Sivaslılar Vakfı Ankara'da Fotoğraf Sergisi Açtı - Son Dakika
Yerel

Sivaslılar Vakfı Ankara'da Fotoğraf Sergisi Açtı

Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfının, Malazgirt Savaşı ve Selçukluların Anadolu'ya gelişlerinin yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da fotoğraf sergisi açtığı bildirildi.

26.08.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfının, Malazgirt Savaşı ve Selçukluların Anadolu'ya gelişlerinin yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da fotoğraf sergisi açtığı bildirildi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Eylül'e kadar açık kalacak sergilerden biri Güvenpark Sanat Galerisi'nde diğeri ise Gençlik Parkı'nda kurulan Selçuklu Otağı'nda açıldı.

Selçuklu Medeniyetinin Anadolu'daki İzleri sergisinin Güvenpark Sanat Galerisi'ndeki açılışına Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Nihat Gül, Atatürk Kültür Araştırmaları Merkezi Daire Başkanı Turan Karataş ve vatandaşlar katıldı.

Sergiyi gezen Destici, Selçuklu kültürünün yaşamasına, tanınmasına ve daha geniş kesimlere ulaşmasına katkı sunan Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yetkililerine teşekkür etti.

Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Muhsin Kaya ise serginin hazırlanması için üç ay çalışıldığını belirtti. Etkinlikte kullanılacak giysi ve malzemeler konusunda popüler dizilerin danışmanlarından destek alındığını aktaran Kaya, "Etkinliğin aslına uygun olması ve halkımıza atalarımızın kurduğu medeniyetin derinliklerini göstermek için üç ay yoğun bir planlama ve hazırlık dönemi geçirdik. Bugün burada Selçuklu medeniyetini halkımızla buluşturduk. Böyle bir etkinliğe öncülük ettiğimiz için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaya, sergiye vatandaşları davet etti.

Bu arada sergi etkinlikleri kapsamında Malazgirt Savaşı anısına Hipodrom- Ulus güzergahında "Ankara Caddelerinde Selçuklu Sipahileri" atlı geçit töreni düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivaslılar Vakfı Ankara'da Fotoğraf Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement