Soma'da İşten Çıkartılan Maden İşçilerinden Kıdem Tazminatı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Soma'da İşten Çıkartılan Maden İşçilerinden Kıdem Tazminatı Protestosu

Soma\'da İşten Çıkartılan Maden İşçilerinden Kıdem Tazminatı Protestosu

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Ege Bölge Şubesi, Manisa'nın Soma ilçesinde, aynı şirkete ait olan, 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez bölgesindeki ocak ile Atabacası ocağından geçen 1 Aralık itibariyle işten çıkartılan 2 bin 831 işçinin, halen kıdem tazminatlarını alamamasını basın açıklamasıyla protesto edip, hükümeti uyardı.

02.02.2015 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Ege Bölge Şubesi, Manisa'nın Soma ilçesinde, aynı şirkete ait olan, 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez bölgesindeki ocak ile Atabacası ocağından geçen 1 Aralık itibariyle işten çıkartılan 2 bin 831 işçinin, halen kıdem tazminatlarını alamamasını basın açıklamasıyla protesto edip, hükümeti uyardı.

Cengiz Topel Meydanı'ndaki sendika binasında düzenlenen basın basın açıklamasında Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölge Şubesi Sekreteri Yasin Karatay, işten çıkartılan 2 bin 831 madencinin aradarn ik ay geçmesine rağmen halen kıdem tazminatlarını alamadıklarını hatırlatıp, "Bir kez daha taleplerimizi yüksek sesle dile getirmek istedik. Çünkü biz madenciler unutulduk. Herkes, 'unutma, unuturma' slogan atıyordu. Ancak, herşey reyting içinmiş. Biz madencileri kaderiyle başbaşa bıraktılar. Devletimiz büyüktür. Madenciye sahip çıkacağını ve mağdur etmeyeceğini söyledi. Gelin görün ki hem işsiz, hem aşsız, hem de parasız kaldık. 30 Kasım 2014'te işimize son verildi. Ama hakkımız olan, kıdem ve ihbar tazminatlarımız verilmedi. Şube Yönetimi olarak defalarca asıl işveren Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve Manisa AK Parti milletvekillerine tazminatların bir an evvel ödenmesini, madencilerin dayanacak gücünün kalmadığını söyledik. Her seferinde bizi dinleyip, ödeneceğini söylediler ama iki ay oldu hala bir tarih yok. Bıçak kemiğe dayandı. Sabrımız kalmadı. Ey hükümet, TBMM'de görüşülen Maden Kanunu'na bir önerge verin ve tazminatlarımızı ödeyin" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in Soma'daki yerel gazetelere yaptığı açıklamalarda işten çıkartılan madencilerin kıdem tazminatlarının 15 güne kadar ödeme tarihinin netleşeceğini söylediğine de dikkati çeken Karatay, "Maden-İş olarak bunun takipçisi olacağız. Manisa milletvekillerine sesleniyorum. Elinizi taşın altına koyun, bu önergeyi verin. Mecliste görüşülen Maden Kanunu'nda, bu önerge verilmez ise, bir sonraki toplantımız TBMM kapısı önünde olacaktır. 2 bin 831 arkadaşımızın işten çıkarıldığını tüm Türkiye biliyor. İstihdam edileceğimiz söyleniyor. Peki ne zaman? Sendika olarak bir çözüm öneriyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortak bir çalışma yaparak, kapalı olan Ata Bacası ve Eynez ocaklarını İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğine uygun hale getirip açsın. Kıdem tazminatımızı ödeyin. Artık Soma'nın gözyaşlarını dindirin" diye konuştu. Açıklamayı 150 dolayında maden işçisi de izledi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma'da İşten Çıkartılan Maden İşçilerinden Kıdem Tazminatı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.


Advertisement