Sivas'ta Koruyucu Aile Skandalı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Koruyucu Aile Skandalı

Sivas\'ta Koruyucu Aile Skandalı

Sivas'ta koruyucu aile olarak yanına aldığı 15 yaşındaki C.C.'yi 11 yaşındayken hamile bıraktığı iddia edilen 46 yaşındaki H.S. tutuklandı.

24.07.2014 13:10  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 46 yaşındaki H.S.'nin koruyucu aile olarak yanına aldığı 3 çocuktan 15 yaşındaki C.C.'yi 11 yaşındayken ilişkiye girerek hamile bıraktığı ve gizlice bebeğini aldırdığı ileri sürüldü. Olayın ortaya çıkması üzerine başlatılan soruşturmada H.S. tutuklanırken, kürtaj yaptığı ileri sürülen doktor hakkında da soruşturma başlatıldı.

Sivas'ta yaşayan H.S. ve S.S. çifti, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki yurtlardan 2004 yılında 6 yaşındaki U.A, 2008 yılında 9 yaşındaki C.C. ve 2010 yılında ise 8 yaşındaki S.Ş. adlı çocuklara koruyucu aile oldu. Görme sorunu nedeniyle memurluktan malulen emekli olduğu öğrenilen H.S., iddiaya göre korumak için aldığı çocuklardan C.C.'yle 2010 yılında cinsel ilişkiye girdi.

HAMİLE KALINCA KÜRTAJ YAPTIRDI

Bu ilişki sonrası küçük kız hamile kaldı. Hamilelik karnının ağrıdığını söyleyen kıza eczanede test yapılmasıyla anlaşıldı. İlgili kuruma haber verilmeden H.S. tarafından kentteki özel bir tıp merkezine götürülen C.C.'nin 8 haftalık olan bebeği, doktor H.V.G. tarafından kürtajla alındı. Bebek aldıran kız çocuğu ailenin yanında kalmaya devam etti. Bu süre içinnde iddiaya göre H.S. onunla cinsel ilişkiye girmeyi sürdürdü.

EŞİNE SORUNCA OLAY ORTAYA ÇIKTI

Skandal olay, iddiaya göre H.S.'nin verdiği ifadelere göre ilginç bir şekilde ortaya çıktı. Buna göre H.S. bir gece uyuduğu sırada yatağına gelen ve karanlıkta eşi zannettiği kişiyle ilişkiye girdiğini söyledi. Ertesi sabah eşi S.S.'ye gece ilişkiye girdiği kişinin kendisi olup olmadığını sorduğunda C.C. ile ilişkiye girdiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine C.C. koruyucu annesi S.S.'ye olayı anlatarak, eşiyle çok uzun zamandan biri ilişki yaşadıklarını söyledi. Olayın ortaya çıkması üzerine evden kaçan C.C. Malatya'da yaşayan öz annesi R.C.'nin yanına giderek durumu anlattı.

PANİĞE KAPILDILAR

Koruyucu aile de anne R.C.'yi arayarak görüşmek istedi. Anne R.C.'nin, görüşmeyi reddederek koruyucu aileden şikayetçi olacağını söylemesi üzerine, endişeye kapılan H.S.ve S.S. çifti geçen 14 Temmuz'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurarak birim görevlilerine yaşananları anlattı.

ÇOCUKLAR ELİNDEN ALINDI

Kurumda yapılan koruyucu aile komisyon toplantısı sonucunda H.S. ile hamilelik sürecini sonlandırdığı iddia edilen doktor H.V.G. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulması; ailenin yanında bulunan biri erkek 3 çocuğun alınarak kurumun yurtlarına yerleştirilmesi; H.S. ve S.S. çiftinin koruyucu aile statülerinin sonlandırılmasına karar verildi.

Ayrıca H.S. ve S.S. çiftinin kendi öz çocukları olan 7 yaşındaki E.S.'nin de aileden alınması yönünde soruşturma başlatılması istendi.

KORUYUCU BABA TUTUKLANDI

Komisyon toplantısında alınan kararlar çerçevesinde koruyucu baba H.S. ve doktor H.V.G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcılığın ifadesini aldığı H.S. geçen hafta tutuklanarak cezaevine konuldu. H.S.'nin verdiği ifadede suçlamaları kabul etmediği, bebeğin kendisinden olmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.

İfadesi alınan C.C. ise ailenin yanında kalmaya başladığı tarihten itibaren H.S. ile ilişki yaşadıklarını, aldırdığı bebeğin de H.S.'den olduğunu, sonraki tarihlerde de ilişki yaşamaya devam ettiklerini anlattı.

DOKTOR: KİMDEN HAMİLE KALDIĞINI SÖYLEMEDİ

Kadın Doğum Uzmanı doktor H.V.G. ise savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. DHA'nın görüştüğü doktor H.V.G. olay tarihinde söz konusu kişinin kendilerine gelerek koruyucu aile olduğunu, yanında kalan kızın okulda yaşadığı bir ilişki nedeni ile hamile kaldığını ve bebeği aldırmak istediklerini söylediğini anlattı.

Çalıştığı tıp merkezi yöneticilerinin de yönlendirmesiyle aileden koruyucu aile olduğuna dair yazı getirmelerini istediğini anlatan H.V.G., yasal olarak 18 yaşından küçüklere kürtaj için vasi izni gerektiğini, koruyucu ailenin de bu statüde kabul edilmesi nedeniyle işlemi gerçekleştirdiğini söyledi. Çalıştığı kurumun resmi değil, özel sektör olması nedeni ile de her hangi bir kuruma işlemle ilgili bilgi vermediğini söyleyen H.V.G. genç kızın o dönem kimden hamile kaldığını ise ısrarlara rağmen 'Bilmiyorum' diyerek söylemediğini iddia etti. Mağdur C.C.'nin şu an öz annesinin yanında bulunduğu öğrenildi.

3 ÇOCUK İÇİN 1950 LİRA BAKIM ÜCRETİ

Koruyucu Aile Yönetmeliği gereği H.S. ve S.S. çiftinin yanlarında aldığı 3 çocuğun her biri için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden 650 lira olmak üzere toplamda 1950 lira aylık bakım ücreti aldığı öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise konu hakkında her hangi bir açıklama yapmadı. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Koruyucu Aile Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • aykut kutay: bu adam ya harbiden dangalak yada işin aslı öyle deyil neymiş karısı sanmışmış hadi la hödük 68 1 Yanıtla
  • hülya: devlet o parayı kendi annesine versin bak nasıl bakar evlatlarına . . . . 29 0 Yanıtla
  • Mustafa YILMAZ: Karaktersiz ve merhametsiz. Bu pisliğin dinle ne alakası var. . . Önemli olsan insan olmaktır. Konuyu hemen dinle irtibatlandıranlara Dam Üstünde Saksağan, derim. 19 0 Yanıtla
  • uzaylı: bu gibi leşleri hadım edip asacak kanun gerekli ey uykucu meclis. 18 0 Yanıtla
  • aslı: 11 yaşında bakıre olma yuzdesı yuksek bırını anlamayıp ertesi günü neyı anlamayıpta eşine sormuş ??? 16 1 Yanıtla aslı: aaaaahhhjhhhhhh sayın gercek yorumunuzu okurken inşallahh kız evladınız yoktur ınşallah yokturrrr. . . . bır kız çoçugu heleki 11. 13. 15 yaşında çırılçıplak soyunup benı öp bıle dese eger ki sen adamsan zaten etkılenmez (tahrık olmazsın) ney ealışmış ne bıçım insanlarsınız kafanız nasıl calışıyor, pes dogrusu esefle kınıyorum sizi. . bu ülkede 2, 5 yaşında bebeğe'de tecavuz edildii ona yorumun ne olacak acaba 0 0 GERÇEK: ASLI galibe sen anlamdın kız 11 yaşında hamile kalmış adam aldırmış kürtajla daha sonra ileri bir tarihda adam uyurken kız yatağına gelmiş yani salıcığım kız alışmış biraz 0 0
  • vtndş: hey heyy sonumuz ıyı degıl gazze mısır surıye ırak işte böyle bu durma geldı degerle kayboldu düşman çöktü akkbaba gıbıı 15 0 Yanıtla
  • aslı: çoközür dilerim allah affetsin lakın engeli bıle olsa 11 yaşındaki bır cocukla 40 yaşınadki kaını ayırt edemiyor olamazsın hıçmı konuşmadın anlamadım ki 13 2 Yanıtla
  • ihsan: sapık memlekete bak yok muslumanız yok türküz yok bayrağımız var busunuz bu bu menfaatçiler bide para alıyor devlete yok doğuda kaçak elektirik kulanılıyor muş kürtler tenezul etmez kulanan varsa devlet işini yapmıyordur doğunun batının ne farkı var önce kendine bak 13 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu
    15:43 Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde, Norveç vatandaşı Erik Vikre'nin evinde ölü bulundu. Sağlık ekipleri olay yerinde inceleme yaptıktan sonra cenaze otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı
    15:42 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail aleyhine açılan soykırım davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının uygulanması gerektiğini ve Uluslararası Adalet Divanından (UAD) yargılama sürecini hızlandırmasını beklediklerini bildirdi. Yüksel, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı soykırım davası kapsamında UAD'nin verdiği yeni tedbir kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı
    15:41 Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı

    Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Gönen ilçesinde bir araçta yapılan aramada bandrolsüz 90 litre viski, 19 litre rakı ve 14 litre vodka ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı
    15:41 Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen kazada, kamyonetin üst geçidin beton ayağına çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak ağır yaralanan bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Bahçelievler'de bıçakla öldürülen kişinin varile konulup yakılması iddiasıyla ilgili 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
    15:40 Bahçelievler'de bıçakla öldürülen kişinin varile konulup yakılması iddiasıyla ilgili 3 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul Bahçelievler'de bir kişinin bıçakla öldürüldükten sonra varile konulup yakılması iddiasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri olan B.D'nin polise verdiği ifadesinde, öldürülen kişinin annesine sarkıntılık ettiği için bıçakladığını beyan ettiği belirtildi.

  • Samsun'da Silahlı Soygun Şüphelisi Tutuklandı
    15:40 Samsun'da Silahlı Soygun Şüphelisi Tutuklandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde bir servis minibüsünü gasp eden ve daha sonra terk eden şüpheli, polis tarafından yakalandı. Şikayet üzerine yapılan araştırma sonucunda minibüs bulunurken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı
    15:40 CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı

    CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, vatandaşları pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin adaylarına oy vermeye çağırdı. Şevkin, 'İktidara 31 Mart'ta sarı kart göstereceğiz. Ardından gerçekleşecek ilk genel seçimlerde inanıyorum ki halkımızla birlikte bu kez kırmızı kartımızı çıkaracağız' dedi.

  • Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti
    15:40 Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ne ziyaret ederek, site yönetimi ve esnafla bir araya geldi. Seçer, sorunları dinledi ve sanayi sitesinin konumunu değerlendirdi. Ayrıca, sanayi esnafının taleplerine de cevap verdi.


Advertisement