Smit Summit'15 İletişim Sektörünün En Önemli İsimlerini Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Smit Summit'15 İletişim Sektörünün En Önemli İsimlerini Ağırladı

Smit Summit\'15 İletişim Sektörünün En Önemli İsimlerini Ağırladı

Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sosyal Medyada İletişim Tasarımı Zirvesi (SMİT SUMMİT) etkinliğinde, iletişim sektörünün önde gelen isimleri yer aldı.

30.04.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sosyal Medyada İletişim Tasarımı Zirvesi (SMİT SUMMİT) etkinliğinde, iletişim sektörünün önde gelen isimleri yer aldı. Etkinlikte katılımcılar ve öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşmacılar salondaki öğrencilere sektörle ilgili bilgilerini aktardılar. İş hayatının merak edilenlerini ve başarılı olmak için ne yapılması gerektiğini katılımcılara anlatan konuşmacılar, öğrenciler tarafından merak edilen soruları da yanıtladı. Etkinliğe Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Osmangazi Üniversitesi'nden ve şehir dışındaki üniversitelerden öğrenciler de katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medya uzmanları Ulaş Yılmaz ve Ulaş Mert Orkun, Blog yazarları Artemis Günebakan ve Elif Tanrıverdi, sözlük kurucuları Serkan İnci ve İsmail Alpen, Youtube Fenomeni Educatedear, Sosyal Medya Uzmanı Osman Kurt, reklam sektörünün önde gelen ismi Alametifarika katıldı. Etkinlikte ayrıca son yıllarda sosyal medyadaki çıkışlarıyla bilinen Atilla Taş'ta konuşmacı olarak yer aldı.

"BU TARZ ETKİNLİKLERDE ÖĞRENCİLER ORGANİZASYON BECERİSİ KAZANIYOR"

Etkinlik hakkında bilgi veren Sosyal Medya Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Yavuz Tuna, bu tarz etkinliklerin sektörde yer almış kişilerle öğrenciler arasında ilişki kurmasını sağladığını belirtti. Sektördeki bilgilerin ve pratiklerin teoriyle buluşmasına ev sahipliği yapan bir etkinlikte bulunduklarını hatırlatan Tuna, kulübün daha genç olmasına rağmen güzel iş çıkarmış olmalarına dikkat çekti. Tuna, "Bugünkü etkinliğimiz de artık kendini ispatlamış bir kulübün etkinliğiydi. Sosyal Medya Kulübü üniversitemizde daha yeni olmasına rağmen, sosyal medyadaki etkin isimleri ve sektördeki önemli kişileri öğrencilerle buluşturdular. Çok güzel ve başarılı bir etkinlik oldu. Bu tarz etkinliklerde kulüplerdeki öğrencilerimiz organizasyon becerilerini geliştiriyorlar. İnsanlarla temas ediyorlar. Sosyal medyada takip ettikleri kişileri burada yüz yüze görerek konuşma şansı elde ediyorlar. Bu etkinlikler bağlamında onlara sorular sorup kendi gelecekleriyle ilgili kendi kariyerlerini planlama anlamında da bir şans elde ediyorlar" dedi.

"HER SENE ÜZERİNE BİR ŞEYLER KATARAK İLERLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Sosyal Medya Kulübü olarak 3 yıllık bir geçmişleri olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Yavuz Tuna, keyifli ve verimli bir etkinlik ortaya koyduklarını ifade etti. Birçok firmanın yapamayacağı işi kulüp öğrencilerinin gönüllü bir şekilde gerçekleştirdiklerini dile getiren Yavuz Tuna, her aşamanın kulüp olarak önemine vurgu yaptı. Tuna, "Artık yerine oturmuş ve daha kolay organize olan bir grup var karşımızda. Kulüp bağlamında işleri çok kolay yürütebilen öğrencilerimiz var. Bunu gelen konuklar bağlamında da görebiliyoruz. Artık kulüp olarak kurgusal bir davranış ürettik diye düşünüyorum. Organizasyon becerisi olarak öğrencilerimiz her zaman bu işi heyecanla yürütüyorlar. Her sene üstüne bir şeyler koyarak ilerlemeye çalışıyoruz. Bunu bugün yaptığımız etkinlikte çok net olarak gördük. Hepsine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"30 KİŞİLİK BİR EKİPLE MÜKEMMEL BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİK"

İki yıldır Sosyal Medya Kulübü'nde olduğunu aktaran Sosyal Medya Kulübü Başkanı Ahmet Balat ise, SMİT SUMMİT'in bu sene dördüncüsünü düzenlediklerini belirtti. Türkiye'deki en büyük sosyal medya zirvelerinden birisini düzenlediklerini bildiren Balat, güzel bir etkinlik ortaya koyduklarını ifade etti. Öğrenci kulübü olmalarından dolayı yapacakları işlerin kısıtlı olduğuna vurgu yapan Ahmet Balat SMİT SUMMİT'15'i en güzel şekilde tamamladıklarını belirtti. Balat, "Kulüp olarak mükemmel bir şekilde organize olarak hep beraber güzel bir etkinlik düzenlediğimizi düşünüyorum. Gerek katılımcılarımızın iletişim sektöründeki yeri ve konumu gerekse salonun dolu oluşu bu etkinliğin ne kadar güzel olduğunu anlatmaya yetiyor. Biz bunu 30 kişilik bir ekiple gerçekleştirdik. 30 kişilik yürekli ekiple güzelce örgütlenerek ve birbirimize tutunarak böylesine büyük bir organizasyon gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Kulüp arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize destek veren tüm hocalarımıza da teşekkür ediyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Smit Summit'15 İletişim Sektörünün En Önemli İsimlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement