana gelen arbedeyi haber alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaşananlar sonrası bölgeye geldi. Jandarma ve köylülerle konuşan Milletvekili Özel, görüşmeleri sonrası açıklama yapacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeytinlerini Korumaya Gelen Köylülere Kelepçe ve Biber Gazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • hackman: ulan tayyip ve akpkk ülkeyi parsel parsel sattınız. güzelim ülkeyi ne hale getirdiniz Allah belenızı versin sizin. Allah versin diyorum yoksa biz vermek zorunda kalacağız. 17 1 Yanıtla
  • TURK: AYAKLANMANIN VE ISYAN CIKARMANIN ZAMANI GELDI, BU BOYLE OLMAYACAK. ŞİRKET SAHIPLERI ZAVALLI KÖYLULERE ZULM EDIYOR HA. . . BAK SEN. . . . 8 2 Yanıtla
  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı
    16:19 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında hakkında kesinleşmiş cezası bulunan firari hükümlünün de yer aldığı 4 kişi yakalandı. Operasyonda, firari hükümlü E.K'nin yanı sıra H.B., T.G. ve T.K. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 213 sentetik ecza hapı, 42 gram sentetik uyuşturucu, hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 1900 lira ele geçirildi. Firari hükümlü E.K. cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler ise emniyete götürüldü.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Trabzon'da Meyve Fidanı Aşılama Etkinliği Düzenlendi
    16:19 Trabzon'da Meyve Fidanı Aşılama Etkinliği Düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı
    16:11 Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 2 bin 135 araç kontrol edildi. Uygulama sonucunda 23 araç trafikten men edilirken, 1 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca, 1 kişinin ehliyeti geri alındı.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.


Advertisement