Sivil Toplum ve Sivil Katılım" Paneli - Son Dakika
Güncel

Sivil Toplum ve Sivil Katılım" Paneli

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: "Sivil Toplum ve Sivil Katılım" paneli Konferanstan görüntüler Dinleyicilerden görüntüler AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'ın açıklamaları Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi'nin açıklamaları "Sivil Toplum ve Sivil Katılım" paneli AK Parti Siirt Milletvekili Aktay: "(Akademisyenlerin bildirisi) Seni akademisyenlik açısından sınarım, bakarım ki zır cahilsin.

30.01.2016 02:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

"Sivil Toplum ve Sivil Katılım" paneli

Konferanstan görüntüler

Dinleyicilerden görüntüler

AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'ın açıklamaları

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi'nin açıklamaları "Sivil Toplum ve Sivil Katılım" paneli

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay:

"(Akademisyenlerin bildirisi) Seni akademisyenlik açısından sınarım, bakarım ki zır cahilsin. Türkiye'de olup bitenlerden haberdar değilsin. Türkiye'de burnunun dibinde olup biten her şeye karşı cahilsin"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Selvi:

"Her alanda örgütlü olmak zorundayız. İnsani yardım, gençlik ve iş kollarında örgütlü olmalıyız. Katkı veren ve etki uyandıran bir yapıya dönüşmeliyiz"

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, akademisyenlerin bildirisine ilişkin, "Seni akademisyenlik açısından sınarım, bakarım ki zır cahilsin. Türkiye'de olup bitenlerden haberdar değilsin. Türkiye'de burnunun dibinde olup biten her şeye karşı cahilsin" dedi.

Aktay, Konya Sivil Toplum Kuruluşları'nın Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlediği, "Sivil Toplum ve Sivil Katılım" adlı panelde, Konya'daki STK'ların Türkiye'de gelişen birçok STK için model olduğunu söyledi.

Geçmişte sivil toplum kuruluşu çalışmalarında yer aldığını anımsatan Aktay, hiç kimsenin kötülüğünü istemediklerini, iyiliği emretmek ve kötülüğü engellemekle görevli olduklarını anlattı.

Aktay, Müslümanların, insanlar için çıkarılmış hayır bir topluluk olduğuna dikkati çekerek, "Düşmanlarımızın bile hayrına çalışan bir topluluğuz. Siyasi gayemizin özü, insanların onurlu bir yaşama karışması, kurtuluşu ve felahıdır" diye konuştu.

Akademisyenlerin bildirisi

İnsanın Allah'ın indinde "cahil" olduğunu, belirli bir konjonktürden baktığını dile getiren Aktay, bilgisinin ise zandan ibaret olduğuna dikkati çekti.

Aktay, mutlak bilgiye sahip olma düşüncesinin akademisyenlerde çok fazla olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

"Şeytan alim ve akademisyenleri daha fazla meşgul eder. Onları yoldan çıkarmak için daha çok mücadele eder. O yüzden akademisyenlerin sapıtması, çok daha komik duruma düşüyor onları. Yunan atasözünde, 'Tanrı zeki kullarını çok aptalca şeylerle sınar, karşılarına geçip kıs kıs güler' der. Kendinizi akıllı ve zeki zannedersiniz, böyle komik durumlara düşersiniz. Akademisyenlerin bildirisi buna güzel bir örnektir."

Kendisinin akademisyen olmasından dolayı söz konusu bildiriye daha fazla dikkat kesildiğini vurgulayan Aktay, bildiriye imza verenlerin bazılarının siyasi tutum içerisinde yer aldığını vurguladı.

Aktay, akademisyenlerin herhangi bir şeye imza verirken birçok kere okuyup değerlendirme yapması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Seni akademisyenlik açısından sınarım, bakarım ki zır cahilsin. Türkiye'de olup bitenlerden haberdar değilsin. Türkiye'de burnunun dibinde olup biten her şeye karşı cahilsin. Körsün, sağırsın ve cahilsin. Güneydoğu'da neler olup bittiğinin canlı şahidiyiz. Kürtlere karşı savaş ve katliam içerisindeymiş gibi davranmak, cahillik değilse büyük küstahlıktır. Duyduğun her şeyi hemen dolduruşa gelerek, taşımayacaksın. Bir insana duyduğu her şeyi taşımak günah olarak yeter. Allah Hücürat Suresi'nde 'Size bir haber geldiğinde araştırın' buyuruyor. Allah bizi ne güzel uyarıyor."

"Her alanda örgütlü olmak zorundayız"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ise STK'ların günümüz yönetim anlayışında temel aktör olduğunu söyledi.

Son yıllarda STK'lara devletlerin büyük önem verdiğine dikkati çeken Selvi, yönetime sivil katılımın sağlanmasıyla devlet ve toplumun bundan kazançlı çıkacağını bildirdi.

Selvi, sivil toplumda örgütlenmenin öneminin altını çizerek, "Günümüz dünyasında azınlık gruplar, büyük çoğunluklara tahakküm ediyor. Adil paylaşımın olmadığı, insanların hak ettiğini alamadığı bir düzen var. Elit zümre, aşağıdaki insanları dikkate almıyor. Küresel güçler böyle bir hegemonya geliştirmiş. Her alanda örgütlü olmak zorundayız. İnsani yardım, gençlik ve iş kollarında örgütlü olmalıyız. Katkı veren ve etki uyandıran bir yapıya dönüşmeliyiz. STK'lar, insanlar neyi istiyorsa onu dillendiren ve farkındalık oluşturan yapılardır" ifadelerini kullandı.

Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün de sivil toplum kuruluşlarının devletin resmi örgütlenmesi dışında toplumu ayakta tutan kurumlar olduğunu bildirdi.

Sivil Toplum ve Sivil Katılım" Paneli
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivil Toplum ve Sivil Katılım' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement