Sivas'ta 'Usulsüz Dinleme' ile Suçlanan Polislerin Yargılanması Başladı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 'Usulsüz Dinleme' ile Suçlanan Polislerin Yargılanması Başladı

Sivas\'ta \'Usulsüz Dinleme\' ile Suçlanan Polislerin Yargılanması Başladı

Sivas'ta 13 Mart'ta düzenlenen operasyon kapsamında suç işlemek için örgüt kurma ve usulsüz dinleme iddialarına ilişkin 4'ü tutuklu 15 polisin yargılamasına başlandı.

22.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 13 Mart'ta düzenlenen operasyon kapsamında suç işlemek için örgüt kurma ve usulsüz dinleme iddialarına ilişkin 4'ü tutuklu 15 polisin yargılamasına başlandı. Davaya mahkeme yayın yasağı koydu.

Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Sarıaslan, 3'üncü sınıf emniyet müdürleri Abdullah Sözen, Şevki Pakdemir ve polis memuru Hasan Gürkan ile tutuksuz yargılanan başkomiser Celil Köseler, Melih Akdemir ile müşteki avukatları ve sanık yakınları katıldı. Tutuksuz yargılanan polislerden İbrahim Aksu, Levent Şahin, Ömer Yorulmaz, Zakir Karaca, Hasan Düşünceli, Raşit Örnek, Mehmet Özkara, Fatih Akpınar ve Hacı Osman Alkan ise duruşmaya katılmadı. Bu kişilerin ifadelerinin oturdukları illerde talimatla alınacağı belirtildi. 142 sayfadan oluşan iddianamenin okunmasıyla başlayan davanın akşam saatlerine kadar süreceği öğrenildi. Bu arada 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ara karar ile duruşmaya yayın yasağı getirdi.

13 Mart'ta Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Sivas merkezli 18 ilde başlatılan operasyonda 7 polis tutuklanmıştı. Tutuklu polislerden bir üst mahkemeye itiraz eden Fatih Akpınar, Melih Akdemir ve İbrahim Aksu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 'Usulsüz Dinleme' ile Suçlanan Polislerin Yargılanması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail Savunma Bakanı Hizbullah'a Karşı Saldırıları Artıracaklarını Belirtti
    18:40 İsrail Savunma Bakanı Hizbullah'a Karşı Saldırıları Artıracaklarını Belirtti

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'a karşı saldırılarını artıracaklarını açıkladı. Gallant, İsrail'in Hizbullah'a karşı savunma pozisyonunun takibe dönüşeceğini ve örgütün faaliyet gösterdiği her yere ulaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İsrail ordusunun Hizbullah'a karşı harekatı genişleteceğini ve kuzeydeki saldırı oranını artıracağını ifade etti.

  • Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması
    18:39 Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi yapılan açıklamada, seçim çalışmalarının sona erdiği tarihten itibaren propaganda malzemelerinin kaldırılması gerektiğini ve sandık bölgelerine araç girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı Eşek Üstünde Seçim Çalışması Yapıyor
    18:39 Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı Eşek Üstünde Seçim Çalışması Yapıyor

    Aydın'da Anavatan Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı, çeyrek asırlık aracıyla sokak sokak dolaşarak projelerini açıklıyor. Kaplı'nın eşekli şehir turu ise vatandaşlar tarafından gülümsetici bulunuyor.


Advertisement