Sokakta Yaşayan Gençler Milli Sporcu Olma Yolunda - Son Dakika
Spor

Sokakta Yaşayan Gençler Milli Sporcu Olma Yolunda

Sokakta Yaşayan Gençler Milli Sporcu Olma Yolunda

Zeytinburnu’nda sokaklarda yaşayan ve kötü alışkanlıkları olan gençler, milli sporcu olma yolunda ilerliyor.

18.01.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu'nda sokaklarda yaşayan ve kötü alışkanlıkları olan gençler, milli sporcu olma yolunda ilerliyor. Hayatı kazanmak için Zeytinburnu Belediye Buz Hokeyi Takımı'nda yer alan gençler, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Erzurum Büyükşehir Belediye Buz Hokeyi Takımı'nı 29-1 mağlup etti.

Zeytinburnu Belediyesi sokaklarda yaşayan ve kötü alışkanlıkları olan gençleri hayata kazandırmak için önemli bir projeye imza attı. Eğitim alarak Zeytinburnu Belediye Spor Buz Hokeyi Takımı'nda yer alan gençler, başarı üstüne başarı kazanıyor. Milli sporcu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen genç sporcular, Erzurum Büyükşehir Belediye Buz Hokeyi Takımı ile Silivrikapı Buz Pisti'nde karşı karşıya geldi. Süper Lig'de yer alan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Erzurum Büyükşehir Belediye Buz Hokeyi Takımı'nı 29-1 mağlup etti.

Geçtiğimiz haftalarda Koç Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı ile oynayıp yine büyük farkla galibiyet elde eden Zeytinburnu Belediye Spor Buz Hokeyi Takımı başarısını sürdürmeye devam ediyor. Karşılaşmayı izlemeye gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, müsabakayı heyecanla takip ettiği gözlendi.

"KAMPANYA DUYARLILIK OLUŞTURMAK ADINA BAŞLATILDI"

Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı'na dair bilgiler veren Murat Aydın, "Yaklaşık 4 buçuk yıl önce 'Doğaya destek sizden, buz paten biletiniz bizden' şeklinde bir kampanya yapmıştık. Kampanyanın özü geri dönüşüm, ayrışım konusunda Zeytinburnu'nda bir duyarlılık oluşturmaktı. Dolayısıyla bu duyarlılığı geliştirmek adına bir buz pisti kurduk, o buz pistinden yararlanmak isteyenler geri dönüşümü mümkün olan atık bir kap getirdiler, biz onlara bilet verdik ve onun karşılığında kaymayı öğrendiler" dedi.

SOKAK ÇOCUKLARI MİLLİ SPORCU OLMA YOLUNDA

Hedefi olmayan gençlerin şimdiler de milli takıma doğru yürüdüğünü ifade eden Aydın, "O gençler önce buzda kaymayı öğrendiler. Ardından Zeytinburnu Belediye Spor kuruldu ve akabinde de buz hokeyi takımı kuruldu. İşte bu takımın hikayesi öyle bir hikaye ve bugün o gençlerden bu takımda oynayanlar var. Şuan Türkiye'nin süper liginde mücadele ediyorlar. Hedefi olmayan bireyler, gençlerdi bunlar ama şimdi milli takıma doğru yürüyen gençler haline geldi" şeklinde konuştu.

Buz hokeyinin Zeytinburnu'nda çok önemli bir spor branşı olduğunu ifade eden Başkan Aydın, "Buz hokeyi ile ilgili amacımız Zeytinburnu'ndaki gençleri futbol dışındaki farklı branşlarla tanıştırmak, kaynaştırmak. Ama hikayemiz bir sosyal proje olarak başladı. Yine sosyal proje olarak devam ettireceğiz o boyutu zaten sürekli devam ediyor. Hem yurt içinden hem yurt dışından bu anlamda buz hokeyinde iyi olan sporcuları da davet ediyoruz, onlarda geliyorlar. Bu sporun yaygınlaşması daha da öğrenilmesi bakımından onlarında katkısı oluyor. Sağ olsun Zeytinburnulu hemşerilerimizde destek veriyorlar" diye konuştu.

İstanbul'da ilk defa buz hokeyinde bu kadar seyirci olduğunu belirten Başkan Aydın, "Gelecekte Zeytinburnu'ndan gençler yetişecek ve milli takımında iskeletini oluşturacaklar inşallah. Ben sürekli geliyorum. Yani gerçekten izlemeye de değer, heyecan verici bir şey. İnanın çok heyecanlı bir spor dalı, hem yapmak hem de izlemek gerçekten heyecan veriyor. Futbol Türkiye'nin sevdası, bende futbolu çok seviyorum ama futbol dışındaki branşlarla da ilgili olmamız lazım. İşte bizler yerel yöneticiler, belediyeler ve kamu yöneticileri olarak farklı spor alanlarına da imkan hazırlamaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Sokakta Yaşayan Gençler Milli Sporcu Olma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement