Sivrisinekle Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Sivrisinekle Mücadele Devam Ediyor

Sivrisinekle Mücadele Devam Ediyor

2 bin 028 km’lik alanı ile Muğla’nın en büyük ilçesi konumundaki Seydikemer’de ilçe belediyesi tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

30.09.2014 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 bin 028 km'lik alanı ile Muğla'nın en büyük ilçesi konumundaki Seydikemer'de ilçe belediyesi tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Haziran ayında Eşen- Karadere, Kıncılar- Saklıkent, Seydikemer- Ören ve Bekçiler-Seki olmak üzere 4 bölgede uçkun ve larva ilaçlamasına başlayan ve geceleri ULV püskürtme tekniğiyle uçkun mücadelesi yapan ekipler, gündüzleri de larvaların bulunduğu alanlara dumanlama yöntemi ile ilaçlama yapıyor.

LARVA İÇİN İLAÇ DAĞITIMI

Özellikle bulaşıcı hastalıkları insanlara taşıması sebebiyle pek çok hastalığa davetiye çıkaran sivrisineklerle etkin mücadele çerçevesinde zaman zaman haftanın 7 günü mesai harcayan Seydikemer Belediyesi ilaçlama birimi, çalışmalarını bu günlerde özellikle sahil kesimlerine ve larva mücadelesine kaydırdı. İhtiyaca göre kış aylarında da çalışmalarını sürdürecek olan ekipler, larva mücadelesi kapsamında sulama kanalları, hayvan gübre birikintileri ve az akıntılı su yüzeylerine büyük önem verirken, yerleşimin yoğun olduğu ilçe merkezinde foseptik çukurları için vatandaşlara bakanlık onaylı ilaç dağıtımı da yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivrisinekle Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement