Balıkesir'de Sokak Hayvanlarına 4 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Sokak Hayvanlarına 4 Milyon Liralık Yatırım

Balıkesir\'de Sokak Hayvanlarına 4 Milyon Liralık Yatırım

Balıkesir'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tahsis edilen 480 dönüm alanda, 4 milyon lira maliyetli "Türkiye'nin en büyük hayvan barınağı"nın ihalesi gerçekleştirildi.

25.02.2015 11:16  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAFER AKPINAR - Balıkesir'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tahsis edilen 480 dönüm alanda, 4 milyon lira maliyetli " Türkiye'nin en büyük hayvan barınağı"nın yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesir'in, Marmara ve Ege Denizlerine kıyısı olan ilçeleri başta olmak üzere sokak hayvanları konusunda önemli bir sorunu bulunduğunu söyledi.

Yaz aylarında Edremit Körfezi'ndeki Akçay, Altınoluk, Ören ve Ayvalık ile Marmara'ya kıyı Erdek gibi tatil merkezlerini tercih eden vatandaşların, çocuklar ya da kadınların talebiyle köpekle geldiğini belirten Uğur, "Bir iki ay sonra tatil bitip geri dönerken köpekleri bırakıp gidiyorlar. Edremit Körfezi'nde gerçekten de iyi cins sokak köpekleri bulunuyor" dedi.

Uğur, Orman ve Su İşleri Bakanlığının kendilerine tahsis ettiği 480 dönüm alanda kurulacak hayvan barınağının yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

"Türkiye'nin en büyük hayvan barınağı"nın maliyetinin 4 milyon lira olduğu bilgisini veren Uğur, "Önümüzdeki günlerde hava şartları mümkün olduğunda inşaat başlayacak. En kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Sokak hayvanları hem orada barınsın hem de rehabilitasyonunu yapalım. Mevcut barınak artık yetersiz geliyor" ifadesini kullandı.

Sokak hayvanlarının iyi koşullarda bakılacağı barınağın, pansiyon işlevi de göreceğini anlatan Uğur, özellikle yaz aylarında Edremit Körfezi'ne gelen tatilcilerin, bölgeden ayrılırken köpeklerini bu tesise bırakıp bir yıl sonra alabileceğini ifade etti.

Uğur, böylece bu vatandaşların her gelişlerinde köpek getirmeyeceklerini, diğer yandan ildeki sokak hayvanı sayısını kontrol altında tutabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Sokak Hayvanlarına 4 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement