Söğüt'te şenliklerdeki olay - BBP İstanbul İl Başkanı Taş - - Son Dakika
Güncel

Söğüt'te şenliklerdeki olay - BBP İstanbul İl Başkanı Taş -

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde platforma çıkarak kürsüyü deviren Ö.M'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi savcılıkça serbest bırakıldı.

15.09.2014 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde platforma çıkarak kürsüyü deviren Ö.M'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi savcılıkça serbest bırakıldı

Söğüt ilçesinde dün gerçekleştirilen şenliklerin yapıldığı tören alanında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması öncesinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye söz verilmemesini protesto için platforma çıkarak sunucunun elindeki mikrofonu almak isteyen ve kürsüyü deviren Ö.M. ile İ.T. ve İ.T, emniyetteki ifadelerinin ardından "görev yapmaya engelleme, mala zarar verme" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Söğüt savcılığı tarafından sorgulanan şüpheliler, serbest bırakıldı.

-BBP İstanbul İl Başkanı

Öte yandan, BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Taş, şüphelilerin adliyeye çıkarılmasının ardından yaptığı açıklamada, dava arkadaşlarıyla birlikte şenliklere binlerce Alperen ve Büyük Birlik Partililerle iştirak ettiklerini anımsattı.

Şenliklere her yıl olduğu gibi bu yıl da katıldıklarını belirten Taş, şunları kaydetti:

"Mehteran eşliğinde güzel bir yürüyüş gerçekleştirerek, Ertuğrul Gazi meydanına ulaştık. Maalesef her sene olduğu gibi bu sene de Genel Başkanımız Mustafa Destici'ye konuşma hakkı verilmedi. Biz bunu ilgili kişilere makamlara iletmemize rağmen ısrarla istememize rağmen yine verilmedi. Sayın Başbakan'ın 'konuşma yapılsın' demesine rağmen, Bilecik Milletvekili ve Ankara Milletvekili tarafından engellendi, konuşma hakkı verilmedi. Biz de tepkimizi ortaya koymak adına Genel Başkanımızla beraber şenliklerin bulunduğu sahaya indik, Yörük çadırı önünde oturma gerçekleştirdik. Bu arada genç Alperen arkadaşımız duygusal olarak kendiliğinden spontane olarak gelişmiş bir hadise aslında. Onun kürsüyü yıkma gibi veya mikrofonu alma gibi düşünceyle gittiğini düşünmüyorum. Kendiliğinden gelişen böyle bir hadise oldu ve bu hadise sonunda maalesef arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Bugün de burada bunları bekliyoruz."

Söğüt Adliyesi önünde, Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı ve BBP MKYK üyesi ve gözaltına alınanlardan Ö.M'nin babası Mustafa M. de bekleyenler arasındaydı.

Söğüt\'te şenliklerdeki olay - BBP İstanbul İl Başkanı Taş -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Söğüt'te şenliklerdeki olay - BBP İstanbul İl Başkanı Taş - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement