Sokakta Satılan Ekmekler Sağlığa Zararlı - Son Dakika
Yerel

Sokakta Satılan Ekmekler Sağlığa Zararlı

Sokakta Satılan Ekmekler Sağlığa Zararlı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Sakarya Caddesi'nde, fırıncılar çocukların el arabaları üzerinde ekmek satmasının halkın sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

17.12.2014 19:44  Güncelleme: 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açıkta satılan ekmeklerin halkın sağlığını olumsuz etkilediğini belirten esnaf gerekli başvuruları yaptıklarını ancak çözüm elde edemediklerini iddia etti.

Konu ile ilgili konuşan Fırın İşletmecisi Abdülhalik Kar isimli esnaf "Defalarca Belediye' ye dilekçeler yazdık ancak hiç ilgilenen olmadı. Çocuklar el arabasının üzerinde ekmek satıyorlar ve o ekmeklere onlarca kişinin eli değiyor. Bu durum ne kadar sağlıklı olabilir? Hijyene uyum sağlanmıyor. Ekmeklerin gramajları eksik, etiketleri yok. Hatta hangi unla ne şekilde yapıldığı bilinmiyor. Bizler vergilerimizi düzenli ödüyoruz. Kimse soruna çözüm bulmuyor" dedi.

Fırın işletme sahibi Mustafa Ateş ise Şunları söyledi;

Haksız bir rekabet ortamı var. Haksız rekabet ortamının bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Yıllardır mücadele ediyoruz. Defalarca Belediye İlçe Zabıta Müdürlüğü' nde toplantılar gerçekleştirdi, görüşlerimizi bildirerek ihbarda bulunduk. Bizler bir an önce açıktan satılan ekmeklerin kaldırılmasını kentimize yakışmayan görüntülerin ortadan kalkmasını sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz. Bu şekilde ekmek satanlar biz esnafların iş yapmasını engelliyor. Umarım en kısa zamanda kalıcı çözümler bulunur" şeklinde konuştu.

Ekmek satan çocukların sık sık kavga ettiklerini esnafı zor duruma soktuklarını belirten Mustafa Ateş fırıncıların sokak satıcılarından rahatsız olduğunu kira ödediklerini, giderlerinin olduğunu, çözüm bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bölgeden Haber Gazetesi/Yılmaz Acu

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sokakta Satılan Ekmekler Sağlığa Zararlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement